slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με αναμασήματα ο Τσίπρας στην Βουλή – Μητσοτάκης: Αφήνετε πίσω σας Καρανίκες;

Σκληρή ήταν η κόντρα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Βουλή με τους δυο να κονταροχτυπιούνται για τα ζητήματα διαπλοκής.
Ο πρωθυπουργός όσο κι αν προσπάθησε δεν κατάφερε να ξεφύγει από αναμασήματα και ατεκμηρίωτες επιθέσεις κατά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία από την άλλη δια του αρχηγού της παρουσίασε μάλιστα και 12 προτάσεις επί του θέματος που συζητήθηκε.

Επίθεση κατά του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη με βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την διαπλοκή και την διαφθορά.

«Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων -που είμαι- τότε εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός γα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία με την «αρωγή του κ. Χριστοφοράκου».

Επιπροσθέτως, το αφήγημα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει δύο κόσμους, όπου στη μια πλευρά βρίσκονται οι δυνάμεις τις διαπλοκής και η ΝΔ και στην άλλη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι υγιείς κοινωνικές δυνάμεις. Υποστήριξε μάλιστα πως οι δυνάμεις της διαπλοκής επιχειρούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση με «μια μορφή μεταμοντέρνου πραξικοπήματος»

Επισήμανε, δε, ότι «το νταβατζηλίκι τώρα τελείωσε κανονικά», υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποδεικνύεται από την διαδικασία που ακολουθήθηκε στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

«Χάρηκα πιο πολύ γιατί αυτοί οι ογκόλιθοι (σ.σ. καναλάρχες) πήραν την βαλιτσούλα τους και κλείστηκαν για τρία μερόνυχτα μέσα στα καμαράκια της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και δεν βγήκε κανείς. Γιατί τηρείται ο νόμος! Αυτό είναι το μήνυμα. Εδώ τηρείται ο νόμος. Το νταβατζηλίκι τελείωσε κανονικά» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι πριν από δέκα μέρες οι φορολογικές αρχές της χώρας παρέλαβαν από το κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας νέο CD με 475 μεγαλοκαταθέτες ευρωπαϊκής τράπεζας. Σημείωσε, δε, ότι τα στοιχεία είναι του 2010, που σημαίνει ότι πιθανά αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί.

Είμαστε η τελευταία ελπίδα

«Διεξάγεται ένας μεγάλος πόλεμος» είπε ο πρωθυπουργός, για να εξηγήσει: «Από τη μια οι δυνάμεις της διαπλοκής – διαφθοράς και φοροδιαφυγής προσπαθούν για παλινόρθωση του παλιού συστήματος. Από την άλλη βρίσκονται οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και με αυτές θέλει να είναι η κυβέρνηση. Προσπαθούμε να βάλουμε τάξη σε αυτό τον τόπο και κάθε Έλληνας πολίτης γνωρίζει ότι αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία για την πατρίδα. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να βάλουμε λιθαράκι σε αυτή την διαδικασία. Είμαστε η τελευταία ελπίδα για να καθαρίσει ο τόπος από τους κόπρους του Αυγεία».

Υπάρχει σκάνδαλο Siemens, ναι ή όχι;

Επιπροσθέτως κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει για την υπόθεση Siemens. «Όταν εγώ ήμουν στις καταλήψεις, εσείς ξεκινάγατε τα πολιτικά σας βήματα με την στενή αρωγή του κ. Χριστοφοράκου και της Siemens. Μιλάτε εδώ για συμφωνία της αλήθειας. Σας καλώ να αποκαταστήσετε αυτή την αλήθεια. Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων -που είμαι- εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής. Ανεβείτε στο βήμα για να απαντήσετε σε ένα πράγμα. Υπάρχει στη χώρα σκάνδαλο Siemens, ναι ή όχι;» ανέφερε.

Το μεγαλύτερο μέρος άλλωστε της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα ήταν προσωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Δεν θα σας αφήσουμε να αποδράσετε. Σήμερα θα απολογηθείτε και για τα ψεύδη και για τις συκοφαντίες και για τα πεπραγμένα σας. Δεν εμφανιστήκατε χθες. Ο καθένας έχει την δική του ιστορία και εσείς την δική σας. Από την πρώτη στιγμή εκλογής σας στο αξίωμα του αρχηγού σπεύσατε να το αποδείξετε, συμμαχώντας με το πιο παλιό και διεφθαρμένο κομμάτι της κοινωνίας. Με όσους είχαν μάθει να έχουν το κράτος πελάτη, παίρνοντας θαλασσοδάνεια με εγγυήσεις αέρα» ανέφερε, για να συμπληρώσει: «Ενώ βρεθήκατε τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές και με νωπή την λαϊκή ετυμηγορία που έδωσε ξεκάθαρη εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, εσείς σχεδόν από την πρώτη μέρα ζητήσατε εκλογές, αδιαφορώντας για την οικονομία και την κατάσταση της χώρας».

Μεταμοντέρνα απόπειρα πραξικοπήματος

Κατηγόρησε τη ΝΔ για «απόλυτη ταύτιση με το παλιό μιντιακό σύστημα. Έχετε επιδοθεί σε λυσσώδη επίθεση, αδυσώπητο πόλεμο κατά της προσφάτως εκλεγμένες κυβέρνησης της χώρας», ενώ πρόσθεσε: «Αυτό που συντελείται από το μιντιακό σύστημα δεν είναι κάτι απλό. Θα είναι αντικείμενο μελέτης για τους ιστορικούς του μέλλοντος. Πρόκειται για μια διαρκή απόπειρα αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης και της πολλάκις εκπεφρασμένης στην κάλπη λαϊκής εντολής. Πρόκειται για μια διαρκή απόπειρα μιας μεταμοντέρνας μορφής πραξικοπήματος -όχι στρατιωτικού, αλλά μιντιακού, με όπλα την συκοφαντία την προπαγάνδα και το ψεύδος».

Στόχος σας να ρίξετε την κυβέρνηση

«Σήμερα παρακολουθούμε την 3η πράξη την λυσσαλέα προσπάθεια του παλιού συστήματος και των συνεργατών τους στα ΜΜΕ να κρατήσουν την χώρα στο σκοτάδι. Τηρείτε την αρχή ότι το ψεύδος που συνεχώς αναπαράγεται καθίσταται στο τέλος αλήθεια. Το κάνετε, γιατί θέλετε να συγκαλύψετε και να ρίξετε την κυβέρνηση. Γιατί η κυβέρνηση έπαψε να τους κάνει τα χατίρια» συνέχισε και πρόσθεσε: «Στο τέλος όμως δεν θα μείνει τίποτα να παίξετε, γι’ αυτό και δίνετε μάχη οπισθοφυλακών. Ολες σας οι ελπίδες να καταρρεύσει η χώρα σβήνουν. Τα μεγέθη συνηγορούν ότι περάσαμε σε φάση ανάκαμψης».

Το 3ο μνημόνιο είναι τα δικά σας… σπασμένα

Ο κ. Τσίπρας επέρριψε στις προηγούμενες κυβερνήσεις την ευθύνη για το τρίτο Μνημόνιο που υπέγραψε η δική του κυβέρνηση. «Μας κατηγορήσατε ότι χρεώσαμε την χώρα επειδή αναγκαστήκαμε να πάρουμε 3ο δάνειο, για να πληρώσαμε τα σπασμένα τα δικά σας 40 ετών.

Έχετε την ευθύνη για την συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 25 μονάδες. Εμείς το 2016 επιστρέψαμε σε θετικούς ρυθμούς. Ακόμα και οι πιο σκληροί από τους πιστωτές μας προβλέπουν ανάπτυξη κοντά στο 3%.

Μας κατηγορήσατε ότι θα εφαρμοστεί ο κόφτης και εμείς παρά τις δυσκολίες καταφέραμε πλεόνασμα μεγαλύτερο από αυτό που αφήσατε εσείς. Η πρώτη αξιολόγηση κλείνει οριστικά και σύντομα θα εκταμιευτούν τα χρήματα της δόσης».

Δεν πείθει το πρόγραμμά σας

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση δεν πείθει τους πολίτες, γι’ αυτό και «στοιχηθήκατε πίσω από τους χρεοκοπημένους καναλάρχες και δυσαρεστημένους εκδότες που περνούν για πρώτη φορά από το δημόσιο ταμείο, γι’ αυτό και εξαπολύουν πρωτοφανή πόλεμο λάσπης. Δεν παλεύετε για να πείσετε ότι δεν είστε διαπλεκόμενος. Πιο εύκολα πείθετε ότι ήσασταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος. Ο στόχος σας δεν είναι να πείσετε ότι δεν έχετε σχέση με την διαπλοκή, αλλά ότι «όλοι το ίδιο είμαστε. Όμως, δεν είμαστε το ίδιο».

«Για λογαριασμό σας το σύστημα διαπλοκής επιχείρησε να λερώσει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και της σημερινής κυβέρνησης και αυτό είναι ύβρις. Όμως μετά έρχεται η Νέμεσις» είπε ο κ. Τσίπρας, για να συνεχίσει υποσχόμενος να αναφερθεί σε «ονόματα και διευθύνσεις».

Ειδικότερα, είπε ότι επί 27 χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν φρόντισαν να προχωρήσουν σε αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών.

«Πέραν από τα 50 εκατ. ευρώ που εισπράξαμε, έγινε και ένας διαγωνισμός που έφερε 255 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία. Ήδη στο σύνολό τους κατευθύνονται σε δράσεις εξαιρετικά αναγκαίες για την οικονομία. Αυτή είναι η διαφορά μας. Εσείς χαρίζατε δάνεια με αέρα, ενώ εμείς τους περνάμε από το ταμείο και πληρώνουν. Ο διαγωνισμός αποδείχθηκε αδιάβλητος» είπε μεταξύ άλλων, για να κατηγορήσει τη ΝΔ ότι επιχείρησε να υπονομεύσει την διαγωνιστική διαδικασία.

«Απειλήσατε υπουργούς με ειδικά δικαστήρια. Τα μέλη της επιτροπής διαγωνισμού με διώξεις. Καλλιεργείτε κλίμα μπούλινγκ κατά των δικαστικών λειτουργών» ανέφερε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει: «Ξαφνικά ανακαλύψατε Συριζαίο καναλάρχη και τον Συριζαίο επιχειρηματία και την αριστερή διαπλοκή. Ποια ήταν η χάρη που υποτίθεται κάναμε; Του συμπεριφερθήκαμε με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφερθήκαμε στο Mega, το Ε και τον Καρατζαφέρη… Αν θέλετε να μάθετε κάτι για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, καλύτερα να ρωτήσετε τον κ. Θεοδωρικάκο γιατί είναι εταίροι. Μην ρωτάτε εμένα».

Τηρείται ο νόμος

«Ξέρετε γιατί είμαι ευτυχής με τον διαγωνισμό; Γιατί όλοι διαπίστωσαν ότι αυτοί που για χρόνια φάνταζαν τεράστιοι και ογκόλιθοι δεν ήταν τίποτε άλλο από απλοί επιχειρηματίες σαν τους άλλους και πρέπει και αυτοί να τηρήσουν το νόμο. Χάρηκα πιο πολύ, γιατί αυτοί οι ογκόλιθοι κλείστηκαν για τρία μερόνυχτα μέσα στα καμαράκια της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και δεν βγήκε κανείς. Γιατί τηρείται ο νόμος. Το νταβατζιλίκι τώρα τελείωσε κανονικά» είπε.

Και συμπλήρωσε: «Το δεύτερο που με ενθουσιάζει είναι ό,τι βγαίνει από την περιβόητη εξεταστική επιτροπή. Έχει γίνει ο τόπος του μαρτυρίου σας, γιατί πηγαίνουν ένας-ένας εκεί οι ογκόλιθοι και μιλάνε και παρακολουθεί ο κόσμος. Και ποιοι σκελετοί δεν έχουν αποκαλυφθεί. Να σταχυολογήσω τι ειπώθηκε εκεί: Ο Ψυχάρης ομολόγησε ότι πήρε δάνειο 15 εκατ. ευρώ με εγγυήσεις αέρα. Σε αυτή την επιτροπή ο κ. Μπόμπολας παραδέχθηκε ότι οι τράπεζες έδιναν δάνεια χωρίς εγγυήσεις και ότι το Mega έκλεισε γιατί οι μέτοχοι δεν θέλησαν να βάλουν χρήματα στο κανάλι. Ο κ. Βαρδινογιάννης ομολόγησε ότι η συνήθης πρακτική για δανειοδότηση είναι γκρίζα πρακτική. Ο κ. Αλαφούζος παραδέχθηκε ότι οι τρέπζες δάνειζαν πέραν κάθε λογικής τα ΜΜΕ. Θα έχει και συνέχεια. Θα παρελάσουν κι άλλοι».

Βγήκε σε εκπομπή με μακαρονάδα ο Κοντομηνάς

«Έρχεστε σήμερα εσείς μετά από όλα αυτά να μιλήσετε για διαπλοκή, κατηγορώντας εμάς. Οι ίδιοι παραδέχθηκαν τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια και εσείς εμφανίζεστε ως απελπισμένοι δικηγόροι της διαπλοκής» είπε, για να προσθέσει: «Έρχεται μαζί με εσάς ο κ. Κοντομηνάς, που μας αποκάλυψε σε μια μεσημεριανή εκπομπή που βρέθηκε εκεί για να φάει καμία μακαρονάδα γιατί του κόψαμε την σύνταξη. Ο κ. Κοντομηνάς, που απολογείται στη Δικαιοσύνη, εμφανίζεται τιμητής νομιμότητας και στέλνει κασκαντέρ με περούκες… απειλεί ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όπως το έκανε και στο παρελθόν».

Νομίζετε ότι θα φοβηθώ; Θα κάνω πίσω;

«Ακούστε κάτι στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ… Νομίζετε ότι εγώ θα φοβηθώ; Θα κάνω πίσω;» είπε ανεβάζοντας τους τόνους και πρόσθεσε: «Δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Ξέρετε γιατί; Γιατί εμάς δεν μας έχει κανένας στο τσεπάκι του. Δεν δίνω λογαριασμό σε κανένα. Δεν θα κάνουμε πίσω, όσο κι αν μας απειλούν. Αυτή είναι η διαφορά μας. Ξέρετε γιατί δεν έχω δεσμεύσεις; Γιατί όσο κι αν ψάξετε στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα βρείτε εξοπλιστικά, μίζες και θαλασσοδάνεια. Γι’ αυτό και δεν θα κάνουμε πίσω».

Αναφορικά με την Τράπεζα Αττικής, είπε: «Πήγατε να στήσετε σκευωρία και με την Τράπεζα Αττικής. Αλλά πήγατε για μαλλί και βγήκατε κουρεμένοι. Ψάξτε κι άλλο, αλλά ηθικό αυτουργό του ΣΥΡΙΖΑ για θαλασσοδάνειο δεν θα βρείτε. Όποιο θαλασσοδάνειο δόθηκε από Αγροτική και Αττικής δόθηκε από δικά σας στελέχη προς δικούς σας φίλους»..

Επιπροσθέτως, για τα κομματικά δάνεια υποστήριξε ότι η αρχή του «σκανδάλου» ξεκίνησε το 2012 με την τροπολογία Γιαννίτση, που προέβλεπε ότι οι επιχορηγήσεις προς τα κόμματα θα είναι ακατάσχετες, προκειμένου να μην τα δεσμεύσουν οι τράπεζες για τις δανειακές υποχρεώσεις.

«Θα τα επιστρέψετε τα λεφτά ή θα συνεχίσετε να λειτουργείτε παρασιτικά εις βάρος του ελληνικού λαού;» είπε και πρόσθεσε «Τι τα κάνατε τα λεφτά; Τα φάγατε; Βγάλατε φωτογραφίες από τα νέα γραφεία. Αυτή είναι η εξυγίανση; Θα πληρώσετε; Θα πληρώστε τα 210 εκατ. ευρώ που χρωστάτε στον λαό και έχετε το θράσος να μιλάτε για διαπλοκή. Δανεικά και αγύριστα, όπως δανεικά και αγύριστα είναι και τα προσωπικά σας δάνεια στον Κήρυκα Χανίων κατά 300.000 ευρώ» είπε, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Αν χάσω κανένα 50ευρω θα ψάξω να το βρω

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε και στη Φώφη Γεννηματα: : «Έρχομαι και σε εσάς κυρία Γεννηματά . Δεν ξέρω αν θα απαντήσετε εσείς ή ο κ. Βενιζέλος. Τι έγινε με τα 15 εκατ. ευρώ που εξαφανίστηκαν, σύμφωνα με το πόρισμα ορκωτών λογιστών. Δεν τα είχατε αυτά τα χρήματα στα βιβλία σας. Εγώ σε κανά παλιό σακάκι μπορεί να ξεχάσω κανά 5ευρω ή 10ευρω. Το 50ευρω θα το ψάξω όμως! Θα πω κάπου το είχα και το έχασα. Εσείς δεν ενδιαφερθήκατε για τα 15 εκατ. ευρώ; Πείτε κάτι. Μια αλήθεια. Και εσείς αυτά τα χρήματα δεν είναι σαν τα οικόπεδα που κληρονομεί κάποιος από τους παππούδες, αλλά χρήματα που τα δανειστήκατε από τις τράπεζες και είναι το αίμα του ελληνικού λαού και πρέπει να τα επιστρέψετε πίσω».

Η Δικαιοσύνη να ξαναβρεί το θάρρος της

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για την Δικαιοσύνη, υποστηρίζοντας ότι στο παρελθόν γίνονταν παρεμβάσεις. «Σε αυτό το ρεσιτάλ υποκρισίας κατηγορείτε εμάς για παρέμβαση στην Δικαιοσύνη. Όμως, όλοι γνωρίζουν ότι και τα δύο κόμματα υπήρξατε γραφεία διεκπεραίωσης δικαστικών υποθέσεων. Καμία υπόθεση όμως σήμερα δεν θα πάει στο αρχείο. Κανένας δικαστής δεν θα νιώσει πάνω από το κεφάλι του τη δαμόκλειο σπάθη της κυβέρνησης. Μία είναι η ευθύνη του δικαστή. Να ξαναβρεί το θάρρος να κάνει το καθήκον του με αυταπάρνηση. Κάθε έντιμος δικαστής που θα αρθεί στο ύψος της περίστασης, θα μας έχει δίπλα του. Αυτό δεν είναι παρέμβαση» είπε.

«Για εσάς ανεξάρτητη Δικαιοσύνη είναι η ακρωτηριασμένη Δικαιοσύνη. Για εμάς είναι η Δικαιοσύνη που ερευνά ευθύνες όσο ψηλά και αν βρίσκονται» τόνισε σε άλλο σημείο, ενώ και για την φοροδιαφυγή είπε: «Το πάρτι τελείωσε. Ελέγχονται θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν όσοι έχουν κρύψει χρήματα».

Μητσοτάκης: Η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται

Για λαϊκισμού και παραλήρημα ανορθολογίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ήρθατε εδώ με ψέματα και θεωρίες συνωμοσίας, είπε στον πρωθυπουργό, στη συνείδηση του λαού είστε μαύρο και σκοτεινό παρελθόν.

Τι θα αφήσετε πίσω σας; Τους Καρανίκες; Την προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου συστήματος διαπλοκής; ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΝΔ. «Είστε ο θετός πατέρας των ορφανών του Τσοχατζόπουλου! Και ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον νέο εργοδότη του!» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Όσοι σας άκουσαν σήμερα και ελπίζω να είναι πολλοί κατέληξαν σε ένα συμπέρασμα: Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον κ. ΣΥΡΙΖΑ ότι με την ασκούμενη πολιτική του θέτει σε κίνδυνο την Δημοκρατία. «Η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Η Δημοκρατία κινδυνεύει απ’ αυτούς που παραβιάζουν το κράτος δικαίου και αντί να ενώνουν τους πολίτες διχάζουν την κοινωνία, συνέχισε. «Η Δημοκρατία κινδυνεύει από εκείνους που καταστρατηγούν το Σύνταγμα ενώ έλεγαν ότι θα είναι κάθε λέξη από αυτό» πρόσθεσε.

«Όλοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι το συντομότερο ανέκδοτο είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ανεβήκατε μέσα σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και πέφτετε μέσα σε ένα παραλήρημα λασπολογίας» σημείωσε αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα.

«Η προσωπική σας αποτυχία δεν πρέπει να γίνει αποτυχία της Ελλάδας» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον πρωθυπουργό. Και συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όχι μόνο για να απαλλαγούμε από την πιο ανίκανη κυβέρνηση που είχε η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά, όχι μόνο γιατί καταστρέψατε την κοινωνία, αλλά γιατί η χώρα αξίζει καλύτερα».

«Ποιον κοροϊδεύετε επιτέλους; Με τον κ. Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε παρέα με μια γάτα; Αναφερθήκατε και στον κ. Κοντομηνά: Για πείτε μου, ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι εργαζεται ακριβώς; Σταματήστε να κοροϊδεύετε λοιπόν» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Για τη Siemens, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι επί των ημερών του κ. Τσίπρα κινδυνεύουν με παραγραφή αδικήματα ξένων κατηγορουμένων εξαιτίας απουσίας μετάφρασης. «Αν δεν σας αρέσει ο διακανονισμός να τον αλλάξετε» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η Δημοκρατία κινδυνεύει από εκείνους που καταστρατηγούν το Σύνταγμα ενώ έλεγαν ότι θα είναι κάθε λέξη από αυτό, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για δημιουργία αριστερής διαπλοκής.

Χωρίς τις αποκαλύψεις δεν θα έφευγε ο Καλογρίτσας

«Έφυγε λέει το επόμενο δευτερόλεπτο» είπε ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας όσα είπε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας για τον εργολάβο Καλογρίτσα που ήθελε να πάρει μία από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. «Ας μην είχαν γίνει οι αποκαλύψεις να σας πω εγώ αν θα έφευγε ο Καλογρίτσας» συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, έθεσε σειρά ερωτημάτων για τις σχέσεις Παππά- Καλογρίτσα και τα δάνεια της εταιρείες του πρώην υπερθεματιστή με την Τράπεζα Αττικής. Ποιες είναι οι πραγματικές σχέσεις του κ. Σπίρτζη με τον κ. Καλογρίτσα;, συνέχισε. Πώς σπάσατε έργα για να φθάσουν στον αγαπημένο σας εργολάβο- κουμπάρο κύριε Σπίρτζη, ρώτησε τον υπουργό Υποδομών. Κάνατε την Αττικής παραμάγαζο, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επιμένοντας στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών σημείωσε: Σας φαίνεται λογικό ο επόμενος υπερθεματιστής να έχει δηλώσει λαγός; Επιχειρήσατε να χρηματοδοτήσετε το νέο τρίγωνο διαπλοκής. Θα έπρεπε να ντρέπεστε! Αν δεν είχαν γίνει οι αποκαλύψεις δε θα κάνατε τίποτα. Αν δεν παρουσιάσετε τα πόθεν έσχες θα είναι πράξη ενοχής δικής σας και του υπουργού σας, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα για τα κανάλια, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε και άλλα θέματα να θέσει στον πρωθυπουργό:

Πόσα χρήματα θα χαθούν από το μαύρο στα κανάλια; 1,7 δισ. στη δεκαετία!
Γιατί δεν διασφαλίσατε την πολυφωνία;
Έχει σημασία η προέλευση των χρημάτων;«Αν ερχόταν ένας λαθρέμπορος και σας έδινε 200 εκατ.ευρώ για να πάρει μια άδεια θα του την δίνατε;» ήταν το ερώτημα που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ θα ακυρώσει τον νόμο Παππά, επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μαύρη μέρα για τη Δικαιοσύνη

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη την ακύρωση της συνεδρίασης του ΣτΕ, εξέλιξη για την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση. Ούτε επί χούντας δεν γινόταν αυτά! Το δικαστήριο πρέπει να επιλύσει το θέμα της συνταγματικότητας του νόμου- Παππά χωρίς καμία χρονοτριβή, τόνισε και χαρακτήρισε πρόκληση τη συνάντηση με τους ανώτατους δικαστικούς στο Μέγαρο Μαξίμου. Το καθήκον των δικαστών δεν είναι να πιάνουν τον σφυγμό της κοινωνίας, αλλά να εφαρμόζουν τον νόμο! Οι εξελίξεις αυτές είναι επικίνδυνες για το κράτος δικαίου, προειδοποίησε και προσέθεσε: Θα υψώσουμε ανάχωμα δημοκρατίας στα αυταρχικά σας σχέδια. Δε θα καταντήσετε την Ελλάδα Βενεζουέλα της Ευρώπης!

Έχετε και εσείς τη… «λίστα Τσίπρα» είπε στον πρωθυπουργό:
Φάμπρικα ΜΚΟ στα κέντρα ψυχικής υγείας
Αδιαφανή διαχείριση των κονδυλίων του προσφυγικού. Δεν νιώσατε την ανάγκη να ερευνήσετε τις καταγγελίες Βουδούρη;
Το πόθεν έσχες Φλαμπουράρη- Σταθάκη
Τα εργολαβικά του κ. Κατρούγκαλου, του κυρίου 12%
Τη διαγραφή προστίμων
Τους αμέτρητους διορισμούς συγγενών και φίλων
Μέχρι και τη συγκάλυψη της σεξουαλικής παρενόχλησης των εργαζομένων γυναικών από τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας

Κόβετε το ΕΚΑΣ και ψεκάζετε με δακρυγόνα τους συνταξιούχους διεύρυνε το μέτωπο της επίθεσης και αναφέρθηκε στους πλειστηριασμούς κατοικιών, την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο.

Δυσαρμονία κυβέρνησης και κοινωνίας

Γεννηθήκατε στο ψέμα, σβήνετε μέσα στην κατακραυγή. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε τόση δυσαρμονία κυβέρνησης και κοινωνίας!

Συνταγματική αναθεώρηση:

Είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής. Δεν το ξέρατε αυτό κ. Τσίπρα, ρώτησε τον πρωθυπουργό για ένα ακόμη θέμα ο πρόεδρος της ΝΔ. Στόχος σας οι μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Εγώ εκλέχτηκα, δεν πήρα δαχτυλίδι από τον κ. Αλαβάνο!

Λυπάμαι για το ύφος της ομιλίας του πρωθυπουργού, το τοξικό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση δεν επιτρέπει ουσιαστική συζήτηση για τα θέματα διαπλοκής.είπε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στην οικονομική τακτοποίηση του κόμματός του. Εγώ εκλέχτηκα, δεν πήρα δαχτυλίδι από τον κ. Αλαβάνο, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έθεσε το θέμα της off shore της Αυγής. Να απαντήσετε επιτέλους ποιος κρύβεται από πίσω, προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα.
Στρατηγική κατά της διαφθοράς:
Ενίσχυση της δικαστικής λειτουργίας
Σύστημα εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου
Διασύνδεση δημόσιων οργανισμών με στόχους
Απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών με περιορισμό της φυσικής επαφής
Αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και για τις ηθικές αξίες
Επιμονή στη διασφάλιση της αμεροληψίας στην απόδοση πειθαρχικών ευθυνών
Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες
Αντιμετώπιση θεμάτων που έχουν να κάνουν με σύγκρουση συμφερόντων
Χρηματοδότηση κομμάτων
Αν τολμάτε προκηρύξτε εκλογές!
«Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα, δε θα αργήσει η μέρα που η εκτροπή που επιχειρείτε θα πέσει στο κενό» προειδοποίησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η χώρα δεν αντέχει στην οικονομική κρίση να προστεθεί και κρίση δημοκρατίας. Επειδή είπατε ότι ενίοτε τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά, δεχθείτε κι αυτό: Προκηρύξτε εκλογές!

Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται, λέει το Μαξίμου

Μόλις τελείωσε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη κύκλοι του Μαξίμου τη σχολίασαν…
«Για πρώτη φορά ακούστηκαν στην Βουλή ονόματα και διευθύνσεις για τη διαφθορά και την διαπλοκή.
Ο κύριος Μητσοτάκης, όπως αναμενόταν, δεν απάντησε σε καμιά ερώτηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα:
Προσπέρασε τα ερωτήματα που του τέθηκαν για την Siemens, τα θαλασσοδάνεια του κόμματός του, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, τις λίστες φοροφυγάδων που κρύφτηκαν σε συρτάρια, ως «θεωρίες συνομωσίας».
Οι πολίτες που παρακολουθούν την συζήτηση, κρίνουν», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΝΔ για ομιλία Τσίπρα: Δεν ακούσαμε κάτι καινούργιο

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, στις πρωτολογίες δεν ειπώθηκε τίποτε καινούριο από πλευράς του κ. Τσίπρα, ο οποίος όπως σχολίαζαν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, προχώρησε σε αναμάσημα των όσων λέει εδώ και καιρό. Στο μείζον ζήτημα που συζητείται σήμερα, απο πλευράς του πρωθυπουργού δεν κατατέθηκε καμία πρόταση, σε αντίθεση με τον πρόεδρο της ΝΔ, που παρουσίασε τη δέσμη των 12 προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ουσιαστικά, από την κυβέρνηση δεν ειπώθηκε καμία λέξη για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί μια σοβαρή παθογένεια του συστήματος. «Περιμένουμε να δούμε τι θα απαντήσει στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός για τη λίστα Τσίπρα που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης», έλεγαν οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, προσθέτοντας πως το Μέγαρο Μάξιμου στην υπόθεση των καναλιών απογυμνώθηκε πλήρως, καθώς παρουσιάστηκε βήμα-βήμα η διαδικασία φιάσκο, με τις αποχωρήσεις Καλογρίτσα κλπ. Καταλήγοντας από τη ΝΔ θεωρούν ότι η επικράτηση του Κυριακου Μητσοτακη στη συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή είναι σαφής, γεγονός που θα επιβεβαιωθεί και από τις δευτερολογίες

Δεν υπάρχουν σχόλια: