slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΚ Νέα φοροκαταιγίδα -Πόσο θα αυξηθούν καύσιμα, τσιγάρα και καφές

 
Τρεις μήνες νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό, δηλαδή από την 1η Οκτωβρίου, θα έρθει η... εκτίναξη των ειδικών φόρων προκειμένου να καλυφθούν οι τρύπες στα έσοδα.

Αν και ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, έσπευσε να πει ότι δεν θα υπάρξει αύξηση του φόρου στα καύσιμα και πως η απόφαση θα ληφθεί ανάλογα με την πορεία των εσόδων (κρίσιμος θεωρείται ο Σεπτέμβριος) όλα δείχνουν ότι οι έμμεσοι φόροι σε προϊόντα που αυξάνουν τα έσοδα του κράτους έρχονται και μάλιστα μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Συγκεκριμένα:

Καύσιμα: Οι αυξήσεις στον ΕΦΚ θα φέρει ανατιμήσει στη λιανική. Στη βενζίνη ο ΕΦΚ θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά και λαμβάνοντας υπόψη και το ΦΠΑ στα 4 λεπτά. Στο πετρέλαιο ο ΕΦΚ θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά. Στο υγραέριο κίνησης ο ΕΦΚ θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά

Τσιγάρα: Ο ΕΦΚ θα αυξηθεί από τα 156,70 στα 170 ευρώ και έτσι όλα τα τσιγάρα θα ακριβύνουν από 0,50 ευρώ ως και 1 ευρώ ανά πακέτο.

Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Θα επιβληθεί για πρώτη φορά ΕΦΚ. Η τιμή των υγρών θα αυξηθεί 10 λεπτά ανά ml.

Καφές: Αυξήσεις και μάλιστα από 10% ως και 20% στη λιανική τιμή πώλησης θα φέρει και η αύξηση του φόρου στην εισαγωγή αλλά και την εγχώρια παραγωγή του καφέ με συντελεστές 2 και 3 ευρώ ανά κιλό.



Πηγή: Νέα φοροκαταιγίδα -Πόσο θα αυξηθούν καύσιμα, τσιγάρα και καφές | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/287092/nea-forokataigida-poso-tha-ayxithoyn-kaysima-tsigara-kai-kafes#ixzz4JYh4wuIQ

Δεν υπάρχουν σχόλια: