slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Η αξιοπιστία του Π. Καμμένου»


Άρθρο του πολιτευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Βακόνδιου.
Η κυβέρνηση Τσίπρα μετά την επιβολή κάθε είδους φόρου και υπό την πίεση της υστέρησης των εσόδων, η οποία οφείλεται στην ύφεση που προκαλεί το τρίτο αριστερό μνημόνιο, ετοιμάζεται να βάλει χέρι και στα ειδικά μισθολόγια. Γνωρίζει ότι εάν δεν πάρει επιπλέον μέτρα ο «κόφτης» έρχεται πιο κοντά.

Με αφορμή το θέμα των ειδικών μισθολογίων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι δεν δέχεται καμία μείωση στα μισθολόγια των ενστόλων.
Πολύ καλά κάνει.
Όμως είναι σαφές ότι το μόνο που το ενδιαφέρει είναι το χάιδεμα των αυτιών των ενστόλων με στόχο την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές.
Ως υπουργός της κυβέρνησης που έφερε το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο και βύθισε την ελληνική οικονομία στην ύφεση, δεν ενδιαφέρεται για τους άλλους Έλληνες οι οποίοι υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια.
Δηλώνει ότι τον ενδιαφέρει μόνο μια κατηγορία, αυτή των ενστόλων, που κατά την προσωπική του πλάνη αποτελούν την εκλογική του πελατεία.
Το ερώτημα είναι εάν οι ένστολοι μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στον Πάνο Καμμένο.
Ας δούμε λοιπόν ποια είναι η αξιοπιστία του Πάνου Καμμένου.
Ο Πάνος Καμμένος είχε δεσμευθεί ότι θα παραιτηθεί:
  1. Εάν ψηφισθεί το τρίτο μνημόνιο
  2. Εάν αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά
  3. Εάν ο Μουζάλας δεν ζητήσει συγνώμη διότι αποκάλεσε «Μακεδονία» τα Σκόπια
  4. Εάν ο Φίλης δεν ζητήσει συγνώμη για το θέμα της γενοκτονίας των Ποντίων
  5. Εάν ψηφισθούν τα επώδυνα μέτρα για τους πολίτες από την κυβέρνηση Τσίπρα
Όπως είναι γνωστόν Τσίπρας, Τσακαλώτος, Κατρούγκαλος, Φίλης, Μουζάλας, κλπ. τον έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και βεβαίως ο Καμμένος συνεχίζει να ζεσταίνει την υπουργική του καρέκλα.
Αλλά να θυμηθούμε και το πιο πρόσφατο γεγονός. Ο Καμμένος επέμενε ότι ο Καλογρίτσας δεν πρέπει και δεν μπορεί να πάρει άδεια τηλεοπτικού σταθμού.
Ο Παππάς είχε την ευκαιρία να ικανοποιήσει το αίτημα του κυβερνητικού του συνεταίρου με αφορμή την καθυστερημένη υποβολή της εγγυητικής επιστολής του Καλογρίτσα από την Συριζοτράπεζα Αττικής.
Ο Παππάς όμως, άδειασε τον Καμμένο και όχι μόνον βοήθησε τον Καλογρίτσα να βρει την εγγυητική, αλλά έδωσε εντολή να παραμείνει ανοιχτό το πρωτόκολλο και να γίνει δεκτή εκτός προκαθορισμένων χρονικών ορίων με αποτέλεσμα ο Καλογρίτσας να πάρει (προς το παρόν) μία από τις άδειες.
Ο Καμμένος βεβαίως για μία ακόμη φορά λούφαξε ακόμη πιο βαθιά στην υπουργική του καρέκλα. Αλλά να θυμηθούμε και κάτι πιο παλιό.
Ο Καμμένος δεν ήταν εκείνος ο οποίος ξιφουλκούσε κατά των offshore εταιριών;
Όταν καταφερόταν κατά των ιδιοκτητών offshore εταιριών γνώριζε τι συμβαίνει στο προσωπικό του περιβάλλον;
Και μια και μιλάμε για εταιρίες η κυβέρνηση που συμμετέχει ο Καμμένος δεν ψήφισε τον Ιούνιο την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων και συγγενών τους σε εταιρίες (νόμιμες) με έδρα εκτός Ελλάδος, αφού πρώτα με διάταξη δύο ημερών αμνήστευσε όσους είχαν μετοχές σεoffshore εταιρίες;
Τώρα που έχει παρέλθει η περίοδος των εξήντα ημερών που προβλέπει ο νόμος ο Πάνος Καμμένος έχει ζητήσει την εφαρμογή του νόμου της κυβέρνησής του;
Δυστυχώς ο Πάνος Καμμένος είναι υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα. Δηλαδή μιας ομάδας ανεπάγγελτων, αμόρφωτων, αδαών, εξουσιομανών που μετά το ρεσάλτο στην εξουσία με βατήρα το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, του οποίου την επέτειο έχουμε αυτές τις μέρες, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διατηρηθούν στην εξουσία με κάθε κόστος για την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Ίσως να ξαναθυμηθεί και το «παράνομο και επονείδιστο χρέος» το οποίο αναγνώρισαν Τσίπρας, Βαρουφάκης, Τσακαλώτος και Χουλιαράκης δείχνοντας σε μία ακόμη περίπτωση την εκτίμησή τους στις απόψεις του κυβερνητικού τους εταίρου.
Γιώργος Βακόνδιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: