slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση του βουλευτή Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκου Μανιού, με τα μέλη της Κτηνοτροφικής Ένωσης Φιλωτιτών Νάξου και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Ορεινής Νάξου για το μέλλον της κτηνοτροφίας στο νησί



Το διήμερο, Σάββατο και Κυριακή 3 και 4 Σεπτέμβρη 2016, πραγματοποιήθηκαν στα ορεινά χωριά της Νάξου συναντήσεις εργασίας του Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού με τα μέλη της Κτηνοτροφικής Ένωσης Φιλωτιτών Νάξου και τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της ορεινής και ημιορεινής Νάξου.

Κεντρικό θέμα των συναντήσεων ήταν
η ενημέρωση των κτηνοτρόφων-παραγωγών του παραδοσιακού τυριού με την ονομασία «Αρσενικό Νάξου», σχετικά με την διαδικασία ένταξής τους στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας και τη δυνατότητα που  παρέχεται στους ίδιους να διαθέτουν στην αγορά, άμεσα και χωρίς μεσάζοντες, τα γαλακτοκομικά προϊόντα τους, με βάση την Υπουργική Απόφαση με θέμα: “Καθορισμός των όρων και των απαιτήσεων παραγωγής και διάθεσης τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής και των διαδικασιών καταχώρισης των μονάδων παρασκευής αυτών στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (ΚΗΜΟ)” (Φ.Ε.Κ. 2468/Β’/17.11.2015).

Ο Νίκος Μανιός αναφέρθηκε στην κομβική σημασία της μεταποίησης του γάλακτος σε τυρί για το μέλλον της κτηνοτροφίας στη Νάξο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “αν δεν μεταποιηθεί το γάλα σε τυρί, τότε οικονομικά δεν έχει μέλλον η κτηνοτροφία στο νησί”.

Επεσήμανε, επίσης, τα πολλαπλά οφέλη των κτηνοτρόφων-παραγωγών της ορεινής και ημιορεινής Νάξου από την συμμετοχή και δραστηριοποίηση όλων στα πλαίσια της Κτηνοτροφικής Ένωσης.

Αξιοσημείωτη είναι η πολύ θετική ανταπόκριση των κτηνοτρόφων-παραγωγών τόσο όσον αφορά στην ένταξή τους στο Μητρώο Οικοτεχνίας, όσο και τη διάθεσή τους να συμμετάσχουν και, έτσι, να συμβάλουν στη διεύρυνση της Κτηνοτροφικής Ένωσης Φιλωτιτών, ούτως ώστε να συμπεριλάβει όλους τους κτηνοτρόφους της ορεινής και ημιορεινής Νάξου.
Περιοχή συνημμένων

Δεν υπάρχουν σχόλια: