slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Βλασερός Γ.Τ. Π. Ν.Χ.ΠΑΣΟΚ: Μέτα τα Υποθηκοφυλακεία τι άλλο θα ακολουθήσει; Μήπως κατάργηση και των νησιωτικών Ειρηνοδικείων και των Κέντρων Υγείας των νησιών;


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

Με το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Περί αναδιοργάνωσης των Υποθηκοφυλακείων της Χώρας» η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί χωρίς κανένα σχεδιασμό και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το Εθνικό Κτηματολόγιο, καταστροφικές πολιτικές σε βάρος των νησιωτών, με τις οποίες καταλύεται αναμφισβήτητα, κάθε έννοια νησιωτικότητας και αποκέντρωσης στα νησιά του Αιγαίου.

Με ένα νόμο και ένα άρθρο δεν σχίζεται το μνημόνιο, όπως έταζαν στο λαό , αλλά η συνταγματική επιταγή του άρθρου 101 Σ, για την προστασία του δικαιώματος των νησιωτών να απολαμβάνουν υπηρεσίες αντίστοιχης ποιότητας και κόστους με αυτές των κατοίκων της στεριανής Ελλάδας.

Οι νησιώτες μας γίνονται θεατές μιας ανελέητης, ακατανόητης απαράδεκτης και ανιστόρητης πολιτικής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε βάρος τους, αφού η κατάργηση των νησιωτικών Υποθηκοφυλακείων και η μεταφορά τους σε άλλα νησιά, δεν θα επιφέρει κανένα δημοσιονομικό όφελος στο Κράτος, αλλά αντιθέτως θα επιβαρύνει τους νησιώτες με επιπλέον κόστη και έξοδα μετακίνησης ακόμη και για ένα απλό πιστοποιητικό.

Ο θεσμός των άμισθων

Υποθηκοφυλακείων από συστάσεως ελληνικού κράτους έως τις μέρες μας , εξυπηρετούσε χωρίς επιπλέον κόστος για το Κράτος τους νησιώτες επιτυχώς , ενώ με την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση κατάργησή τους πέραν των άλλων, τίθεται εν αμφιβόλω η ασφάλεια των συναλλαγών, αφού πλέον θα είναι αδύνατη η αυθημερόν μεταγραφή των συμβολαίων.

Η Κυβέρνηση με τον τρόπο αυτό βάζει την ταφόπλακα στην συνταγματική κατοχύρωση της νησιωτικότητας, που ως γνωστόν αποτέλεσε επί χρόνια για τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, το θεμέλιο λίθο για την εφαρμογή ειδικών πολιτικών στο νησιωτικό χώρο που μετέτρεψαν τα μειονεκτήματά τους σε συγκριτικό τους πλεονέκτημα.

Και δεν είναι μόνο αυτό!

Υπενθυμίζουμε τις καταστροφικές πολιτικές που επέβαλε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,τον τελευταίο χρόνο, σε βάρος των νησιών μας, με τις εξοντωτικές αυξήσεις στην φορολόγησή τους, όπως την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ, των απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ του ειδικού ασφαλιστικού καθεστώτος στα χωριά των 2.000 κατοίκων, του ΦΠΑ στην εστίαση, του φόρου κατανάλωσης στον οίνο και του ειδικού τέλους στα καταλύματα.

Τι άλλο θα ακολουθήσει; Μήπως κατάργηση και των νησιωτικών Ειρηνοδικείων και των Κέντρων Υγείας των νησιών;

Καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει υπόψη της τις νησιωτικές ιδιαιτερότητες και τις απόψεις των τοπικών Δικηγορικών Συλλόγων, τους Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους αλλά και τους θεσμικούς φορείς Δήμους και Περιφέρειες και να αποσύρει το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο αναφορικά με τους νησιωτικούς Δήμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: