slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΕ ΚΙΜΩΛΟ ΚΑΙ ΣΕΡΙΦΟ

Ολοκληρώθηκε και παραδίδεται σε χρήση το  νέο καταφύγιο τουριστικών σκαφών στη Σέριφο και ανοίγει νέους ορίζοντες για το νησί
Σε Σέριφο και Κίμωλο, μετά την Μήλο, περιόδευσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος
Στα νησιά της Σερίφου και της Κιμώλου περιόδευσε το τελευταίο διήμερο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Μήλου κ. Νίκο Βενάκη.

Στην διάρκεια των επαφών του με τις δημοτικές αρχές και τους κατοίκους των δύο νησιών, ο κ. Χατζημάρκος είχε την ευκαιρία  να συζητήσει για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου, για τα κατά τόπους προβλήματα που αντιμετωπίζουν εν μέσω μια δύσκολης συγκυρίας, αλλά και για την πορεία των έργων που εκτελούνται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Στην Σέριφο, ο Περιφερειάρχης και ο Έπαρχος συμμετείχαν σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Αντωνάκη και τα μέλη του για τα πολλά και σημαντικά ζητήματα του νησιού.
Θετική προοπτική για το νησί της Σερίφου, αποτελεί το  νέο καταφύγιο τουριστικών σκαφών ένα ακόμα έργο που ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους και αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση και λειτουργία τον επόμενο μήνα, δίνοντας νέα ώθηση στον τουρισμό της Σερίφου και των γειτονικών νησιών.
 Το καταφύγιο είναι δυναμικότητας 54 τουριστικών σκαφών στη νοτιοδυτική πλευρά του λιμένα Σερίφου και παρέχει όλες τις σύγχρονες λειτουργίες και μέσα για τον ασφαλή ελλιμενισμό των τουριστικών σκαφών (αγωγοί υδροδότησης, πυρόσβεσης, δίκτυο ηλεκτροδότησης, δίκτυο τηλεφωνίας, τοποθέτηση πίλαρς παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού ανά 3 σκάφη, δέστρες και κρίκοι πρόσδεσης, φωτισμός κλπ).
Στην Κίμωλο ο κ. Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Έπαρχο Μήλου κ. Νίκο Βενάκη και τον Δήμαρχο του νησιού κ. Κωνσταντίνο Βεντούρη, επισκέφθηκαν το αλιευτικό καταφύγιο που αποτελεί  τμήμα του λιμανιού Ψάθης Κιμώλου για την εξυπηρέτηση των αλιευτικών και τουριστικών σκαφών.
Ακολούθησε επίσκεψη στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Χωριό Κιμώλου. Η μόνιμη έκθεσή του περιλαμβάνει ευρήματα κυρίως από τις ανασκαφές στο νεκροταφείο της αρχαίας πόλης της Κιμώλου στη θέση "Ελληνικά", αλλά και από παραδόσεις και περισυλλογές από διάφορες θέσεις του νησιού, τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ χρονολογικό φάσμα από την Προϊστορική Εποχή έως την Ύστερη Αρχαιότητα.
Επίσης,  συνομίλησαν με τους κτηνοτρόφους, σε στάνη του νησιού για τα προβλήματα που τους απασχολούν.
Ο κ. Χατζημάρκος είχε την ευκαιρία να περπατήσει στα δρομάκια της Κιμώλου και να ανακαλύψει τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει στους επισκέπτες του, όπως η εντυπωσιακή και πρωτότυπη ανοιχτή βιβλιοθήκη.
«Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι τα νησιά της Περιφέρειάς μας όχι μόνο κουβαλούν τον βαρύ πολιτισμό του παρελθόντος τους, αλλά συνεχίζουν  καθημερινά να δημιουργούν πολιτισμό, προεκτείνοντας αυτήν την νοητή αλυσίδα από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τις μέρες μας και αυτό είναι ορατό σε κάθε σοκάκι τους», δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος, ο οποίος, εκτός από την Κίμωλο και την Σέριφο, το περασμένο Σάββατο βρέθηκε στην Μήλο για την παράδοση και τα εγκαίνια του εκπληκτικού Αρχαίου Θεάτρου της Μήλου.



















Δεν υπάρχουν σχόλια: