slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Υπεύθυνη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τα 25.000 στρέμματα καμένης γης στην Απολακκιά»


Τα 25.000 στρέμματα της Απολακκιάς δεν θα είχαν καεί αν η σύμβαση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ ήταν "ζωντανή", όπως έπρεπε να είναι, τόνισε ο Περιφερειάρχης στην διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου
Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου κατονόμασε ως υπεύθυνη για την έκταση των 25.000 στρεμμάτων που κάηκαν στην τελευταία μεγάλη φωτιά στην Απολακκιά ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, λέγοντας ότι αν η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ λειτουργούσε και αν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν είχε αναλωθεί σε… γλωσσολογικού τύπου αναζητήσεις για να απορρίψει την Προγραμματική Σύμβαση, η πυρκαγιά θα είχε προληφθεί μέσα στα πρώτα λεπτά από την στιγμή που ξέσπασε.



«Αυτοί που επικαλούνται την αγάπη τους στο περιβάλλον, να την αποδείξουν κιόλας. Τα 25.000 στρέμματα που κάηκαν στην Απολακκιά, έχουν ονοματεπώνυμο γιατί είναι καμένα. Τα 25.000 στρέμματα της Απολακκιάς δεν θα είχαν καεί αν η σύμβαση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ ήταν "ζωντανή", όπως έπρεπε να είναι»,
 τόνισε ο Περιφερειάρχης  στην διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου και σημείωσε ότι στην συγκεκριμένη περιοχή υπήρχε πάντα φυλάκιο. 

«Πυρκαγιές σαν αυτή της Απολακκιάς όταν λειτουργούσε η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ τις προλαβαίναμε στο πεντάλεπτο ή στο τέταρτο. 25.000 στρέμματα παραγωγικής γης καμένα και μια τεράστια μάχη μέσα στα δρομάκια του χωριού για να σωθούν τα σπίτια των ανθρώπων. Αν ήταν η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ εκεί, τίποτα δεν θα είχε συμβεί. Αφού αγαπάνε το περιβάλλον, να το αποδεικνύουνε» ανάφερε.

Ο κ. Χατζημάρκος, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν ο στόχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι ο ίδιος, απάντησε καταφατικά: «Θεωρώ ότι ο στόχος είμαι εγώ.  Αν θέλουν να στραφούν στα πρόσωπα, ας στραφούνε στα πρόσωπα. Να μην τιμωρούν ένα τόπο. Αν κάποιοι υπηρεσικοί παράγοντες θέλουν να ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς, αν έχουν μια έπαρση παραπάνω, αν θέλουν να αποδείξουν κάτι στο περιβάλλον τους και στους πρώην φίλους τους, να το κάνουν στα πρόσωπα και να μην τιμωρούν έναν τόπο» ανέφερε  και κατέληξε:

«25.000 στρέμματα που κάηκαν στην Απολακκιά και εύχομαι να μην καούν άλλα. Να σοβαρευτούν κάποιοι και να μην ψάχνουν την γλωσσολογική ερμηνεία αν  το… όχημα αποτελεί μέσον για να διακιολογήσουν τις αποφάσεις τους. Δεν μπορώ να μπω σ’ αυτές τις λογικές, που τις βρίσκω απολύτως λανθασμένες. Σε τέτοιου είδους επιχειρήματα σταματάω και σηκώνω τα χέρια ψηλά!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: