slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άγριο «δούλεμα» του Καμμένου στους νησιώτες.

Παρέμβαση του πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Κυκλάδων, Παναγιώτη Ρήγα.
Μια παράσταση άγριου και πρωτοφανούς «δουλέματος» παίχτηκε στην σκηνή του θεάτρου «Απόλλων» στην Ερμούπολη της Σύρου.

Πρωταγωνιστής ο πρωταθλητής της πολιτικής κυβίστησης (κοινώς κωλοτούμπας) και κατά συρροή αναξιόπιστος Πάνος Καμμένος, συνέταιρος του Αλέξη Τσίπρα στην Κυβέρνηση της συμφοράς.
Ο κ. Καμμένος που με την ψήφο του αυξήθηκε ο συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά από το 16% στο 24%, σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και κυνισμού, χαρακτήρισε την ίδια του την απόφαση «εγκληματική και αντισυνταγματική»!!!

Όμως, όπως για το ταγκό, έτσι και για το «δούλεμα» χρειάζονται δύο. Αυτός που «δουλεύει» και αυτός που ανέχεται το «δούλεμα».

Και ο κ. Καμμένος βρήκε στη Σύρο, στο πρόσωπο του Δημάρχου της, έναν ανεκτικό και συγκαταβατικό αποδέκτη του «δουλέματος».

Με εντελώς υποτονικό τρόπο, προφανώς για να μην κακοκαρδίσει τον κ. Καμμένο αντιπαρήλθε το θέμα της καταστροφικής, για τα νησιά μας, αύξησης του ΦΠΑ.

Για τον κ. Δήμαρχο προείχαν οι πανηγυρισμοί για την υπογραφή του «Πρωτοκόλλου Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης».

Άλλο ένα πολιτικάντικο εφέ του κ. Καμμένου, άλλη μια δέσμευση χωρίς αντίκρισμα, άλλη μια ανέξοδη εξαγγελία.

Άλλωστε δεν υπάρχει πανελλαδικά, ούτε μια υπόσχεση που να έδωσε ο κος Καμμένος και να την τήρησε.

Και καλά ο κ. Καμμένος, αμετροεπής και αναξιόπιστος ήταν πάντα, αλλά ο κος Δήμαρχος της Σύρου πως δέχεται να τον δουλεύουν και μέσω αυτού να δουλεύουν και τον Συριανό λαό;

Αντί να ζητήσει την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την παραχώρηση του στρατοπέδου που βρισκόταν στο τελικό στάδιο από το 2014, αντί να προβάλει και να αξιοποιήσει την σοβαρή δουλειά που είχε γίνει από το Δήμο σχετικά με την τοπική πολεοδόμηση, αποδέχτηκε να συνυπογράψει τις πομφόλυγες του κ. Καμμένου, για μια ανάπτυξη με στολή παραλλαγής.

Γρήγορα θα διαπιστώσει ο κ. Δήμαρχος, όπως το έχουν διαπιστώσει και οι εργαζόμενοι του Νεωρίου, αλλά και οι υπόλοιποι Έλληνες, ότι δεν μπορείς να παίρνεις στα σοβαρά τον κ. Καμμένο, ούτε βεβαίως την Κυβέρνηση που εκπροσωπεί.

Και τότε θα αποδειχτεί ότι η 24η Μαΐου 2016 δεν ήταν «μέρα ορόσημο για την Σύρο» όπως είπε ο κ. Δήμαρχος, αλλά μέρα άγριου εμπαιγμού της Σύρου και των Συριανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: