slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα ξενοδοχεία δείχνουν ...Νάξο

Η Νάξος αντέχει στο χρόνο και συνεχίζει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις διεθνείς λίστες που αναφέρονται στις προτιμήσεις επισκεπτών σε νησιωτικούς προορισμούς. Βέβαια φέτος μέσω του TripAdvisor η Νάξος βρέθηκε στην 8η θέση της λίστας που αφορά τους νησιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας, και για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια είχε βρεθεί εκτός Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής λίστας… Και οι σχετικές λίστες προέρχονται μέσω των αναζητήσεων από τους Travellers' Choice Awards, όπως αναδείχτηκαν από τους χρήστες της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πλατφόρμας στον κόσμο…
http://www.naxospress.gr/
Όμως, σήμερα έρχονται και τα αποτελέσματα από το Trivago Reputation Ranking 2016 που παρουσιάζει τους κορυφαίους νησιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη με βάση τις κριτικές που έχουν κάνει στα ξενοδοχεία των προορισμών όπου έχουν καταλύσει την προηγούμενη χρονιά. Άρα η ποιότητα των ξενοδοχείων είναι αυτή που κρίνει το …νικητή. Και η Ελλάδα σαρώνει καθώς στην πρώτη δεκάδα συναντάμε οκτώ προορισμούς και στην εν γένει 50αδα συναντάμε 31 νησιά. Και το παράξενο είναι ότι στην πρώτη δεκάδα δεν υπάρχουν Μύκονος, Σαντορίνη ή Κρήτη….

Δεκάδα

Ποιο νησί είναι στην πρώτη θέση; Το νησί Isle of Arran του Ηνωμένου Βασιλείου, που αποτελεί τον ένα από τους δύο προορισμούς της δεκάδας που δεν είναι ελληνικοί. Στη δεύτερη θέση εμφανίζεται ο πρώτος ελληνικός προορισμός, η Αστυπάλαια, ακολουθούμενη από τη Σίφνο, την Ίο και τη Φολέγανδρο. Άρα οι Κυκλάδες έχουν την τιμητική τους… Στην έκτη θέση εμφανίζεται ο δεύτερος ξένος προορισμός των πρώτων δέκα θέσεων, το ιταλικό Isola di Capri. Την έβδομη θέση καταλαμβάνει το νησί της Πάρου, ενώ η όγδοη ανήκει στην Κεφαλονιά. Η δεκάδα ολοκληρώνεται με τη Νάξο και την Ύδρα, στην ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα.



Επιλογές

Η Σαντορίνη και η Μύκονος εμφανίζονται λίγο χαμηλότερα, στην 12η και 14η θέση, ενώ συνολικά στα 50 κορυφαία ευρωπαϊκά νησιά, τα 31 είναι ελληνικά. Σημειώνεται ότι το trivago Reputation Ranking συγκεντρώνει τους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως βάσει της φήμης τους, βασιζόμενο σε περισσότερες από 200 εκατομμύρια κριτικές ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένων των κριτικών από τα booking sites που συνδέονται με την trivago. Στη συγκεκριμένη έρευνα, η κατάταξη αντιπροσωπεύει το μέσο όρο αξιολόγησης των καλύτερων ξενοδοχείων ανά τα ευρωπαϊκά νησιά. Για την κατάρτιση των αποτελεσμάτων λήφθηκαν υπόψη όλα τα νησιά με τουλάχιστον 30 ξενοδοχεία, με το λιγότερο 20 κριτικές το καθένα.



Με πληροφορίες από το Euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: