slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Με 4x4 ο Τζιτζικώστας στη Θεσσαλονίκη

Της Άντζελας Πεΐτση

Ολοκληρώθηκε και η τρίτη κατά σειρά εσωκομματική εκλογική διαδικασία, στη Νέα Δημοκρατία, αυτή της εκλογής των νέων προέδρων των ΝΟΔΕ.

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα στον Κεντρικό Τομέα επανεκλέγεται ο Αναστάσιος Εμμανουηλίδης με 51 ψήφους έναντι 22 που πήρε ο Κώστας Χατζής. Στον Ανατολικό εκλέγεται η Πηνελόπη Ράλλη με 46 σταυρούς έναντι 17 που συγκέντρωσε ο Δρόσος Τσαβλής ενώ στο Δυτικό Τομέα έχασε την προεδρεία ο Κώστας Τσιλώνης από το Ηλία Ζάχαρη, με τον νέον πρόεδρο να εκλέγεται με 39 ψήφους έναντι 30 που πήρε ο πρώην Πρόεδρος. Στη Β’ Θεσσαλονίκης εκλέχθηκε ο Θωμάς Βράνος έναντι του Στέλιου Τομαρίδη.

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε ομαλά. Η ροή των ψηφοφόρων ήταν κανονική και χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Ωστόσο και σύμφωνα με τους γνωρίζοντες πολύ καλά το εσωκομματικό γίγνεσθαι στο νομό Θεσσαλονίκης, οι νεοεκλεγέντες πρόεδροι είναι πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του νυν Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου ΤΖιτζικώστα. Τους υποστήριξε, τους στήριξε και εκλέχθηκαν. Από ό,τι φαίνεται, κάτι που δε χωράει αμφισβήτηση κι από τα αποτελέσματα, είναι η μεγάλη διεισδυτικότητα του κ. Τζιτζικώστα στον γαλάζιο εσωκομματικό πυρήνα. Δε θα ήταν υπερβολή να επισημάνει κάποιος πως κινείται με σεβασμό στις εσωκομματικές διαδικασίες, σταθμίζει και οργανώνει πολύ καλά το κάθε επόμενο του βήμα, κρατάει τα αποτελέσματα των τελευταίων περιφερειακών εκλογών και έχει κάνει το μεγάλο άνοιγμα στη νεολαία της γαλάζιας παράταξης. Δεν είναι τυχαία η συμμετοχή της ΟΝΝΕΔ στις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες. Και για να μιλάμε με αριθμούς συμμετείχαν 13 ΟΝΝΕΔίτες στη εκλογική διαδικασία στον Κεντρικό Τομέα, 13 στο Δυτικό, 10 στον Ανατολικό και αντίστοιχος αριθμός στη Β’ Θεσσαλονίκης.









Ο Απόστολος Τζιτζικώστας πέτυχε το απόλυτο 4 στα 4 στις προεδρίες των ΝΟΔΕ Ν. Θεσσαλονίκης. Του το αναγνωρίζουν και οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι. Είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής και των τριών εσωκομματικών διαδικασιών, δηλαδή συνέδρων, θεματικών εκπροσώπων και προέδρων ΝΟΔΕ.

Το εσωκομματικό τοπίο

Μετά και την ολοκλήρωση της τρίτης κατά σειρά εσωκομματικής διαδικασίας, αυτής της εκλογής των Προέδρων ΝΟΔΕ, διαφάνηκαν οι πολλές ελλείψεις σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο των ανθρώπων που ανήκουν στο στρατόπεδο του Κυριάκου στη Θεσσαλονίκη. Πολλά τα ερωτηματικά που δημιουργούνται και πολλά τα θέματα που θα κληθούν να επιλύσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Βασίζονται μεν, στη «πολιτική προσωπικότητα του Κυριάκου» αλλά όπως φάνηκε από τα συνολικά αποτελέσματα, δεν διαθέτουν την απαιτούμενη διεισδυτικότητα στη γαλάζια βάση. Μπορεί να οφείλεται στον μεταξύ τους ελλιπή συντονισμό ενεργειών. Πιθανότητα να οφείλεται στην έλλειψη ατόμων που δεν έχουν υψηλή αναγνωρισιμότητα στην γαλάζια παράταξη. Υπάρχουν και αρκετοί που ερμηνεύουν την κατάσταση ως αποτέλεσμα εσφαλμένων απόψεων που έχουν για τα εσωκομματικά δρώμενα. Μάλιστα, υπήρξαν και ορισμένα γαλάζια στελέχη που μίλησαν για «κλειστές πόρτες» και όχι τις «ανοιχτές» που υιοθέτησε και υλοποιεί ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με πρώτη και κορυφαία την ευρύτατη συμμετοχή φίλων, στελεχών και οπαδών στη γαλάζια παράταξη.

Τώρα όλοι έχουν το στραμμένο το βλέμμα στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές παρασκευοσαββατοκύριακο στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: