slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Δήμος Γαλατσίου και ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαρκόπουλος Τίμησαν τον Μανώλη Γλέζο ΠΛΑΤΕΙΑ "ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ BINTEO )



 Ήταν όλοι εκεί ( δεξιοί –Πασοκοι) εκτός από αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν τους αγώνες του για να καταλάβουν κυβερνητικές καρέκλες. Ήταν όλοι εκεί εκτός από αυτούς που όπως πρόσφατα διηγήθηκε ο ίδιος, ο Γλέζος, όταν νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο για επτά ημέρες και κινδύνεψε η ζωή του από λοίμωξη του αναπνευστικού. δεν τον πήρε κανένας από την κυβέρνηση Τσίπρα τηλέφωνο ούτε.... τον επισκέφτηκε κανένα κυβερνητικό στέλεχος, όταν του είχαν τηλεφωνήσει μέχρι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Γεννηματά. επικοινώνησαν μαζί του για να του ευχηθούν. Τότε βεβαίως ήταν προεκλογική περίοδο και ο Μανώλης Γλέζος ήταν ο αγωνιστής, ήταν το σύμβολο της Αντίστασης τότε ο Αντιγερμανισμός πουλούσε. Τώρα αφού έκαναν την δουλειά τους και δεν τον έχουν πλέον ανάγκη  τον αγνοούν . Ευτυχώς όμως που ο Δήμος Γαλατσίου και ο Δήμαρχος  κ. Γιώργος Μαρκόπουλος ξέρουν να τιμούν τους ήρωες χωρίς ανταλλάγματα .Και έτσι για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από πρόταση του Δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου προς την Επιτροπή Ονοματοδοσίας στη μοναδική μεγάλη (ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ )πλατεία που τις   επόμενες εβδομάδες αναμένεται  να ανακατασκευαστείθα θα  δοθεί το όνομα του   Μανώλη Γλέζου.
Από τη λιτή ομιλία του Δημάρχου Γαλατσίου Γιώργου Μαρκόπουλου:


"...Η πόλη μας, δυστυχώς, δεν έχει κέντρο, δεν έχει κεντρική πλατεία.
Αν τραβήξουμε όμως δυο νοητές γραμμές, από βορρά προς νότο και από ανατολάς προς δυσμάς, βρίσκεις στον χάρτη, το κέντρο της πόλης. Εκεί υπάρχει μια πλατεία – η μεγαλύτερη του ,,,,,
Γαλατσίου – για την οποία τους επόμενους μήνες έχει δρομολογηθεί η πλήρης ανακατασκευή της. Περικλείεται από τις οδούς ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ, ΠΑΝΔΩΡΑΣ, ΣΑΠΦΟΥΣ & ΚΥΜΟΘΟΗΣ.
Αυτήν την πλατεία - πρότεινα στη νεοσύστατη Διαπαραταξιακή Επιτροπή Ονοματοδοσίας – να ονομαστεί ή καλύτερα να μετονομαστεί.
Η αποτελούμενη, και από τους έξι συνδυασμούς του Δημοτικού Συμβουλίου, ενδεκαμελής επιτροπή το αποφάσισε, ομόφωνα. [Mάνος Ελευθερίου (Αντιδήμαρχος – πρόεδρος), Βασίλης Δερεδίνης (Αντιδήμαρχος – μέλος), Νίκος Μαγκανάρης – μέλος, Μανώλης Πρωτονοτάριος – μέλος, Γρηγόρης Χαραλαμπίδης – μέλος, Θανάσης Μπούρας – γραμματέας, Άρης Παπαδοκωστόπουλος – μέλος, Μαίρη Δάσκα – μέλος, Μαργαρίτα Μανδηλαρά – μέλος, Βάσιλας Πέτρος – μέλος, Γιάννης Οικονόμου – μέλος]
Σε λίγους μήνες από σήμερα - σε περίοπτο σημείο της πλατείας - θα τοποθετηθεί πινακίδα, η οποία θα αναγράφει
ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ..







































































Αναρτήθηκε από GIANPREV σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: