slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εριξαν χημικά στους αγρότες -Μπλόκα και συγκεντρώσεις από τον Εβρο έως την Κρήτη



Μαζικές είναι οι κινητοποιήσεις των αγροτών όλης της χώρας, οι οποίοι αντιδρούν στο νέο συνταξιοδοτικό και φορολογικό σύστημα. Εκατοντάδες ήταν τα τρακτέρ που συγκεντρώθηκαν στην Εθνική και την Εγνατία Οδό, ενώ οι αγρότες δεν δίστασαν να βρεθούν και στα κέντρα των πόλεων.




Την ίδια ώρα, εγκλωβισμένος παραμένει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου σε κτίριο που στεγάζονται υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κομοτηνή. Περισσότεροι από 2.000 αγρότες βρίσκονται έξω από το κτίριο. Νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια με τα ΜΑΤ όταν οι αγρότες προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο για να συναντηθούν με τον υπουργό. Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. δεν τους άφησαν να περάσουν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια και τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών.

Ενταση και επεισόδια σημειώθηκαν στην Κομοτηνή ανάμεσα σε αγρότες και ΜΑΤ






Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν στις 10 το πρωί στην Κομοτηνή, έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης με τους αγρότες να έχουν εξαγριωθεί από την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και την άρνησή του να συνομιλήσει με όλους τους συγκεντρωμένους.

Ο υπουργός άλλαξε πρόγραμμα της επίσκεψης του σήμερα στην Κομοτηνή. Η επίσκεψη στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ δεν έγινε αντίθετα ο υπουργός πήγε απευθείας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και είδε εκεί τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη. Οι αγρότες εκείνη την ώρα ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τη νομαρχία αναμένοντας την έναρξη της σύσκεψης με τον υπουργό μετά τις 10 το πρωί.

Όμως όσο περνούσε η ώρα οι αγρότες εξαγριώνονταν και ζητούσαν να εισέλθουν στο κτίριο. Ο αστυνομικός διευθυντής τους εξήγησε ότι θα εισέλθει μόνο αντιπροσωπεία και αυτή του η αναφορά ήταν που έκανε έξαλλους τους αγρότες. Ζήτησαν από τον υπουργό να βγει έξω από το κτίριο και τους μιλήσει. Όταν εκείνος δεν ήρθε, οι αγρότες επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου. Απωθήθηκαν από μικρή δύναμη της αστυνομίας που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην είσοδο. Όμως το κλίμα όσο περνούσε η ώρα δυναμιτίζονταν.






Οι αγρότες άρχισαν να πετούν καπνογόνα, με αποτέλεσμα να κληθούν διμοιρίες των ΜΑΤ. Στη θέα των ΜΑΤ οι αγρότες δεν πτοήθηκαν, αλλά και πάλι προσπάθησαν να μπουν μέσα. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και υπήρχαν συμπλοκές με αγρότες και ΜΑΤ, ενώ οι συγκεντρωμένοι έριξαν αβγά και καφέδες. Μετά από μισή ώρα επεισοδίων έξω από το κτίριο αγρότες έσπασαν την είσοδο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών μέσα στο κτίριο και αντιπροσωπεία αγροτών συναντά αυτή την ώρα τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου. Με εντολή του υπουργού απαγορεύτηκαν η δημοσιογραφική κάλυψη της συνάντησης αγροτών και υπουργού, που είναι σε εξέλιξη.Σέρρες: Στην Εγνατία τα τρακτέρ

Πλημμύρισαν τη Θεσσαλονίκη
Υπό κλοιό αγροτών και ψαράδων βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το Ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

Πριν λίγο έφθασαν στη Θεσσαλονίκη, σε κομβόι, 380 τρακτέρ τα οποία ξεκίνησαν από την έξοδο της Χαλάστρας προς την εθνική οδό. Τα αγροτικά μηχανήματα κινούνται σε διάταξη κονβόι, υπό την αυστηρή επιτήρηση δυνάμεων της τροχαίας που τους συνοδεύουν, με τα φορτηγάκια αλιέων και μελισσοκόμων να προηγούνται της πομπής και να ακολουθούν τα τρακτέρ.





«Η κινητοποίηση ξεπερνά τις προσδοκίες. Έχουμε μαζευτεί ήδη πάνω από 250-300 τρακτέρ και κινούμαστε προς τη Θεσσαλονίκη, ενώ στις πλατείες στα χωριά παραμένουν τουλάχιστον άλλα τόσα τρακτέρ, τα οποία δεν γινόταν να ακολουθήσουν, διότι δεν υπάρχει χώρος στο σημείο στο οποίο θα μετακινηθούμε», δήλωσε στο Agronews ο γενικός γραμματέας του συλλόγου κτηνοτρόφων της Κεντρικής Μακεδονίας και μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Παπαδάκης.

Την ίδια ώρα αλιείς από τη Θεσσαλονίκη, αφού έκαναν μια πρώτη προσυγκέντρωση στη Μαρίνα της Αρετσούς, στην Καλαμαριά, μεταβαίνουν με τα πλοιάριά τους στο λιμάνι Θεσσαλονίκης και εκεί θα αποφασίσουν αν θα επιχειρήσουν τον αποκλεισμό του. Στις προθέσεις των αλιέων, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου παράκτιων αλιέων Νέας Κρήνης, Μάνθος Παγώνης, είναι να αγκυροβολήσουν τα πλοιάριά τους μπροστά στην Αριστοτέλους και να μείνουν εκεί τουλάχιστον μέχρι τα εγκαίνια της Agrotica.





Εριξαν χημικά στους αγρότες στην Κομοτηνή -Αρνήθηκε να τους δει ο υπουργός

Σέρρες: Στην Εγνατία τα τρακτέρ
Εκατοντάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους έκλεισαν λίγο πριν τις 13:00 τον κόμβο Ν. Κερδυλλίων στις Σέρρες.

Αγρότες από τα γύρω χωριά έφτασαν με τα τρακτέρ τους τα οποία παρέταξαν μέσα στην Εγνατία οδό στον κόμβο των Ν. Κερδυλλίων, ενώ δεν αποκλείεται και να κλείσουν την κυκλοφορία στην Εγνατία, όπως αναφέρει το seleo.gr.





Οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό Αρτας-Αθήνας
Σε αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αρτας-Αθήνας, στο ύψος του Κομποτίου, προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Αρτας, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό.

Από το πρωί είχαν παρατάξει τρακτέρ, αγροτικά και άλλα γεωργικά μηχανήματα στην εθνική οδό, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκαψαν σανό στον δρόμο και πέταξαν γάλα.

Αμέσως μετά έκαναν πορεία με τα τρακτέρ από τα σημεία προσυγκέντρωσης, τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και την Ανατολή, προς το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, με προορισμό την Περιφέρεια Ηπείρου. Όπως υποστηρίζουν, το προωθούμενο ασφαλιστικό θα βάλει ταφόπλακα στον πρωτογενή τομέα και πιστεύουν ότι με τον αγώνα τους δεν θα περάσει.

Στην προσυγκέντρωση στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη βρέθηκε, στις 10:30, ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος χαιρέτησε τις κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων και δήλωσε ότι μαζί με τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες και όλους τους πολίτες, «θα μπλοκάρουν το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης» για «να φύγει όλο το μνημονιακό τόξο, το μνημονιακό σκηνικό. Και αυτό θα γίνει μέσα στο 2016».

Αγρότες στην Κρήτη: Μας ντροπιάζει ο Τσίπρας
Ανεπιθύμητος από τους αγρότες της Κρήτης είναι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και οι βουλευτές της κυβέρνησης που εκλέγονται στο νησί.

Από την κατάληψη στα γραφεία του ΟΓΑ στο Ηράκλειο ο πρόεδρος συντονιστικής επιτροπής Αγώνα Πρίαμος Ιερωνυμάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε για τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι βουλευτής Ηρακλείου «Ο Αλέξης ο Τσίπρας σαν βουλευτής Ηρακλείου ντροπιάζει την Κρήτη. Το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να φύγει από βουλευτής Κρήτης και να πάρει άλλη έδρα. Δεν του ταιριάζει να είναι βουλευτής Κρήτης».



Παράλληλα έστειλε μήνυμα προς όλους τους βουλευτές «στέλνουμε μήνυμα στους βουλευτές μην τολμήσουν και ψηφίσουν νομοσχέδια, τα οποία δολοφονούν την ελληνική οικονομία, τα οποία δολοφονούν την Ελλάδα γενικότερα».

Νωρίτερα είπε πως προεκλογικά η κυβέρνηση έκλεψε ψεύτικα την ψήφου του λαού και των αγροτών, και ιδιαίτερα αυτών της Κρήτης.

Ακαρπη η συνάντηση παραγωγών λαϊκών αγορών με Κατρούγκαλο

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, είχαν οι εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των αγροτών, οι οποίοι αντιδρούν στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παντελής Μόσχος, από τη συνάντηση δεν προέκυψε κάποια συμφωνία, ωστόσο ορίστηκε νέο ραντεβού με τον κ. Κατρούγκαλο, αύριο, στις 14:30, στο υπουργείο Εργασίας.





Όπως υποστηρίζουν οι παραγωγοί, μία ενδεχόμενη αύξηση στις εισφορές τους ισοδυναμεί με αφανισμό του αγροτικού κόσμου και της πρωτογενούς παραγωγής. «Δεν λέμε ότι δεν θέλουμε να πληρώσουμε τους φόρους μας, αλλά αν στο εισόδημα με δεδομένη τη φορολογία, τις ασφαλιστικές εισφορές, αρχίζουν να προσμετρώνται τεκμήρια διαβίωσης, τότε ένας αγρότης με εισόδημα 5.000 ευρώ θα πρέπει να δίνει τα 4.000 ευρώ» τόνισε ο κ. Μόσχος.

Από νωρίς το πρωί οι παραγωγοί βρέθηκαν μπροστά στο υπουργείο Εργασίας, έστησαν μία μικρή λαϊκή αγορά και διένειμαν δωρεάν προϊόντα στους περαστικούς, ως μία συμβολική κίνηση.

Την ίδια ώρα, έξω από το υπουργείο βρίσκονται ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ, οι οποίοι αντιδρούν στην ενοποίηση του ταμείου τους σε ένα μεγάλο ταμείο και διαδηλώνουν: «Απεργούμε ενάντια στη διάλυση της ναυτιλίας και της κοινωνίας».

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα Τέμπη λόγω αγροτών
Τα τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους και οι αγρότες της Θεσσαλίας κατευθύνονται προς τα Τέμπη, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στις τοπικές αρχές για την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η σφοδρή κακοκαιρία δεν πτόησε τους αγρότες





Ετσι, σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας γνωστοποιεί τις τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν από τις 12 το μεσημέρι, επί της ΠΑΘΕ λόγω της μετακίνησης των τρακτέρ προς τα Τέμπη.

Για σήμερα Τετάρτη απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, από τις 12 το μεσημέρι, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου λόγω συγκέντρωσης γεωργικών ελκυστήρων στη Γυρτώνη και τη μετέπειτα κίνησή τους στα Τέμπη, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για την τακτοποίηση των γεωργικών ελκυστήρων εκατέρωθεν της Ν.Ε.Ο. Αθηνών -Θεσσαλονίκης.

Από την Αστυνομία παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 -683168, 2410-683169.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

1. Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία, θα εκτρέπονται:
Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (Χ/Θ 346+300 της Π.Α.Θ.Ε) προς την περιφερειακή οδό Λάρισας - Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω της Ε.Ο. Λάρισας- Τρικάλων - Καλαμπάκας - Γρεβενών θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.
Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης (Χ/Θ 365+550 της Π.Α.Θ.Ε.), όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης - Αμπελώνα - Τυρνάβου - Ελασσόνας - Κοζάνης - Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος Κλειδί Ημαθίας

2. Τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων θα εκτρέπονται:
Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης (Χ/Θ 365+550 της Π.Α.Θ.Ε.), όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης - Αμπελώνα - Τυρνάβου - Ελασσόνας - Μικρό Ελευθεροχώρι και από εκεί, είτε θα κατευθύνονται μέσω Ε.Ο Ελασσόνας-Αγ. Δημητρίου-Κατερίνης και θα εισέρχονται στην ΠΑΘ.Ε. εκτός εάν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω καιρικών συνθηκών, είτε μέσω Κοζάνης στην Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος Κλειδί Ημαθίας.
Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (Χ/Θ 346+300 της Π.Α.Θ.Ε.) προς την περιφερειακή οδό Λάρισας - Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας - Τρικάλων - Καλαμπάκας - Γρεβενών θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:
1. Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας (Χ/Θ 474+500 της Π.Α.Θ.Ε.) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) - Κοζάνη και από εκεί:
Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης - Ελασσόνας - Τυρνάβου - Αμπελώνα - Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.
Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης - Γρεβενών - Καλαμπάκας - Τρικάλων - Λάρισας και εν συνεχεία, διά της περιφερειακής οδού Λάρισας - Τρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.

2. Όλα τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης προς Άγιο Δημήτριο, και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης - Ελασσόνας - Τυρνάβου - Αμπελώνα - Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. εκτός εάν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω καιρικών συνθηκών, όποτε θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας (Χ/Θ 474+500 της Π.Α.Θ.Ε.) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) - Κοζάνη και από εκεί:
Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης - Ελασσόνας - Τυρνάβου - Αμπελώνα - Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.
Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης - Γρεβενών - Καλαμπάκας - Τρικάλων - Λάρισας και εν συνεχεία, διά της περιφερειακής οδού Λάρισας - Τρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.

3. Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη - Πλαταμώνα, θα κατευθύνονται προς Κατερίνη και θα ακολουθούν εν συνεχεία την παραπάνω διαδρομή. Όσα εισέλθουν στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.

Ποια οχήματα εξαιρούνται

Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής παραλιακού άξονα Αγιοκάμπου καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών:
Λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων και
Φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.ά.).

Μπλόκα αγροτών στην Αργολίδα και τη Λακωνία

Μπλόκα αγροτών στήθηκαν από σήμερα το μεσημέρι στην Αργολίδα και τη Λακωνία, από αγρότες που συμμετέχουν στα ανεξάρτητα μπλόκα Πελοποννήσου, ενώ παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Σπάρτη, έκανε μικρή ομάδα αγροτών του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, όλοι διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης και τη φορολογία των αγροτών.





Οι αγρότες τόσο σε Λακωνία όσο και σε Αργολίδα δηλώνουν πως θα μείνουν στα μπλόκα με τους δρόμους ανοικτούς, αν και μπορεί να κάνουν συμβολικούς ολιγόλεπτους αποκλεισμούς.
Λακωνία

Στη Λακωνία, παρά την έντονη βροχόπτωση, αγρότες με δύναμη πενήντα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα έχουν συγκεντρωθεί κι έχουν δημιουργήσει μπλόκο από τις 12.00 σήμερα το μεσημέρι στην εθνική οδό Σπάρτης-Μονεμβασιάς στο ύψος της γεφυροπλάστιγγας Ματζαβράκου, που βρίσκεται ανάμεσα στη Σκάλα και το Βλαχιώτη Λακωνίας, ουσιαστικά στην καρδιά του λακωνικού κάμπου.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ευρώτα Χρήστος Αναγνωστάκος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι τον αγώνα των αγροτών δυσκολεύουν οι καιρικές συνθήκες γιατί στην περιοχή δεν υπάρχουν μεγάλα τρακτέρ με καμπίνα ώστε να μετακινηθούν από τα χωριά στο μπλόκο, εκτίμησε ωστόσο ότι θα δυναμώσει το μπλόκο τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Αναγνωστάκος σημείωσε ότι χθες ο εκπρόσωπος της Λακωνίας στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας με τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο, δεν έλαβε ικανοποιητικές απαντήσεις και σχολιάζοντας τα όσα έγιναν το πρωί στην Κομοτηνή με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι «από εδώ και πέρα τέτοια θα έχουμε. Ο κ. Αποστόλου πριν από τρία χρόνια ήταν μαζί μας με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις κι έλεγαν ότι στηρίζουν τον αγώνα μας, τώρα όμως είναι απέναντί μας και φέρνουν μέτρα που θα διαλύσουν τον αγροτικό τομέα».

Ο πρόεδρος του συλλόγου ανέφερε ότι οι αγρότες δεν έχουν στόχο να κλείσουν το δρόμο στο μπλόκο ούτε να δημιουργήσουν προβλήματα στις μεταφορές και επεσήμανε ότι «θέλουμε όλη την κοινωνία μαζί μας. Ζούμε σε μια περιοχή καθαρά παραγωγική, αγροτική: αν δεν πάμε καλά εμείς, όλοι θα πάνε άσχημα, δεν θα κινηθεί η αγορά».

«Δεν μας ενδιαφέρουν τα κόμματα και τα χρώματα», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Αναγνωστάκος και προσέθεσε: «Δεν θέλουμε χτυπήματα στην πλάτη από βουλευτές», σημειώνοντας πως «όταν είναι στην αντιπολίτευση δηλώνουν συμπαράσταση στον αγώνα κι όταν γίνονται κυβέρνηση ξεχνάνε τις υποσχέσεις».

Στο μεταξύ στις 11.00 το πρωί μικρή ομάδα αγροτών της ΠΑΣΥ, μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Λακωνίας στην Σπάρτη, ενημερώνοντας αγρότες και υπαλλήλους και κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον προϊστάμενο της υπηρεσίας.

Αργολίδα

Στην Αργολίδα, οι αγρότες από τα χωριά του αργολικού κάμπου με δεκαπέντε τρακτέρ και πολλά αγροτικά αυτοκίνητα βγήκαν στο δρόμο με μαύρες σημαίες κι έκαναν μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη του Άργους: μπήκαν από τη νότια πλευρά της πόλης και κινήθηκαν περιφερειακά, αλλά και στο κέντρο της πόλης, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην εθνική οδό Μυκηνών-Άργους, στην είσοδο του Κουτσοποδίου και στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού, παρατάσσοντας τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα δίπλα στην εθνική οδό.





Ο Δημήτρης Δήμας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων της Πελοποννήσου στην Αργολίδα, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημείωσε ότι παρά τα εμπόδια που φέρνει ο καιρός, «δεν το βάζουμε κάτω, μας παίρνουν το 80% του εισοδήματός μας, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Πώς θα ζήσουμε τις οικογένειές μας με τέτοια φοροεπιδρομή;».

Ο κ. Δήμας υπογράμμισε ότι «εγώ είμαι αγωνιστής αγρότης από μικρό παιδί. Είμαστε παραγωγική τάξη κι έπρεπε να μας βλέπουν διαφορετικά. Τα προϊόντας μας φέρνουν συνάλλαγμα στη χώρα και αυτοί, αντί να μας προσέξουν, θέλουν να μας αφανίσουν».

Κάλεσε κι αυτός τους βουλευτές να μην πάνε στα μπλόκα και να καταψηφίσουν το ασφαλιστικό και το φορολογικό, γιατί στοχεύει στην εξαθλίωση και των αφανισμό τους.

Ρόδος: Οι αγρότες κατέλαβαν την πλατεία Δημαρχείου

Την πλατεία Δημαρχείου στην πόλη της Ρόδου κατέλαβαν το μεσημέρι, με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, οι αγρότες του νησιού, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το προωθούμενο νομοσχέδιο που αφορά το ασφαλιστικό καθεστώς.



Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00 από την περιοχή της Νότιας Ρόδου, όπου βρίσκεται ο αγροτικός πληθυσμός του νησιού, και το μεσημέρι έφθασαν στο κέντρο της πόλης, κλείνοντας τον δρόμο μπροστά από το δημαρχείο.

«Με την κινητοποίησή μας θέλουμε να στείλουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστούν εξοντωτικές αποφάσεις σε βάρος μας» τόνισαν εκπρόσωποί τους, οι οποίοι συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Πηγή: Εριξαν χημικά στους αγρότες -Μπλόκα και συγκεντρώσεις από τον Εβρο έως την Κρήτη | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/246629/erixan-himika-stoys-agrotes-mploka-kai-sygkentroseis-apo-ton-evro-eos-tin-kriti#ixzz3xn8Mt6nU

Δεν υπάρχουν σχόλια: