slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κατάθεση Αναφοράς στη Βουλή για την κάλυψη των αναγκών της Τήνου από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά για θέμα που αφορά τη νήσο Τήνο του Νομού Κυκλάδων.
Ειδικότερα:

Προς την Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δημάρχου Τήνου κ. Σίμου Ορφανού (α.π. 12081/3-11-2016), σχετικά με την άμεση κάλυψη των αναγκών της Τήνου από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια.
Ειδικότερα, στο έγγραφο-διαμαρτυρία του ο Δήμαρχος του νησιού, επισημαίνει την ανάγκη της κάλυψης του νησιού από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, τονίζοντας τη σημασία της σύνδεσης του νησιού με τη Σύρο. Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι ο προγραμματισμός των συγκεκριμένων δρομολογίων δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση τις ανάγκες κατοίκων και επιχειρηματιών, ιδιαίτερα με τη Σύρο, αναγκάζοντας έτσι κατοίκους και επιχειρήσεις σε μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία για τη διευθέτηση των υποθέσεων τους. Μια ταλαιπωρία με σημαντικό κόστος.
Είναι απαράδεκτο, η Τήνος, ένας από τα πιο κεντρικά νησιά των Κυκλάδων να απομονώνεται με αυτό τον τρόπο και ένα ταξίδι μισής ώρας να μετατρέπεται σε ταξίδι πολλών ωρών!
Δυστυχώς, οι ανάγκες και τα προβλήματα των Κυκλάδων πολλαπλασιάζονται, η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου συνεχώς επιδεινώνεται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, εγκλωβισμένη στο μικρόκοσμό της.
Με το έγγραφό του ο Δήμαρχος Τήνου, υπενθυμίζει στην πολιτεία τη συνταγματική ρύθμιση περί νησιωτικότητας, επισημαίνει το πρόβλημα και παράλληλα εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση των επιχειρηματιών και των κατοίκων του νησιού.
Ειδικά μετά την άδικη φορολογική επιδρομή του ΣΥΡΙΖΑ, την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και την ταυτόχρονη επιβολή ΦΠΑ 24% το ποτήρι έχει ξεχειλίσει.
Για το λόγο αυτό ζητείται η παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες της Τήνου από τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια, καθώς και να προχωρήσει η καθιέρωση μιας πρωινής και μια απογευματινής αναχώρησης από Τήνο προς Σύρο και αντίστροφα.

Η  διαχειριστική  ομάδα  του naxios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: