slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Πολυκόφτης Κατρούγκαλος: Δεν θα μειώσουμε συντάξεις θα αυξήσουμε φόρους και θα αυξήσουμε των εισφορές


«Αν χρειαστεί, αντί να μειώσουμε συντάξεις, μπορούμε να αυξήσουμε τηφορολογία και να προχωρήσουμε στην αύξηση των εισφορών. Όταν σου λείπουν χρήματα, είτε να μειώσεις τη δαπάνη μπορείς, ή να αυξήσεις τα έσοδα» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αναγνωρίζοντας το ενδεχόμενο νέων επιβαρύνσεων.

Μιλώντας για τον «κόφτη» ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι δεν θα γίνεται αυτόματα η μείωση των μισθών και συντάξεων. «Ο ‘‘κόφτης’’ δεν φέρνει μέτρα, αναπροσαρμόζει μεγέθη. Θα έχουμε ισοδύναμα μέτρα για ισοσκελισμό του προϋπολογισμού», υποστήριξε.

«Ο ‘‘κόφτης’’ δεν επιφέρει αυτόματα μέτρα, αλλά είναι μηχανισμός αναπροσαρμογής των μεγεθών του προϋπολογισμού. Αν χρειαστεί το 2017 ο κόφτης θα αναπροσαρμόσει αυτόματα και οριζόντια όλους τους κώδικες του προϋπολογισμού, αλλά τα μέτρα θα πρέπει να περάσουν στη Βουλή, σαν να γυρίζαμε πίσω στον χρόνο και αλλάζαμε δαπάνες» είπε.

«Κακά τα ψέματα, όταν είμαστε σε καθεστώς μνημονίου, υπάρχουν τομείς που δεν αποφασίζουμε μόνοι μας», παραδέχθηκε ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Κατρούγκαλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας. «Έγιναν δεκτές στο σύνολό τους οι προτάσεις της κυβέρνησης. Μας εμπιστεύτηκαν στο Eurogroup, είδαν περισσότερα αποτελέσματα από εμάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Με το νέο ασφαλιστικό, όχι μόνο δεν θα υπάρξει ύφεση, αλλά θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο, με τα κυβερνητικά μέτρα το 90% των ανθρώπων, εννιά στους δέκα, θα είναι κερδισμένοι, θα έχουν καλύτερες συντάξεις», επέμεινε ο υπουργός.

«Το ασφαλιστικό σύστημα είναι βιώσιμο. Είμαι υπερήφανος για το ασφαλιστικό, γιατί εισάγουμε μεταρρύθμιση που βασίζεται στους πυλώνες της ισοτιμίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης», τόνισε.

Χαρακτήρισε δε, ως «άσκηση sudoku» το πώς θα πληρώσουμε τις συντάξεις, καθώς το υπουργείο Εργασίας πρέπει να μεταφέρει χρήματα από το ένα ταμείο στο άλλο.

Πηγή: skai.gr

http://www.enikos.gr/politics/387678,Katroygkalos-Den-8a-meiwsoyme-syntaxeis-8a-ayxhsoyme-foroys.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: