slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Της κοντής @@@@@@ της φταίνε οι @@@@@ έτσι και στο ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων καταγγέλλουν τη στάση της αντιπολίτευσης για το πολυνομοσχέδιο και ότι δεν σέβεται τα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης που προκάλεσε" @@@@@@ δηλαδή

Οι νησιώτες θα στηρίξουν την εφαρμογή του παράλληλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. 
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων καταγγέλλει την αντιλαϊκή στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΚ και ΧΑ απέναντι στο πολυνομοσχέδιο προώθησης του κυβερνητικού έργου, που αποτελεί τον πρώτο σταθμό του παράλληλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και δίνει άμεσες λύσεις σε επείγοντα ζητήματα υγείας και παιδείας (ιδιαίτερα σε νησιωτικές περιοχές), ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ανθρωπιστικής κρίσης κλπ.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης με πρόσχημα τις κατεπείγουσες κοινοβουλευτικές διαδικασίες μέσα σε λίγες ώρες μεταλλάχτηκαν για άλλη μια φορά από αντιμνημονιακοί λέοντες σε επιτηρητές της ορθής εφαρμογής των μνημονίων. Με την προώθηση ανυπόστατων καταγγελιών περί επιβάρυνσης των δημοσιονομικών δαπανών και εκτροχιασμού του κρατικού προϋπολογισμού από τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις του παράλληλου προγράμματος, έθεσαν άμεσα εμπόδια στη διαπραγμάτευση, ενώ έβαλαν προσωρινό φρένο στην επίλυση πολλών κρίσιμων και ζωτικών προβλημάτων των νησιών μας.



Σε απάντηση των προσχηματικών αντιδράσεων της αντιπολίτευσης και επειδή η κυβέρνηση δεν έχει πραγματικά τίποτα να φοβηθεί από την ευρεία συζήτηση του νομοσχεδίου, αντίθετα θα ωφεληθεί όταν τα ΜΜΕ αποφασίσουν να ρίξουν τα φώτα της δημοσιότητας στην ουσία των διατάξεων και όχι στους θεατρινισμούς, θα προωθήσει το νομοσχέδιο με την κανονική διαδικασία.



Οι Σαντορινιοί πλέον δεν μπορούν να έχουν καμία αμφιβολία για το ποιοι φέρουν βαρύτατες ευθύνες για τη μη λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης, το οποίο αφού για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων το είχαν συμπεριλάβει στα προς πώληση δημόσια ακίνητα, τώρα καθυστερούν την έναρξη λειτουργίας του.



Όλοι αντιλαμβάνονται πλέον πολύ καλά, ποιοι εμποδίζουν τη στελέχωση των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων των νησιών, ποιοι αρνούνται την επαναφορά της ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία μας και ποιοι εμποδίζουν τη συνέχιση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης...


Αυτοί, που έχουν το βάρος της κατάντιας του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας, δεν διστάζουν να αποκαλούν ρουσφέτια τα μέτρα που απαλύνουν την ταλαιπωρία των νησιωτών και να καταγγέλλουν την κυβέρνηση στους θεσμούς για παροχές στο λαό.



Η πραγματικότητα είναι μία: Το DNA τους δεν μεταλλάσσεται, αμετανόητοι και επικίνδυνοι έχουν μοναδικό στόχο η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Οικολόγων - Πράσινων να αποτελέσει παρένθεση.



Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων έχοντας αποφασίσει να ανοίξει τον πολιτικό διάλογο με όλους τους νησιώτες, σας καλεί να στείλετε τις δικές σας προτάσεις στα κρίσιμα και οξυμένα προβλήματα των νησιών μας στο e-mail ne.syriza.kykladwn@gmail.com. Μαζί μπορούμε να προωθήσουμε λύσεις και να συντάξουμε την πρόταση τωνΚυκλάδων για ένα παράλληλο και κοινωνικά δίκαιο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: