slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Ευτυχώς που υπάρχει και ο Βρούτσης" και μας θυμίζει ότι υπάρχει και αντιπολίτευση

Με αντεγκλήσεις άρχισε η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή
"Εισηγητής του πολυνομοσχεδίου,
ο Κυκλαδίτης Βουλευτής
ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης"

Ο υπουργός Οικονομικών
 Ευκλείδης Τσακαλώτος
 και οι αναπληρωτές
 υπουργοί
Τρύφων Αλεξιάδης
 και Γιώργος Χουλιαράκης
Με αντεγκλήσεις, αλλά χωρίς εντάσεις, ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές. «Έχουμε μία άχαρη αποστολή. Είναι δύσκολα για εμάς του ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλαμε τις συμβάσεις, που χάσαμε μεγάλο τμήμα του κόμματός μας, που λέγαμε ότι θα αλλάξουμε τους νόμους», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος.
«Τα μέτρα είναι δυσβάσταχτα. Εμείς την υπογραφή μας στη συμφωνία θα την τηρήσουμε. Πού διαφωνείτε κύριοι της ΝΔκαι του Ποταμιού; Στο mail Χαρδούβελη ήταν όλοι οι φόροι. Παρά τη σκληρότητα των μέτρων εμείς εισηγούμαστε την ψήφισή του μετά τις βελτιώσεις του διαλόγου που θα προταθούν και οι υπουργοί θα αποδεχθούν. Συνειδητοποιήσαμε ότι βασικό ζήτημα είναι να εξαφανίσουμε τα αίτια που οδήγησαν στον δανεισμό», τόνισε.



SOOC


Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης.Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι την συζήτηση στην ελληνική Βουλή θα την παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον οι δανειστές, οι εταίροι, η ΕΚΤ, το ΔΝΤκαι οι ευρωπαϊκοί λαοί.



Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης άρχισε να χειροκροτεί ειρωνικά και τον ακολούθησαν και άλλοι συνάδελφοί του της ΝΔ. «Ενθουσιαστήκατε βλέπω, κ. Βρούτση», σχολίασε ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας. «Δεν πιστεύω στα αυτιά μου», απάντησε ο Γ. Βρούτσης. «Θα ακούσετε και άλλα», του ανταπάντησε ο κ. Μπαλαούρας.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να προτείνουν ισοδύναμα. «Άσε μας εμάς. Το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ να μας πεις», του φώναξε ο Μάκης Βορίδης.

«Δυσκολεύεστε τώρα» σχολίασε την ομιλία του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ ο εισηγητής της Ν.Δ. Νίκος Παναγιωτόπουλος. «Μας ρωτάτε σε τι συμφωνούμε. Διαφωνούμε σε όλα όσα κάνατε την προεκλογική περίοδο, σε όλα όσα κάνατε και οδήγησαν σε εκλογές και επιδείνωση του οικονομικού κλίματος» ανέφερε.



INTIME NEWS


Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος (αριστερά), ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τ. Αλεξιάδης (κέντρο) και ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Μ. Μπαλαούρας.Πρόσθεσε ότι «το νομοσχέδιο εισάγεται κατά τρόπο απαράδεκτο, κυριολεκτικά νύχτα. Μπήκε στη διαβούλευση το βράδυ του Σαββάτου και τελείωσε την Δευτέρα. Ουσιαστικά μόνο την Κυριακή υπήρχε διαβούλευση», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι είναι μνημείο ατελούς νομοθέτησης».



Ο εισηγητής της Ν.Δ. είπε ότι το πολυνομοσχέδιο «είναι υφεσιακό» γιατί επιβάλλει νέα φορολογικά βάρη στους ήδη υπερφορολογημένους ιδιοκτήτες ακινήτων, «είναι ατελέσφορο» γιατί ακυρώνονται οι 100 δόσεις και «είναι άδικο». γιατί επιβάλει νέους φόρους στους ιδιοκτήτες ακινήτων και φορολογεί τα ανείσπρακτα ενοίκια.

Newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: