slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αυτός είναι ο ένας υπουργός με το …ξεχασμένο 1.000.000 ευρώ και ο άλλος, ο Φλαμπουράρης



Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει για την κυβέρνηση η υπόθεση με τους υπουργούς που ελέγχονται για το πόθεν έσχες τους.
Όπως όλα δείχνουν η μία υπόθεση αφορά υπουργό που επί 3 χρόνια «ξεχνούσε» να δηλώσει τραπεζική κατάθεση ύψους 1.000.000 ευρώ…
Οι ίδιες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι ο «αφηρημένος» υπουργός λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου έσπευσε μόνος του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και κατέθεσε συμπληρωματική δήλωση για την ύπαρξη των χρημάτων. Πάντως ο συγκεκριμένος κορυφαίος υπουργός εκλέγεται από το 2012, πρώτος στο νομό του, ενώ η οικογένεια του ασχολείται με ναυτιλιακές επιχειρήσεις.
Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό εάν νωρίτερα είχε πιαστεί στην φάκα από τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς. Πάντως, έως σήμερα έλεγχος από την επιτροπή της Βουλής για την προέλευση των
χρημάτων δεν έχει γίνει.

Επίσης γι” αυτόν είχε γίνει πολύ συζήτηση στο παρελθόν αναφορικά με τις επενδύσεις που είχε κάνει και γνωστοποιήσει στο πόθεν έσχες του.

Ο δεύτερος μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου

Η δεύτερη περίπτωση αφορά κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης που μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου και η υπόθεσή του είχε απασχολήσει για τα καλά την επικαιρότητα την προεκλογική περίοδο, ειδικά την τελευταία εβδομάδα.

Από την δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε προκύπτει πως διατηρούσε μετοχές σε εταιρία αν και απαγορεύεται από τους περιορισμούς για συμμετοχή στο κυβερνητικό συμβούλιο.

Πριν από λίγο μάλιστα επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του 15minutes.gr το οποίο αποκάλυψε πως εν λόγω, είναι ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης,ο οποίος μάλιστα δήλωσε πριν από λίγο: «Όταν ορκίστηκα υπουργός στις 26 Ιανουαρίου 2015 οι μετοχές μου είχαν μεταβιβαστεί. Στο πόθεν έσχες υπάρχουν τα στοιχεία του 2014. Στο πόθεν έσχες του 2015 θα δηλώσω την μεταβολή και δεν θα υπάρχουν οι μετοχές που μεταβιβάστηκαν»

Και οι δύο βουλευτές

Παράλληλα έχουν εντοπιστεί ένας νυν και ένας πρώην βουλευτής με φορολογικές εκκρεμότητες.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ο πρώην βουλευτής ελέγχεται για δύο γνωστές υποθέσεις, μια για αδήλωτες χρηματιστηριακές συναλλαγές και αλλά μια για ενδεχόμενη συμμετοχή του σε offshore εταιρία, κάτι που του στοίχισε προεκλογικά και τη θέση του στα ψηφοδέλτια του κόμματος του.

Το θέμα επιβεβαίωσε με δηλώσεις η πρώην Πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής για τον έλεγχο των πόθεν έσχες Δέσποινας Χαραλαμπίδου ενω υποστήριξε ότι έχει ενημερώσει τους διαδόχους της για τις εκκρεμείς υποθέσεις.

Ωστόσο ο νεος αντιπροεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος που έχει αναλάβει τα πόθεν έσχες δηλώνει άγνοια για τα στοιχεία και προσθέτει πως θα καλέσει άμεσα την κυρία Χαραλαμπίδου να τον ενημερώσει.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να γνώριζε εδώ και μέρες το ζήτημα. Μάλιστα, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού φέρεται να είχε ζητήσει στοιχεία για τις καυτές υποθέσεις προκειμένου να αποκτήσει ακριβή εικόνα για το όλο θέμα. Στο Μαξίμου εμφανίζονται ψύχραιμοι καθώς δεν φαίνεται να ανησυχούν πως πρόκειται για τι σοβαρό και πιθανολογούν πως πρόκειται για διαδικαστικά λάθη που σχετίζονται με αυτή καθ αυτή τη δήλωση πόθεν έσχες και όχι για κάποια σκοπιμότητα με στόχο της φοροδιαφυγή.

«Δείχνουν» Ζωή για τη διαρροή

Τις συγκριμένες καταγγελίες επιβεβαίωσε η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου η οποία ήταν στο πλευρό της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Αεκετά κυβερνητικά στελέχη «βλέπουν» την πρώην πρόεδρο της Βουλής πίσω από τις συγκριμένες αποκαλύψεις. Θυμίζουν, μάλιστα, τις πληροφορίες ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου λίγο πριν αποχωρήσει από τη Βουλή είχε ζητήσει να φωτοτυπηθούν τα πάντα, ακόμα και 32 δικογραφίες.

Θεοδωράκης: Να δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας

Σκληρή επίθεση στην κυβ’έρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επεφύλασσε ο επικεφαλήςτου Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή και την αποκάλυψη ότι υπάρχουν δύο «ύποπτα» πόθεν έσχες κυβερνητικών στελεχών.
«Δυστυχώς ο κόσμος θα καταλάβει πως το Ποτάμι είχε δίκιο τον περασμένο Μάρτιο, όταν το Ποτάμι έλεγε να κλείσει σύντομα η συμφωνία», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού μετά τη συνάντησή του στη Βουλή με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων, οι οποίοι τον ενημέρωσαν «για τις σοβαρές επιπτώσεις που υφίστανται από τις φορολογικές ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου».
Ο κ. Θεοδωράκης συμπλήρωσε πως «αν μας είχε ακούσει ο κ. Τσίπρας θα γλυτώναμε πολλά από την φοροκαταιγίδα που έρχεται».
Οι εκτιμήσεις του Ποταμιού για τα βαριά φορολογικά μέτρα επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Παράλληλα, σε ερώτηση για τις πληροφορίες για αδήλωτα εισοδήματα στο πόθεν έσχες πολιτικών προσώπων, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε:.
«Δεν αρκεί να λες ότι είσαι τίμιος.
Πρέπει να το δείχνεις καθημερινά στην πράξη.
Ελπίζω να μην επαληθευτούν οι φήμες ότι δυο υπουργοί έχουν μια ”μαύρη τρύπα” στο πόθεν έσχες τους.
Ζητάμε να δώσουν εξηγήσεις για να μην επαληθευτεί το σενάριο της αριστερής διαφθοράς».

Καλαντζής: Η κ. Χαραλαμπίδου δεν έπρεπε ναμιλήσει

Θέση για τις καταγγελίες της Δέσποινας Χαραλαμπίδου πήρε ο ο β” αντιπρόεδρος της Βουλής μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, Γιώργος Καλαντζής.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM», ο κ. Καλαντζής σημείωσε πως «η κ. Χαραλαμπίδου δεν έπρεπε να πει οτιδήποτε για τα “πόθεν έσχες” πριν τελειώσει ο έλεγχος ή αφού μπήκε στη διαδικασία, θα έπρεπε να πει και ονόματα» και συνέχισε: «Αν υπάρχει υπουργός ή βουλευτής, που έχει κάνει ανειλικρινή δήλωση “πόθεν έσχες” έχει κάνει παραβάσεις που άπτονται του νόμου και απειλείται με φυλακή 10 χρόνων»

Παράλληλα εξήρε διαχρονικά το έργο των υπαλλήλων της επιτροπής, λέγοντας ότι χάρη στη δική τους δουλειά, παραπέμφθηκαν και καταδικάστηκαν πρώην πολιτικοί για παραβιάσεις στη δήλωση περιουσιακών στοιχείων.

Επεσήμανε παράλληλα ότι από 1/8/2014 η επιτροπή έχει στην ευθύνη της τον έλεγχο των δηλώσεων, όχι μόνο των υπουργών αλλά 45.000 Ελλήνων πολιτών, που είναι υπόχρεοι προς υποβολή και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός, ότι όλες αυτές οι δηλώσεις μπορεί να δημοσιοποιηθούν. Εξέφρασε δε την άποψη, ότι τα μέλη της επιτροπής πρέπει να παραπέμπουν προς διερεύνηση όχι μόνο τις καταγγελίες που φτάνουν γραπτά σε αυτούς, αλλά και όσες δημοσιεύονται και στα μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: