slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αυγενάκης: «Κουβαρντάς» με τα λεφτά των άλλων ο Σπίρτζης

«Αφού έκανε τον «κουβαρντά» με τις δωρεάν μετακινήσεις τις ημέρες του δημοψηφίσματος, αφού εξάντλησε το λαϊκισμό με την ανοχή – αν όχι υποστήριξη – στο κίνημα «δεν πληρώνω», αφού προσπάθησε να φανεί «γενναιόδωρος» με δωρεάν μετακινήσεις ακόμη και των τουριστών τις πρώτες ημέρες επιβολής των κεφαλαιακών ελέγχων που επιβλήθηκαν με ευθύνη της κυβέρνησής του, τώρα έφθασε η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, σχολιάζοντας την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών.

Παράλληλα, ο βουλευτής της ΝΔ σημειώνει ότι: «Επιβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης την αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων μετά την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%. Συνεπώς, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου θα ανέβει στο 1,30 ευρώ από 1,20 ευρώ και του μειωμένου εισιτηρίου στο 0,65 ευρώ από 0,60 ευρώ που είναι σήμερα».

Ακόμη, ο κ. Αυγενάκης κατηγόρησε τον υπουργό ότι: «Η φορολόγηση των μεταφορών με ΦΠΑ 23% από 13%, καθώς και η επιβάρυνση των αστικών συγκοινωνιών από την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών που ίσχυσε με την επιβολή του ελέγχου κεφαλαίων το καλοκαίρι του 2015 με πάνω από 10 εκατ. ευρώ, οδηγούν στην αναπροσαρμογή των τιμών των εισιτηρίων προς τα πάνω».

«Για ακόμη μια φορά ο κ. Σπίρτζης διαψεύδει τον εαυτό του, αφού μέχρι πρότινος διαβεβαίωνε πως οι μετακινούμενοι δεν θα επιβαρυνθούν από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στις μεταφορές. Ο κ. υπουργός ανακοίνωσε αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων για να καλυφθούν τα ελλείμματα των αστικών συγκοινωνιών! «Κουβαρντάς» με τα λεφτά των άλλων και «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα», καταλήγει ο βουλευτής,

Δεν υπάρχουν σχόλια: