slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έντονη διαμαρτυρία της ΝΔ για τον «χάρτη της Μεγάλης Μακεδονίας» των Σκοπιανών

 
Την «πελαγωμένη», όπως ακριβώς χαρακτηρίζει, συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εγκαλεί ο συντονιστής Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τασούλας, προκειμένου να συνέλθει και να κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι, «τα σοβαρά κυβερνητικά και οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος το τελευταίο εξάμηνο δεν μπορεί να θεωρηθούν από κανέναν ευκαιρία προώθησης μονομερών διεκδικήσεων ή βλέψεων κατά της χώρας μας».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, πριν από λίγο, απ’ τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τασούλας, επισημαίνει ότι «η μεγάλη αβεβαιότητα γύρω από τη θέση της χώρας μας στην ΕΕ και η δραματική χειροτέρευση της οικονομίας μας, προϊόντα και τα δύο μίας εξάμηνης κυβερνητικής ασυναρτησίας, δεν έχουν αφήσει αλώβητα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής μας».

Προσθέτει δε ότι, «έχουμε μεγάλη κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο, έξαρση της αλβανικής θρασύτητας και σκοπιανές προκλήσεις αλυτρωτικής – επιθετικής μορφής. Πρόσφατο δείγμα αυτής της συμπεριφοράς είχαμε σε εκδήλωση στο Οντάριο του Καναδά, όπου ο Αντιπρόεδρος της Σκοπιανής Βουλής και πρώην ΥΠΕΞ, κ. Α. Μιλόσοσκι, μίλησε σε απόδημους συμπατριώτες του, έχοντας ως φόντο στο βήμα το χάρτη της δήθεν «Μεγάλης Μακεδονίας» που περιλαμβάνει ελληνικά εδάφη ως τον Όλυμπο!».

Και καταλήγει, διευκρινίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ό,τι «τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και την ιστορία μας, τα προασπίζουμε ασχέτως εσωτερικών συγκυριών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: