slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Άρχισαν τα όργανα στην τοπικη του ΣΥΡΙΖΑ στην Σύρο: Παραιτήθηκε ο Παύλος Χρυσαφίδης


Την ώρα που φτάνει η ώρα της μεγάλης σύγκρουσης για τα δυο αντιμαχόμενα «στρατόπεδα» στον ΣΥΡΙΖΑ, στο Σύρο και στον τοπικό κομματικό μηχανισμό το καθεστώς είναι έντονα... συγκρουσιακό, ακολουθώντας τα οσα συμβαίνουν και σε κεντρικό επίπεδο.

Μάλιστα ο Αύγουστος δημιούργησε ''καύσωνα'' στην τοπική του Σύριζα καθώς είχαμε και την πρώτη ηχηρή παραίτηση. Σύμφωνα με post που ''ανέβασε'' στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook , ο Παύλος Χρυσαφίδης αποχωρεί πικραμένος και απογοητευμένος από τον Σύριζα εκφράζοντας τις αντιθέσεις του για την πολιτική του κόμματος καθώς όπως αναφέρει δεν περίμενε θα γίνουν «συνεταιράκια» μέσα στη βουλή με το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ και το Ποτάμι.Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24 αναμένονται και άλλες παραιτήσεις στην τοπική του Σύριζα τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε την ανάρτηση του Παύλου Χρυσαφίδη στη σελίδα του στο Facebook την 1η Αυγούστου 2015

"Ο Αύγουστος με βρίσκει έξω από ένα κόμμα για το οποίο μαζί με πολλούς άλλους παλέψαμε να έλθει στη εξουσία .Δυστυχώς πλέον μεταλλάχθηκε σε κάτι διαφορετικό από τα όνειρά μου και ένοιωθα πολύ άβολα που παρέμενα στους κόλπους του και σίγουρα δεν αισθανόμουν καθόλου μα καθόλου υπερήφανος να "ανήκω" πλέον σ΄αυτό.
Μπορώ και σας κοιτάζω όλους με ψηλά το κεφάλι και γιαυτό νοιώθω πολύ μα..πολύ υπερήφανος!!!"
Καλό Μήνα!!



Ειχε προηγηθεί την Παρασκευη 31 Ιουλίου 2015 το κείμενο παραίτησης μου προς την Ο.Μ Σύρου

"Προς τα μέλη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σύρου

Σύντροφοι και συντρόφισσες ήλθε η… ώρα να τερματιστεί η κοινή μας πορεία στο ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα κόμμα που για μένα τουλάχιστον δεν υπάρχει καν πλέον τη στιγμή που έχει καταστρατηγήσει με τις επιλογές του σχεδόν όλο το καταστατικό του.
Αγωνιστήκαμε μαζί τα τελευταία χρόνια ενάντια στην πολιτική των μνημονίων που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στην εξαθλίωση του λαού μας ,συγκινηθήκαμε όλοι ( πολλοί δακρύσαμε κιόλας ) με τον Πρόεδρο μας όταν έλεγε ότι είμαστε η κάθε λέξη του Συντάγματος αυτής της χώρας.
Αλλά φευ τα γεγονότα μας διέψευσαν και μας διαψεύδουν καθημερινά.
Εξέφρασα (και σας έχω κοινοποιήσει) τη ρητή διαφοροποίηση μου στην επιλογή ενός τρίτου μνημονίου μια μόλις μέρα μετά το ΟΧΙ του 62% του Ελληνικού Λαού, στο δημοψήφισμα, ο οποίος και πείσθηκε με τις ρητές διαβεβαιώσεις μας ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την ίδια με τους «άλλους» ατέρμονη πολιτική των μνημονίων .
Επεσήμανα ότι αυτή η πολιτική συμπεριφορά είναι ενάντια τόσο στο καταστατικό μας όσο και στους αγώνες μας αλλά και εκ διαμέτρου αντίθετη από το προεκλογικό πρόγραμμα μας, που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία .
Δυστυχώς περίμενα (αφελώς) ότι δεν θα γινόμαστε «συνεταιράκια» μέσα στη βουλή με το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ και το Ποτάμι, περίμενα ότι τελευταία στιγμή κάτι θα γινόταν και θα παρέμενε Ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντιος προς τις καπιταλιστικές σχέσεις εκμετάλλευσης καταπίεσης και αποξένωσης όπως ρητά αναφέρει στο καταστατικό του.
Δυστυχώς απογοητεύτηκα .Δεν θέλω να επεκταθώ σε πολιτικές αναλύσεις, όλοι γνωριζόμαστε και καταλαβαινόμαστε .
Πιστεύω ότι οι μέρες που έρχονται θα είναι αφάνταστα δύσκολες για τον Ελληνικό Λαό .
Μέχρι πρότινος στο ΣΥΡΙΖΑ επαγγελόμασταν ότι η Ελπίδα έρχεται ,δυστυχώς εμείς οι ίδιοι της βάλαμε τρικλοποδιά και θα είναι πολύ πιο δύσκολο για το Λαό να «αντέξει» χωρίς ένα κόμμα σαν τον πρώην ΣΥΡΙΖΑ δίπλα του.
Ελπίζω και εύχομαι, ο Λαός μας ,σύντομα, μέσα από έναν άλλο πολιτικό σχηματισμό που θα μπορέσει να αγωνιστεί πραγματικά και αποτελεσματικά ενάντια στον καπιταλισμό και τις νεοφιλελεύθερες εκφάνσεις του να βρει και πάλι σύμμαχο που θα απαλύνει το δυσβάσταχτο φορτίο που και με τη δική μου/μας ευθύνη του φορτώσαμε.
Είχα πει ότι παραμένω μέλος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά «ευτυχώς» δεν μπορώ να «χωνέψω» αυτά που συμβαίνουν στο κόμμα (ίσως και να είμαι πολιτικά ανώριμος)
Πολεμώ και θα συνεχίσω να πολεμώ με όλες τις δυνάμεις μου τις πολιτικές των μνημονίων και όσους τις στηρίζουν -με πυξίδα πάντα τις αρχές της Αριστεράς- επιλογή μου, που καθιστά αδύνατη τη συμπόρευση μου με ένα κόμμα που αποδέχτηκε, ενάντια στο καταστατικό του και σε κάθε εξαγγελία του αλλά και ενάντια στη θέληση του Ελληνικού Λαού ( Δημοψήφισμα) ένα μνημόνιο που καμιά δεξιά κυβέρνηση θα τολμούσε να φανταστεί και να επιχειρήσει να εφαρμόσει. Το δε επιχείρημα ότι δεν υπήρχε άλλη λύση επιτρέψτε μου να το θεωρώ αφελές ,αστείο και πολιτικά απαράδεκτο.
Καλή δύναμη στο Λαό μας , ας κάνουμε ότι μπορούμε να μη νοιώσει προδομένος."


Ηδη από 12 Ιουλίου είχα εκφράσει την αντίθεση μου για την ψήφιση του 3ου μνημονίου πάλι με επιστολή προς την ΟΜ Σύρου και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων

"Προς τα μέλη της Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Σύρου


Συντροφοι και Συντρόφισσες

Χρόνια τώρα «υπηρετώ» σε διάφορες θέσεις που μου εμπιστεύτηκε το κόμμα και εσείς, και αγωνίστηκα με συνέπεια, με όλες μου τις δυνάμεις, ενάντια των μνημονιακών πολιτικών και της φτωχοποίησης της πατρίδας μας.
Η συλλογική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ όπως έχει διαφανεί από την τελευταία ψηφοφορία στη Βουλή αλλά και από την προηγηθείσα ενημέρωση της ΚΟ με το ΠΓ είναι η στήριξη της κυβέρνησης η οποία επιχειρεί κατά τα όσα αντιλαμβανόμαστε και έχουμε ενημερωθεί, συνεπικυρούμενη και από όλα τα "μνημονιακά" κόμματα, να «φορτώσει» στις πλάτες του Ελληνικού Λαού ένα ακόμη μνημόνιο, κατά πολύ σκληρότερο από τα προηγούμενα.
Εκφράζω την ρητή διαφοροποίηση μου σ΄ αυτή την επιλογή πόσο μάλλον που αυτή επιλέχθηκε λίγες μέρες μετά από το μεγαλειώδες ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις μας προς τον Λαό ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την ίδια ατέρμονη πολιτική των μνημονίων .Αυτή η πολιτική συμπεριφορά είναι ενάντια τόσο στο καταστατικό μας όσο και στις αποφάσεις της ΚΕ αλλα και στο προεκλογικό μας πρόγραμμα του Ιανουαρίου που έφεραν την Αριστερά στην εξουσία αναπτερώνοντας την ελπίδα στον Ελληνικό Λαό ο οποίος με γενναιοδωρία μας στήριξε και εναπόθεσε τις ελπίδες του πάνω μας.
Δυστυχώς με αυτές τις επιλογές ξεφεύγουμε από τις καταστατικές μας αρχές και απομακρυνόμαστε από το να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ μία πολιτική δύναμη, ανταγωνιστής προς τις καπιταλιστικές σχέσεις εκμετάλλευσης καταπίεσης και αποξένωσης.
Είμαι πεπεισμένος ότι η υπογραφή ενός ακόμη μνημονίου πόσο μάλλον ή μη απαγκίστρωσή μας από τα προηγούμενα , όπως είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά, είναι πράξη που δεν αποσκοπεί και δεν θα οδηγήσει στην οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας μας .
Είμαι και παραμένω μέλος του ΣΥΡΙΖΑ των μελών και «πιστός» στις καταστατικές αρχές του και θα εξακολουθήσω να αγωνίζομαι όπου υπάρχει κοινός αγώνας για την ανάσχεση της καταστροφής που συντελείται στη χώρα και για την κοινή χειροπιαστή ελπίδα για ανατροπή των κυρίαρχων καπιταλιστικών σχέσεων.
Οι διαδικασίες που μας οδηγούν στην υπογραφή ενός νέου μνημονίου δεν συνάδουν σε καμιά περίπτωση στις πρακτικές των οραματισμών μου/ μας για μία κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας και αριστερής διεξόδου ούτε συνδέονται με την προοπτική του σοσιαλισμού που αποτελεί τον στρατηγικό στόχο του ΣΥΡΙΖΑ.
Η εκ των γεγονότων διαστρέβλωση της έννοιας αλλά και της αξίας του ΟΧΙ της συντριπτικής πλειοψηφίας των ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα με κάνει να νοιώθω απογοήτευση και θυμό για το πώς χειριστήκαμε την ψήφο που εμπιστεύτηκε ο Ελληνικός λαός στις αντιμνημονιακές δυνάμεις του τόπου.
Αρνούμαι την λογική της μοιρολατρίας και του δήθεν ρεαλισμού της υποταγής και προβληματίζομαι γιατί σε καμιά περίπτωση δεν αντιλήφθηκα πειστικές στην κοινή λογική μου απαντήσεις για τα προβλήματα του τόπου σε σχέση με την Ευρώπη.
Παραμένω ενταγμένος στο Κόμμα που μαζί ιδρύσαμε και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την ανατροπή της κυριαρχίας των δυνάμεων του Νεοφιλελευθερισμού ,των μνημονίων , της κοινωνικής διάλυσης και καταστροφής.
Πρέπει όλοι μαζί να δίνουμε καθημερινά σταθερό και ουσιαστικό αγώνα υπέρ του ΟΧΙ της συντριπτικής πλειοψηφίας του Λαού μας ,ενάντια στην υποταγή και στην με μαθηματική ακρίβεια, εξαθλίωση τόσο της αξιοπρέπειας μας όσο και της ζωής μας.
Συντροφικά
Παύλος Ε. Χρυσαφίδης"

http://www.cyclades24.gr/2014-01-15-09-42-24/2014-01-15-10-12-59/parapolitika/item/22246-siriza-paraitisi-xrisafidis-paulos-syros-parapolitika.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: