slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στο Συνέδριο για το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης

Γιώργος Λεονταρίτης
Στο Συνέδριο για το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών με τίτλο “Connecting Europe TENT-T DAYS 2015” συμμετέχει ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από πρόσκληση της αρμόδιας Ευρωπαϊκής Επιτρόπου για τις Μεταφορές Violeta Bulc.
Το Συνέδριο (που διεξάγεται στις 22 και 23 Ιουνίου στην πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα) έχει πολυπληθή συμμετοχή από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επικεντρώνεται στα νέα δίκτυα μεταφορών, όπως αυτά θα διαμορφωθούν την επόμενη δεκαετία, θέτοντας τα θεμέλια για τη δημιουργία νέων κοινωνικοοικονομικών συνθηκών στο πλαίσιο της Ένωσης και φέρνοντας ακόμη πιο κοντά τα κράτη-μέλη, τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις.
Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενότητα του Συνεδρίου σχετικά με τα χρηματοοικονομικά πακέτα, τα οποία θα χρηματοδοτήσουν όλες τις μεγάλες παρεμβάσεις στα δίκτυα μεταφορών (δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια κλπ.).
 
«Παντελής έλλειψη πολιτικών για τη νησιωτική Ελλάδα»
Ιδιαίτερα σημαντική για τους αιρετούς χαρακτήρισε τη συμμετοχή σε τέτοιου βεληνεκούς συνέδρια ο κ. Λεονταρίτης, καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσουν τεχνογνωσία γύρω από διάφορα ζητήματα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και να δημιουργήσουν ισχυρούς δεσμούς με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, ενώ «οι Ευρωπαίοι δημιουργούν πολιτικές έχοντας ολοκληρωμένες προτάσεις για τα επόμενα 10 έτη, στην Ελλάδα “αγωνιζόμαστε” να συνειδητοποιήσουμε τι έφταιξε στο χτες και τι μπορούμε να περισώσουμε στο σήμερα».
Επίσης, διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε ούτε μια πρόταση για τη νησιωτική Ελλάδα, τονίζοντας ότι «τα ευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών σταματούν στον Πειραιά». «Γι’ άλλη μια φορά, αναδεικνύεται η παντελής έλλειψη πολιτικών της ελληνικής πολιτείας, όσον αφορά τη νησιωτική Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λεονταρίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: