slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Καυγάς Κωνσταντοπούλου – Παππά για την ΕΡΤ


Αναβληθεί για την επόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
Το ζήτημα της ΕΡΤ και ο διορισμός των Διονύση Τσακνή και Λάμπη Ταγματάρχη στις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στις σχέσεις της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου και του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά.
Το θέμα και η συζήτηση επί του θέματος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αποτέλεσε αντικείμενο τηλεφωνικού καβγά ανάμεσα στον Νίκο Παππά και την Ζωή Κωνσταντοπούλου.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρμόδιος υπουργός τηλεφώνησε στην πρόεδρο της βουλής και της ζήτησε να γίνει νωρίτερα το πρωί η συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί για αύριο, Πέμπτη, προκειμένου να προλάβει να παραστεί σε αυτή πριν αναχωρήσει αργότερα με τον πρωθυπουργό για τη Ρίγα, όπου θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής.

Η κ. Κωνσταντοπούλου του απάντησε ότι αυτό δεν είναι δυνατόν, με τον κ. Παππά να της απαντά «Εγώ θα στείλω επιστολή και κάνε ό,τι θες» και τελικά υπέβαλε αίτημα να αναβληθεί για την επόμενη εβδομάδα η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, το οποίο εγκρίθηκε.

Αξίζει να αναφερθεί πως αναμένεται να υπάρξει αντιπαράθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται να διαφωνεί με το διορισμό του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Πριν αναβληθεί η συνεδρίαση της Επιτροπής, για τις θέσεις του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και μελών του ΔΣ της ΕΡΤ, είχε προκύψει ένα ακόμη ζήτημα για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο πρώην δικηγόρος της κρατικής τηλεόρασης, Γιώργος Κόκκας, κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και έκδοσης προσωρινής διαταγής, ζητώντας την αναστολή της διαδικασίας των διορισμών των κ.κ. Τσακνή και Ταγματάρχη. Αίτηση που θα συζητηθεί το πρωί της Πέμπτης στο Πρωτοδικείο.
http://thepaper.gr/kavgas-konstantopoulou-pappa-gia-tin-ert/

Δεν υπάρχουν σχόλια: