slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Χατζημάρκος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Να προστατευθούν τα νησιά και ο τουρισμός από μέτρα χωρίς καμία οικονομική λογική»

Την ανάγκη να προστατευτούν τα νησιά από μέτρα που στερούνται οικονομικής λογικής και ισοπεδώνουν το Σύνταγμα, την νησιωτικότητα και τον τουρισμό, επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο
πλαίσιο της συνάντησής του με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στις διαρροές των τελευταίων ημερών, περί μέτρων, ειδικά για την νησιωτική χώρα, ως περιεχόμενο  της πιθανής συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές, στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση. 

Εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν και να έλθουν προς ψήφιση στην Βουλή ειδικά τέλη και πρόσθετοι φόροι  για τα νησιά του Αιγαίου, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία μελέτη, κανένας σχεδιασμός και χωρίς να υπαγορεύονται από καμία οικονομική λογική.

Κατέστησε δε σαφές ότι ενδεχόμενη ψήφιση αλόγιστων μέτρων, ισοπεδώνουν το Σύνταγμα και  την νησιωτικότητα, επιφέρουν ισχυρότατο πλήγμα στην ήδη ταλαιπωρημένη και ευαίσθητη οικονομία των νησιών  και ναρκοθετούν την προοπτική της μοναδικής εναπομείνασας παραγωγικής δραστηριότητας της χώρας, της «βαριάς» βιομηχανίας του τουρισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: