slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δικαιώθηκε ασφαλιστική εταιρία κατά του Δημοσίου! Δείτε την απόφαση!


Γράφει  Nextdeal

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με πρόσφατη απόφαση του (2123/2014), ανατρέποντας την αντίθετη απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, δικαίωσε την ασφαλιστική εταιρία (που είχε αποζημιώσειασφαλισμένη επιχείρηση) και της επιδίκασε το ποσό που είχε καταβάλει στην ασφαλισμένη της, για τις ζημιές που είχε υποστεί από την υπερχείλιση (λόγω έντονης βροχόπτωσης) του ποταμού Κηφισού, στην περιοχή του Μοσχάτου Αττικής, στις 8.7.2002, καθ’όν χρόνο εκτελούντο τα έργα ανακατασκευής της Εθνικής οδού.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. ....Γιάννη Παντελίδη (www.pdlawoffices.gr -y.pantelidis@pdlawoffices.gr), το Εφετείο δέχθηκε ότι η κατασκευή του έργου δεν πραγματοποιείτο με ορθό τρόπο (πλημμελής κατασκευή) και κατ’ επέκταση η προκληθείσα πλημμύρα, λόγω έντονης βροχόπτωσης, που δεν ήταν γεγονός μη αναμενόμενο και προκάλεσε ζημιές σε παρακείμενες επιχειρήσεις, δημιουργεί ευθύνη του Δημοσίου για αποκατάσταση των ζημιών αυτών. Ευθύνη του Δημοσίου (ως κυρίου του έργου) υφίσταται έστω και αν το έργο εκτελείτο από τρίτο (ανάδοχος/εργολάβος), στον οποίο το είχε αναθέσει με σύμβαση.

Το ποσό που επιδικάσθηκε είναι αυτό το οποίο είχε καταβάλει η ασφαλιστική εταιρία και είχε υποκατασταθεί στα δικαιώματα της ασφαλισμένης της.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ζημιές από την συγκεκριμένη πλημμύρα ήταν ιδιαίτερα εκτεταμένες και αναμένεται και η έκδοση και άλλων αποφάσεων κατά του Δημοσίου για το συγκεκριμένο συμβάν, που αφορούν πολύ μεγαλύτερα ποσά.

Διαβάστε εδώ την απόφαση.


Γράφει:
Nextd

Δεν υπάρχουν σχόλια: