slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μονό μια μέρα την εβδομάδα ανοιχτό το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάξου!

Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάξου
Μόνο μία μέρα την εβδομάδα ανοίγει τις πόρτες του το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάξου, παρά το γεγονός ότι φιλοξενεί πλήθος σημαντικών ευρημάτων απ’ όλη τη μακραίωνη ιστορία του νησιού.
Αυτό το… παράδοξο επισημαίνει στην επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ν. Αιγαίου Στέλιος Μπρίγγος, ο οποίος τονίζει ότι το να υπολειτουργεί το μουσείο, αποτελεί μεγάλο πλήγμα τόσο για τον πολιτισμό, όσο και για τον
τουρισμό της Νάξου.

«Κατανοούμε τα οικονομικά προβλήματα του υπουργείου, αλλά θεωρούμε ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητασε αυτό το θέμα» επισημαίνει ο κ. Μπρίγγος, ζητώντας να καταστεί το Μουσείο ξανά καθημερινά επισκέψιμο.

Αναλυτικά η επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού (η οποία κοινοποιήθηκε και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων) έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζετε καλύτερα από όλους μας ότι η Νάξος έχει μια συνεχή ιστορική παρουσία από το τέλος της 4ης χιλιετίας π.Χ. έως σήμερα. Πλήθος σημαντικών ευρημάτων από τους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού (Γρόττα, Απλώματα, Μέλανες, Ύρια, Σαγκρί, Κορφή τ’ Αρωνιού κ.ά.) όλων των ιστορικών φάσεων, βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάξου.

Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να επισκεφθούν το νησί για να μελετήσουν την ιστορία του. Εκπαιδευτικές εκδρομές πραγματοποιούνται από σχολεία, συλλόγους και άλλους φορείς με αυτό το σκοπό. Το μουσείο της Νάξου είναι τοσημείο αναφοράς για αυτούς αλλά και ένας από τους βασικούς προορισμούς κάθε είδους επισκεπτών.

Καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο πλήγμα είναι για τον πολιτισμό και τον τουρισμό του νησιού αλλά και της Ελλάδας το να υπολειτουργεί το μουσείο, ανοίγοντας μόνο μια ημέρα την εβδομάδα. Κατανοούμε τα οικονομικά προβλήματα του υπουργείου αλλά θεωρούμε ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό το θέμα.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου το Μουσείο να γίνει ξανά καθημερινά επισκέψιμο.
http://www.naxostimes.gr/politismos/1879-mia-mera-tin-evdomada-anoixto-to-arxaiologiko-mouseio-tis-naksou

Δεν υπάρχουν σχόλια: