slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΚΑΡΔΙΟ-ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΙΣΤΗ


Στις 25 Απριλίου 2015 διοργανώνεται από το «ΝΙΚΟΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» Σεμινάριο Ανανηπτών στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (BLS/AED Providers Course) με την υποστήριξη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης ERC.
Το Σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και του κοινωνικού του ρόλου, αναφορικά με την υποβοήθηση προαγωγής υγείας.
Το Σεμινάριο διοργανώνεται στη μνήμη του Νίκου Πρωτονοτάριου, Καρδιολόγου, πρωτοπόρου ερευνητή στον τομέα των Μυοκαρδιοπαθειών και της νόσου “Νάξος”, την οποία περιέγραψε και ταυτοποίησε. Αποτελεί το επόμενο βήμα στην πρόληψη του αιφνιδίου θανάτου, μετά την αγορά αυτόματων εξωτερικών απινιδιστών από προσφορές αντί στεφάνων στη μνήμη του Νίκου Πρωτονοτάριου, και εγκατάστασή τους σε δημοτικούς και αθλητικούς χώρους...Είναι το πρώτο από σειρά σεμιναρίων καρδιο-αναπνευστικής αναζοωγόνησης που έχουν σαν σκοπό να εκπαιδεύσουν όσο το δυναρόν μεγαλύτερο αριθμό πολιτών στην καρδιο-αναπνευστική αναζοωγόνηση και τον αυτόματο εξωτερικό απινιδισμό. Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί σε καθορισμένες ομάδες ατόμων από τον εκπαιδευτικό, αθλητικό χώρο και τα σώματα ασφαλείας, που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων της Εκκλησίας του Αγίου Νικοδήμου, στη χώρα της Νάξου. Το Σεμινάριο αυτό αποτελεί τη δεύτερη διοργάνωση στη Νάξο κατά του νεανικού αιφνιδίου θανάτου, μετά την πρώτη διεθνή συνάντηση “Η Νάξος στην πρόληψη του νεανικού αιφνιδίου θανάτου” το Μάιο του 2003, που οργανώθηκε από τον Νίκο Πρωτονοτάριο και την Ανταλένα Τσατσοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: