slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε συνέδριο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Μεταφορών ο Χαράλαμπος Κόκκινος

Χαράλαμπος Κόκκινος
Σε συνέδριο για την «Ευρωπαϊκή Πολιτική των Μεταφορών» παρέστη ο Χαράλαμπος Κόκκινος.
Το συνέδριο, που συνδιοργανώθηκε από την Γαλλική Περιφέρεια της Μασσαλίας και την Επιτροπή Νήσων της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε ως στόχο τη συγκέντρωση των απόψεων των περιφερειακών αρχών και τη σύγκριση τους με εκείνες των επαγγελματιών στις Μεταφορές, προκειμένου να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα και να σταλούν μηνύματα προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, έγινε παρουσίαση του λιμανιού της Μασσαλίας, ενός από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου που αποτελεί συγκοινωνιακό και εμπορικό κόμβο της Μεσογείου και της Ευρώπης.




«Σημαντικό να αρθεί η απομόνωση των νησιών»

Για τα προβλήματα ενδοεπικοινωνίας που αντιμετωπίζουν τα νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, μίλησε ο Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος τόνισε ότι «είναι σημαντικό να αρθεί η απομόνωση» τους.

Αναφέρθηκε επίσης, στην προσπάθεια δημιουργίας δικτύου υδατοδρομίων που θα συνεπικουρεί τα ήδη υπάρχοντα ελικοδρόμια και αεροδρόμια, ενώ επεσήμανε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση και στη βελτίωση των λιμενικών υποδομών.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου αξιοποιεί με επιτυχία τους ευρωπαϊκούς πόρους, ταυτόχρονα δε, εξέφρασε την επιθυμία της να αξιοποιήσει και νέα χρηματοδοτικά προγράμματα πέραν του νέου ΕΣΠΑ (2015-2020), αλλά και την πρόθεσή της να δημιουργήσει συμμαχίες με άλλες Περιφέρειες, μέσω ανταλλαγής τεχνογνωσίας για αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και καινοτομίας.



«Η θάλασσα μας ενώνει»

«Η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται σε οικονομική κρίση, όμως εμείς στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου “φυλάσσουμε” τα σύνορα της Ευρώπης με την Ασία και είμαστε μια από τις Περιφέρεις που γνωρίζει πώς να αντιμετωπίζει τα προβλήματα, ειδικά αυτή την περίοδο με την ραγδαία αύξηση της λαθρομετανάστευσης στην περιοχή μας αλλά και την δημοσιονομική κρίση που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία. Η θάλασσα μας ενώνει και δεν μας χωρίζει και οφείλουμε να αντιληφθούμε ότι δεν πρέπει να γίνονται τα νησιά μας αποθήκες ψυχών» κατέληξε ο κ. Κόκκινος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: