slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΥΠΕΘΑ : Σημαντικός ο ρόλος του στη στήριξη της δημόσιας υγείας στα νησιά και στηναυπηγική βιομηχανία

Στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξωτερικών και άμυνας που έγινε σήμερα 22/4 στοΥπουργείο Εθνικής Αμυνας, ο Νίκος Συρμαλένιος στη σύντομη τοποθέτηση του, έθεσε το θέμα τουκοινωνικού και αναπτυξιακού ρόλου του υπουργείου σε σχέση με ζωτικά ζητήματα της νησιωτικήςΕλλάδας.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις δυνατότητες του ΥΠΕΘΑ στη στήριξη των δομών του δημόσιουσυστήματος υγείας στα νησιά, αναδεικνύοντας τόσο το ρόλο του στις διακομιδές, όσο και στηνενδεχόμενη υπηρέτηση γιατρών πουν υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία σε Κέντρα Υγείας καιΠεριφερειακά Ιατρεία ιδιαίτερα μικρών νησιών.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των ελληνικών ναυπηγείων με παραγγελίες αμυντικώνεξοπλιστικών μέσων και τόνισε ιδιαίτερα τις δυνατότητες του Νεωρίου Σύρου που διαθέτει υψηλήτεχνογνωσία και έχει επιτελέσει συγκεκριμένο έργο σ/ αυτόν τον τομέα. Με αυτόν τον τρόπο τοΥΠΕΘΑ θα συμβάλλει αποφασιστικά στη στήριξη της εγχώριας ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας,όπως επιχειρεί και με την αμυντική βιομηχανία της χώρας μας.



22/4/2015. Νίκος Συρμαλένιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: