slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σταθάκης: Θα χρειαστούν τουλάχιστον έξι μήνες για να βρεθεί λύση για τα «κόκκινα» δάνεια


Xρονοβόρα διαδικασία θεωρεί τη λύση για τα κόκκινα δάνεια ο Γιώργος Σταθάκης. Ο υπουργός Οικονομίας,  Ανάπτυξης, Υποδομών και Τουρισμού μίλησε το πρωί της Παρασκευής από το βήμα του συνεδρίου Banking & Insurance Forum, με τίτλο «Τραπεζικό Σύστημα και Ιδιωτική Ασφάλιση: η επόμενη μέρα» και είπε πως ¨θα πάρει χρόνο μέχρι να βρεθεί η λύση για τα «κόκκινα» δάνεια».
Χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια σύνθετο και για τον λόγο αυτό θα απαιτηθούν έξι μήνες έως την κατάθεσή του προκειμένου να είναι απόλυτα εντός των στόχων και δεσμεύσεων.
Ο υπουργός σημείωσε: «πρέπει να τραβήξουμε μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ αυτών που χρησιμοποιούν τη συγκυρία και ενώ έχουν διαθέσιμα εισοδήματα δεν εξυπηρετούν τα δάνειά τους, και αυτών που αδυνατούν να τα πληρώσουν.»
Και συμπλήρωσε «η εξυπηρέτηση του κοινωνικού στόχου πρέπει να μην προκαλέσει ζημιά στο τραπεζικό σύστημα. Να μη δημιουργεί παρενέργειες στη λειτουργία της ομαλής εξυπηρέτησης των δανείων και να δώσει μία λύση που θα εξυπηρετήσει και τον στόχο να ανακάμψουν τα δάνεια και από κόκκινα να γίνουν πράσινα.»
Όπως είπε «το τραπεζικό σύστημα, που όλοι χαιρόμαστε που είναι εκεί και έχει σταθεροποιηθεί σχετικά, θέλουμε να μπορεί να χρηματοδοτεί υπό κανονικούς όρους, την οικονομία ωστόσο είναι δέσμιο του προβλήματος των κόκκινων δανείων».
Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις, για τις μεν μικρομεσαίες τόνισε «ότι το βιώσιμο κομμάτι πρέπει να διασωθεί πάση θυσία καθώς σήμερα βρίσκεται δέσμιο της υπερχρέωσης» για δε τις μεγαλύτερες τα πρόβλημα όπως είπε είναι γνωστά με κυρίαρχο το πτωχευτικό δίκαιο που πρέπει να αλλάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: