slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

O Συλλόγος Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Νάξου μοιράζει ευθύνες

Κατάληψη στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου: Οι μαθητές ζητούν
ΓΕΛ Νάξου
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Νάξου, με αφορμή τη παρατεταμένη συνέχιση της κατάληψης του ΓΕΛ Νάξου, θεωρεί απαραίτητο να γνωστοποιήσει τα παρακάτω:
1. Θεωρεί τη συνέχιση της κατάληψης, ως μέσο διεκδίκησης λύσης των υπαρκτών προβλημάτων λειτουργίας του ΓΕΛ, απαράδεκτη, όταν μάλιστα αυτή αποφασίζεται χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες λήψης αποφάσεων εκ μέρους των μαθητών.

2. Αποδίδει ευθύνες στο διδακτικό προσωπικό του ΓΕΛ για τη διαμόρφωση αρνητικού κλίματος εντός του σχολικού περιβάλλοντος, ενώ, ταυτόχρονα, οι καθηγητές φαίνεται να αποδέχονται αδιαμαρτύρητα τη διαμορφωθείσα κατάσταση, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα, λόγω της πολυήμερης και άνευ κόστους απουσίας τους από τον εργασιακό τους χώρο.

3. Αποδίδει, επίσης, ευθύνη στη Διεύθυνση Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, λόγω μη αποτελεσματικής διαχείρισης της αντιμετώπισης του σοβαρού αυτού προβλήματος.

4. Τέλος, θεωρεί ότι την κατάσταση δυναμιτίζει και η αδιαφορία που επιδεικνύει μεγάλο μέρος των γονέων των μαθητών του ΓΕΛ.



Καλεί τους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς των μαθητών του ΓΕΛ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ώστε να λήξει άμεσα η κατάληψη και, με ανοικτό σχολείο, ολόκληρη η σχολική κοινότητα, να παλέψει για την επίλυση των προβλημάτων του σχολείου μας.

Νάξος 11-3-2015
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δέσποινα Κορρέ                                Άννα  Ραγκούση

Δεν υπάρχουν σχόλια: