slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Όσο ήταν στην Αντιπολίτευση μιλούσαν για άμεση στελέχωση του Κ.Υ.Πάρου, τώρα που ανέλαβαν την εξουσία μοιράζουν υποσχέσεις αορίστου χρόνου



 «Συντονιστικού για την Υγεία» για τη συνάντηση στο υπ. Υγείας
 Από τον Έπαρχο Πάρου κ. Κωνσταντίνο Μπιζά μας εστάλει  Δελτίο Τύπου του «Συντονιστικού για την Υγεία»  σχετικά με την προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Υγείας μελών της Επιτροπής του «Συντονιστικού Υγείας» με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό με θέμα τα προβλήματα στον χώρο της υγείας σε Πάρο και Αντίπαρο. 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα (σ.σ. χθες), 11 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας η προγραμματισμένη συνάντηση της Επιτροπής του «Συντονιστικού Υγείας», στην οποία συμμετείχαν και οι Δήμαρχοι Πάρου - Αντιπάρου, ο Έπαρχος, ο περιφερειακός σύμβουλος και εκπρόσωπος της τοπικής Εκκλησίας, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό παρουσία των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιο, Α. Συρίγο και Ν. Μανιό και συνεργάτη του βουλευτή Ι. Βρούτση.
Η Επιτροπή αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα του Κέντρου Υγείας Πάρου, τα οποία είναι ήδη γνωστά στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας με έμφαση την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο χρονικό διάστημα, ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση του ιατρού Π. Γρυλάκη (αναφέρθηκαν στις ελλείψεις σε ιατρούς, νοσηλεύτριες, διασώστες του ΕΚΑΒ και άλλο προσωπικό του ΚΥ, στο ζήτημα του Υγειονομικού Αεροσκάφους, του Αξονικού Τομογράφου, του Ασθενοφόρου Αντιπάρου και σε άλλα προβλήματα - θέματα του ΚΥ).
Ο κ. Α. Ξανθός ανέλυσε την παρούσα κατάσταση του ΕΣΥ, το οποίο βρίσκεται υπό κατάρρευση εξαιτίας πολιτικών επιλογών στα μνημονιακά χρόνια, αλλά και άλλων καταστάσεων και παραγόντων που επέδρασαν σωρευτικά στα χρόνια της κρίσης. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την εφαρμογή ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης που αφορά στην επιβίωση, σταθεροποίηση του ΕΣΥ.
Ο κ. Α. Ξανθός ανακοίνωσε την παράταση μέχρι το τέλος του 2015 των συμβάσεων των επικουρικών ιατρών που λήγουν νωρίτερα. Ανέλυσε την πολιτική που το Υπουργείο προτίθεται να ακολουθήσει στις προσλήψεις των επικουρικών ιατρών.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των ειδικότερων προβλημάτων του Κ.Υ. Πάρου καθώς και την εξέταση της προτεινόμενης λύσης για το Υγειονομικό Αεροσκάφος του Βελεντζείου.
Η συζήτηση διήρκεσε πάνω από μιάμιση ώρα και διεξήχθη σε ένα πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα.
Αναλυτική ενημέρωση θα υπάρξει στη συνεδρίαση του «Συντονιστικού»





Ποιοί συμμετείχαν
Μια πρώτη ενημέρωση - διόρθωση επί του περιεχομένου του δελτίου τύπου γιατί θα επανέλθουμε. Στην προγραμματισμένη συνάντηση παραβρέθηκαν:
Οι τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός
Ο εκπρόσωπος - συνεργάτης του βουλευτή Κυκλάδων της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση Κώστας Ρούσσος
Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος
Ο Δήμαρχος Αντιπάρου Αναστάσιος Φαρούπος
Ο Έπαρχος Πάρου Κων/νος Ν. Μπιζάς
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παντελής Τζανακόπουλος
Ο εκπρόσωπος της εκκλησίας πατήρ Δημήτριος Κυδωνιεύς
Η Δημοτική Σύμβουλος Πάρου και μέλος του «Συντονιστικού για την Υγεία» Άννα Κάγκανη
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντιπάρου Γιάννης Τριαντάφυλλος
Το μέλος του «Συντονιστικού για την Υγεία» και υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές Ηλίας Γουρδούκης
Το μέλος του «Συντονιστικού για την Υγεία», πρώην υποψήφιος Βουλευτής, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και από τα κορυφαία στελέχη ΣΥΡΙΖΑ Πάρου - Αντιπάρου Μανώλης Ισιγώνης
Το πρώην μέλος του «Συντονιστικού για την Υγεία» και μέλος του ΚΚΕ Σωτήρης Χουλιάρας
Το μέλος του «Συντονιστικού για την Υγεία» Γιάννης Καλακώνας
Ο δημοσιογράφος - εκδότης Κώστας Δραγάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: