slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Χ. Κόκκινος στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ: «Να απομονώσουμε όσους πλήγωσαν την παράταξη»

Κόκκινος
Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ στην Αθήνα παρέστη ο Χαράλαμπος Κόκκινος.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν τα αίτια της ήττας της ΝΔ στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου κι έγιναν προτάσεις για την αναδιοργάνωση του κόμματος.
Στην τοποθέτηση του, ο κ. Κόκκινος, ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, τόνισε την ανάγκη να διατηρήσουν τα μέλη της παράταξης την ενότητα και την ψυχραιμία τους. Επίσης, κάλεσε τη ΝΔ να βρίσκεται σε ετοιμότητα, αλλά ταυτόχρονα να κάνει την αυτοκριτική της και να προχωρήσει σε άμεση αναδιοργάνωση και επαναδιατύπωση νέων και σύγχρονων προτάσεων προς την ελληνική κοινωνία.

Κι αυτό, διότι - όπως υποστήριξε - «το πολιτικό περιβάλλον είναι ρευστό και οι εξελίξεις απρόβλεπτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που κέρδισε με την ψήφο διαμαρτυρίας του ελληνικού λαού και από τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης φαίνεται η αδυναμία του να διοικήσει και να τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις».



«Να δημιουργήσουμε νέες κοινωνικές συμμαχίες»

Ο κ. Κόκκινος απέδωσε την εκλογική ήττα «στην υπέρμετρη και άδικη - πολλές φορές» - φορολογία, στον ΕΝΦΙΑ, στις«κλειστές πόρτες» ορισμένων υπουργών, στη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ (που δεν την είδε με καλό μάτι μέρος των κεντροδεξιών ψηφοφόρων) και στο ότι δεν έγινε όσο έπρεπε γνωστό το κυβερνητικό έργο στην κοινωνία.

«Ακραίες, υπεροπτικές, αλαζονικές και τυχοδιωκτικές συμπεριφορές κάποιων που αυτοπροβάλλονταν ως πρωτοκλασάτα στελέχη, δυσαρέστησαν τον λαό μας. Στην προεκλογική περίοδο και ιδιαίτερα στις τελευταίες της ημέρες, έγιναν λάθη με αποτέλεσμα να διευρυνθεί η διαφορά της ήττας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκινος, συμπληρώνοντας: «Οφείλουμε να επεξεργαστούμε νέες προτάσεις και να ενημερώσουμε την κοινωνία, με περιοδείες και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, καταλήγοντας σε Εθνική Συνδιάσκεψη, αφού προηγηθούν συλλογικές διαδικασίες σε όλους τους νόμους της χώρας. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε νέες κοινωνικές συμμαχίες και νέο κοινωνικό συμβόλαιο».

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, η αναδιοργάνωση του κόμματος μπορεί να στηριχθεί στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, καθώς και σε άτομα που προέρχονται από τον συνδικαλισμό και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: