slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το …βαθύ ΠΑΣΟΚ και πάλι στην Υγεία!


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Θα περίμενε κανείς με αριστερή κυβέρνηση, να δει τουλάχιστον έναν αέρα ανανέωσης στο ΕΣΥ. Θα περίμενε να δει νέα πρόσωπα, άφθαρτα, επιλεγμένα μέσα από τη δεξαμενή των νέων επιστημόνων ή των πετυχημένων στελεχών που έχουν τριφτεί στην αγορά εργασίας. Πως αλλιώς άλλωστε να περιμένει κανείς μια διαφορετική διαχείριση των οικονομικών των νοσοκομείων και γενικότερα του ΕΣΥ.
Αντί όμως του νέου, του άφθαρτου του καινούριου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε την πεπατημένη: αυτό που χρόνια γνωρίζαμε στη δημόσια Υγεία. Επέλεξε πρόσωπα που κατά τους καλά γνωρίζοντες προέρχονται κυρίως από το λεγόμενο…βαθύ ΠΑΣΟΚ.
Ενδεικτικές πολλές επιλογές στις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών, τις γνωστές ΥΠΕ.
Πολλά ονόματα που δημοσιοποιήθηκαν είναι ταυτισμένα με το ΠΑΣΟΚ τουΕυάγγελου Βενιζέλου αλλά κυρίως του Γ.Παπανδρέου.
Και θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί: και που είναι το κακό;

Δε θα θεωρούνταν καθόλου κακό εάν ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα ως αντιπολίτευση δε στηλίτευε τις πρακτικές που εφάρμοζε η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο ΕΣΥ αλλά και η κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου.
Κι όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής (σ.σ.: ο ίδιος άλλωστε προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ) επέλεξαν πρόσωπα και από τη δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ για να στελεχώσουν τις ΥΠΕ αντί να βγουν στην αγορά με την αντίστοιχη προκήρυξη για να αναζητήσουν νέα στελέχη.

Πρώην βουλευτές, πρώην κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, συνδικαλιστές της πράσινης παράταξης, αλλά και πρόσωπα που είχαν υπάρξει ξανά στη διοίκηση της Υγείας αλλά από το ΠΑΣΟΚ, τοποθετήθηκαν άλλη μια φορά στις ΥΠΕ για να φέρουν τον …άνεμο της αλλαγής της αριστεράς…
Ίσως γι αυτό και πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου αρχίζουν και εκφράζουν έντονες διαφωνίες για την τακτική που ακολουθείται στην Υγεία…

Προς ώρας πάντως το Μαξίμου και η Αριστοτέλους σφυρίζουν αδιάφορα

Δεν υπάρχουν σχόλια: