slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Ο πρόεδρος της Κορωνίδας εκτελεί κομματικές εντολές"


Από συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Κορωνίδας

Δριμεία επίθεση εξαπολύει στον πρόεδρο της κοινότητας Κορωνίδας Δημήτρη Κορρέ το μέλος του τοπικού συμβουλίου Αντώνης Χωριανόπουλος με αφορμή την ανακοίνωση - καταγγελία του προέδρου, ότι τόσο ο κ. Χωριανόπουλος (προερχόμενος από την παράταξη Νησιωτική Πολιτεία) όσο και ο άλλος τοπικός σύμβουλος Γιάννης Κορρές (της παράταξης του δημάρχου) δεν δέχτηκαν την πρόταση του, να ενημερωθούν οι κάτοικοι του χωριού και όλοι μαζί να αποφασίσουν τον τρόπο δράσης επίλυσης των προβλημάτων της περιοχής.

Ο κ. Χωριανόπουλος διαψεύδει κατηγορηματικά τον πρόεδρο της κοινότητας και του απαντά σε σκληρούς τόνους, ότι διαστρέβλωσε την πραγματικότητα για να εξυπηρετήσει κομματικούς σκοπούς. Ο κ. Χωριανόπουλος εξηγεί ότι δεν γνωρίζει τι συζητήθηκε με το δήμαρχο σχετικά με τα προβλήματα της Κορωνίδας και γι αυτό πρότεινε προτού προχωρήσουν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια να τον επισκεφτούν εκ νέου όλα τα μέλη του τοπικού συμβουλίου και μετά θα αποφασίσουν τι θα πράξουν...

"Φυσικά ο πρόεδρος εφάρμοσε την κομματική εντολή και όχι την πρόταση μας . Ψς εκ τούτου η απόφαση όπως κοινοποιείται καταδυκνύει ότι για ακόμα μια φορά αγνοήθηκαν οι διαδικασίες από το "δημοκράτη" πρόεδρο. Δεν αναφέρεται, επίτηδες, ολοκληρωμένη η πρόταση μου αλλά όπως εξυπηρετεί την κομματική σκοπιμότητα του" καταγγέλει ο κ. Χωριανόπουλος.



Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση που δίνει ο κ. Χωριανόπουλος στην καταγγελία του πρόεδρου της Τ.Κ. Κορωνίδας, Δημητρίου Κορρέ:

Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ένα ολόκληρο ψέμα. Αυτή τη τακτική ακολουθεί κατά κόρον ο πρόεδροςτης Τ.Κ. Κορωνίδας . Πριν ξεκινήσει το τελευταίο συμβούλιο της κοινότητας, επισήμανα στον πρόεδρο και στο γραμματέα, ότι δεν περιλαμβάνονται οι προτάσεις μου στα πρακτικά, και ότι από εκείνη τη στιγμή και μετά, πριν ανακοινωθούν, απαιτώ να τις διαβάζω και να κοινοποιούνται υπογεγραμμένες και από εμένα. Παρ όλα αυτά, ούτε
αυτή τη φορά τηρήθηκε το τυπικό. Την απόφαση του συμβουλίου την πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο μετά από τηλεφώνημα φιλικού προσώπου.

Η συγκεκριμένη απόφαση με δικαίωσε στην απαίτηση μου για την τήρηση των πρακτικών. Η θέση μου ήταν ¨εφ όσον δεν συμφωνώ με την διαδικασία που πάρθηκαν οι αποφάσεις των συλλόγων και επιπλέον δεν γνωρίζουμε τι συζητήθηκε με τον δήμαρχο δεν τη ψηφίζω. Πρότεινα να επισκεφτούν τα μέλη του Τ. Σ. τον δήμαρχο και ανάλογα με τα αποτελέσματα της συνάντησης, να αποφασίσουμε πως θα δράσουμε". Πρόταση που την δέχθηκε και ο τοπικός σύμβουλος Ιωάννης Κορρές.

Ο πρόεδρος αρνήθηκε την πρότασή μας, επειδή εκείνος έχει ήδη πάει με τους φορείς όπως μας είπε.

Ο επίσης παρών εκπρόσωπος του Πνευματικού Κέντρου Κορωνίδας στη συνεδρίαση Ευάγγελος Κορρές, είπε στο πρόεδρο "βγάλε μια ανακοίνωση ότι οι σύμβουλοι δεν δέχονται να κάνουν ενημέρωση στον κόσμο και άφησε τους", πρόταση που υλοποίησε ο πρόεδρος. Εγώ τότε πρότεινα να ανακοινώσει την απόφαση αλλά υπογεγραμμένη γιατί πίστευα ότι θα γράψει στην ανακοίνωση ότι βολεύει και εξυπηρετεί την κομματική του γραμμή, όπως άλλωστε τον συμβούλεψε και ο παριστάμενος εκπρόσωπος του Π.Κ.. Φυσικά ο πρόεδρος εφάρμοσε τη κομματική εντολή και όχι την πρόταση μας.

Ως εκ τούτου η απόφαση όπως κοινοποιείται, καταδεικνύει ότι για ακόμα μια φορά αγνοήθηκαν οι διαδικασίες από τον «δημοκράτη» πρόεδρο. Όπως φαίνεται από την παραπάνω ανακοίνωση δεν αναφέρεται, επίτηδες, ολοκληρωμένη η πρότασή μου αλλά όπως εξυπηρετεί τη κομματική σκοπιμότητα του.

Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος δείχνει ότι δεν τον ενδιαφέρει η ουσία αλλά η δημιουργία εντυπώσεων . Εγώ όσο ασχολούμαι με τα κοινά ουδέποτε αναφέρθηκα σε κάποιο κόμμα, αλλά ούτε και σε παράταξη. Στο πρώτο συμβούλιο είχα πει ότι οι εκλογές τελείωσαν και από τώρα και στο εξής να είμαστε και οι τρεις ενωμένοι με γνώμονα το καλό του χωριού. Ουδέποτε ανάφερα το όνομα του κόμματος που στηρίζω αλλά ούτε καν την παράταξη που ήμουν υποψήφιος. Αυτά, είχα πει, είναι για πριν τις εκλογές. Τώρα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με ανιδιοτέλεια και χωρίς κομματικές σκοπιμότητες .Ο πρόεδρος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να συμπεριφέρεται σαν πρόεδρος και όχι σαν κομματικό εργαλείο. Εάν φοβάται να ασκήσει διοίκηση χωρίς κομματικές εντολές δεν του φταίει κανείς. Δημοκρατία είναι να σεβόμαστε την γνώμη της πλειοψηφίας ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε και όχι η επιβολή της δικής μας άποψης, υπό την απειλή αστήριχτων καταγγελιών.

Δυστυχώς ο πρόεδρος προσπαθεί να υποβαθμίσει κι άλλο ή και να το καταργήσει το υποβαθμισμένο Τοπικό Συμβούλιο από τον Καλλικράτη και να ασκεί διοίκηση μόνο με τους συλλόγους και την Λαϊκή Συσπείρωση…



Αντώνης Χωριανόπουλος

Τοπικός Σύμβουλος

Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας.

(φωτό: koronida.blogspot.gr)
http://www.naxostimes.gr/naxos/1156-o-proedros-koronidas-ektelei-kommatikes-entoles

Δεν υπάρχουν σχόλια: