slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Tα 54 ΘΑ - ατάκες - που δημοσίευσε ο Αλέξης Τσίπρας στο twitter του


Ποιές ατάκες - δεσμεύσεις, από την ομιλία του απόψε στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, ξεχώρισε και δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο twitter ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας; Συνολικά δημοσίευσε 54 ατάκες - δεσμεύσεις τις οποίες και σας παρουσιάζουμε…


1. Με την εμπιστοσύνη & στήριξη του λαού μας, θα οικοδομήσουμε μια Ελλάδα οικονομικά αυτοδύναμη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη, ισότιμο εταίρο στην Ε.Ε

2. Δεν έχουμε δεσμεύσεις, παρά μόνο μια : Να υπηρετούμε το συμφέρον του λαού μας. Να υπηρετούμε το εθνικό συμφέρον.

3. Aμετάκλητη απόφαση της Κυβέρνησής μας είναι να τιμήσει & να εφαρμόσει στο σύνολο τους τις προεκλογικές προγραμματικές δεσμεύσεις μας

4. Bλέπουμε την επάνοδο της ελπίδας, της αξιοπρέπειας & της περηφάνιας στους Έλληνες πολίτες. Yποχρέωση & καθήκον, να μην τους απογοητεύσουμε.

5. Θα αγωνιστούμε για να ξανακερδίσουμε τις ιδρυτικές Αρχές & Αξίες της ενωμένης Ευρώπης: Αλληλεγγύη, Ανάπτυξη & Δημοκρατία.

6. Στην διαπραγμάτευση που επιτέλους ξεκίνησε η Ελλάδα καταθέτει προτάσεις. Δεν δέχεται εντολές.

7. Στη διαπραγμάτευση δεν υπάρχουν μόνο τεχνοκράτες. Υπάρχει & ένας σημαντικός παράγοντας. Ο ελληνικός λαός & οι ευρωπαϊκοί λαοί

8. Δεν έχουμε στόχο να απειλήσουμε καμία ισορροπία στην Ευρώπη. Απεναντίας, είμαστε αυτοί που θέλουν να αποκατασταθεί η ισορροπία.

9. Αλληλεγγύη & ισότιμη συνεργασία των κρατών μελών, γράφουν οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν γράφουν λιτότητα & μνημόνια.

10. Δεν διαπραγματευόμαστε την εθνική μας κυριαρχία, την λαϊκή κυριαρχία, την λαϊκή εντολή.

11. H Ευρώπη να μην ξαναζήσει την εποχή των τεράτων. Να μην τροφοδοτηθεί το μίσος μεταξύ των λαών. Να πρυτανεύσει η κατανόηση & η αλληλεγγύη.

12. Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας, από την Τετάρτη το πρωί θα είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη πατρίδα μας.

13. Προχωράμε άμεσα στην αποκατάσταση των αντισυνταγματικά απολυμένων από το δημόσιο τομέα, χωρίς να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός.

14. Υλοποίηση της μεγαλύτερης θεσμικής ανασυγκρότησης στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

15. Δίνουμε εντολή να πουληθούν κυβερνητικά αυτοκίνητα που κοστίζουν προκλητικά ποσά, άνω των 700.000 ευρώ.

16. Το παράδειγμα του λιτού βίου, πρέπει να ξεκινήσει από την ίδια τη κυβέρνηση. Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλουμε νέο ύφος & ήθος εξουσίας.

17. Περιορισμός του προσωπικού του Μεγάρου Μαξίμου κατά 30% και η μείωση της φρουράς του Πρωθυπουργού κατά 40%.

18. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει με κάθε κόστος τη μάχη ενάντια στην υψηλή διαφθορά, ενάντια στο σύστημα της διαπλοκής.

19. Αλλά και ενάντια στην φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή που αποτέλεσε την πραγματική αιτία που η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού.

20. Κινητοποιούμε άμεσα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ώστε να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα οι λίστες των μεγαλοκαταθετών

21. Συστήνουμε Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου Τελωνείων & κινητοποιούμε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες & σώματα για την πάταξη του λαθρεμπορίου.

22. Υιοθετούμε τις πλέον σύγχρονες πρακτικές για τον εντοπισμό αφορολόγητης ύλης που προέρχεται από τριγωνικές και ενδοομιλικές συναλλαγές.

23. Καταργούμε άμεσα τις ούτως ή άλλως αντισυνταγματικές διατάξεις που παρέχουν ασυλία στα ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, του ΤΧΣ και της Τράπεζας της Ελλάδος.

24. Προχωράμε σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια. Οι ευθύνες θα αποδοθούν, εκεί που πρέπει να αποδοθούν.

25. Εγγυόμαστε τη καθολική πρόσβαση του ελληνικού λαού στο αγαθό της αντικειμενικής και αυτόνομης από πολιτικές παρεμβάσεις ενημέρωσης.

26. Επανασυστήνουμε με νόμο την ΕΡΤ, από μηδενική βάση.

27. Η θεσμική ανασυγκρότηση που προωθούμε έχει ένα κεντρικό σύνθημα: Δημοκρατία Παντού. Τα μνημόνια υπονόμευσαν την ίδια τη δημοκρατία.

28. Εμείς στηρίζουμε και προστατεύουμε τα ατομικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες, το κοινωνικό κράτος δικαίου.

29. Η αστυνομία δεν θα έχει το ρόλο της καταστολής των κινητοποιήσεων, αλλά θα εγγυάται την προστασία από το έγκλημα & την ασφάλεια των πολιτών.

30. Με τη νέα κυβέρνηση για πρώτη φορά στη χώρα μας μια απλή Διεύθυνση Μετανάστευσης μετατρέπεται σε Υπουργείο.

31. Πρωταρχικός στόχος του νέου Χαρτοφυλακίου, αποτελεί η άμεση ψήφιση του Νόμου περί ιθαγένειας για τα παιδιά δεύτερης γενιάς.

32. Δεσμευόμαστε να επεξεργαστούμε και να υιοθετήσουμε ένα σταθερό, απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα κατανέμει ισότιμα τα βάρη.

33. Καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ από το 2015 και τον αντικαθιστούμε με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

34. Προχωράμε άμεσα σε μέτρα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

35. Άμεσα καταργούμε την ρύθμιση που μετατρέπει, αντισυνταγματικά, το αδίκημα της μη πληρωμής χρεών προς το δημόσιο σε διαρκές.

36. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος στις πολιτικές που επιτρέπουν την ασυδοσία των εργοδοτών & την ακραία εκμετάλλευση, των εργαζομένων.

37. Οι διακρίσεις & οι διαχωρισμοί σε βάρος των νέων κάτω των 25 ετών που εκπαιδεύουν τη νέα γενιά εργαζομένων στην υποτέλεια παίρνουν τέλος.

38. Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, σταδιακά μέχρι το 2016, ώστε να διασφαλιστεί η αρμονική προσαρμογή της πραγματικής οικονομίας.

39. Αυτές οι δεσμεύσεις αποτελούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο οφείλει να κινηθεί το Εθνικό Σχέδιο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

40. Προωθούμε μορφές κοινωνικής οικονομίας και συνεργατισμού που θα οικοδομούν ένα νέο πρότυπο οικονομικής δραστηριότητας.

41. Δεν παραχωρούμε, ούτε ξεπουλάμε δίκτυα και υποδομές της χώρας που αποτελούν εθνικό κεφάλαιο. Δεν ξεπουλάμε το φυσικό & ορυκτό μας πλούτο.

42. Η νέα κυβέρνηση φέρνει μαζί της μια νέα αντίληψη για το ρόλο του κοινωνικού κράτους. Δίνει τεράστια σημασία στην στήριξη & την διεύρυνση του.

43. Πρώτη δέσμευση της κυβέρνησης: καμία αύξηση ορίων ηλικίας, καμία μείωση κύριων & επικουρικών συντάξεων.

44. Ιδρύουμε Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης στο οποίο θα μεταφερθούν έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

45. Στο χώρο της Παιδείας οι στόχοι μας είναι αντίστοιχοι. Εξισωτισμός, καθολική πρόσβαση, υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης.

46. Ιδιαίτερο βάρος δίνουμε στην προώθηση της Έρευνας με τον ορισμό αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού.

47. Εκπόνηση σχεδίου ώστε να επιστρέψουν στη χώρα οι χιλιάδες νέοι ερευνητές που σήμερα απασχολούνται σε ιδρύματα του εξωτερικού.

48. H ανάκτηση της αξιοπρέπειας της χώρας και του λαού προϋποθέτει και τη χάραξη μιας ενεργητικής, πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.

49. Ιστορική υποχρέωση της νέας κυβέρνησης αποτελεί η διεκδίκηση του Κατοχικού Δανείου και των επανορθώσεων.

50. Στις συνταρακτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, την τελευταία λέξη και σφραγίδα, την έβαλε ο ελληνικός λαός.

51. Σε αυτόν τον λαό αξίζει μόνο σεβασμός. Του αξίζει να περπατά περήφανος, του αξίζει να ζει με αξιοπρέπεια.

52. Η σημερινή κυβέρνηση μπορεί απλά να είναι η φωνή αυτού του λαού. Εμείς μόνο η θέλησή του μπορούμε να είμαστε.

53. Για αυτό και δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την ιστορία μας. Για αυτό και δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την αξιοπρέπεια του λαού.

54. Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας. Σε αυτό το Σύνταγμα ορκιστήκαμε, αυτό θα υπηρετήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: