slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πρόεδρος ΔΑΚΕ: «Έκτακτο συνέδριο και εκλογή νέας ηγεσίας στη ΝΔ»


Να ανοίξουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας του κόμματος, ζητά με ανακοίνωση του, ο πρόεδρος της προσκείμενης στη Νέα Δημοκρατία Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης (ΔΑΚΕ) και γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) Νίκος Κιουτσούκης.


Ο κ. Κιουτσούκης υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, «ότι κατά τις πρόσφατες εκλογές η κεντροδεξιά δημοκρατική παράταξη υπέστη μια βαριά ήττα ασύμβατη με την ιστορία της, και δυσανάλογη με την προσφορά της, η οποία μεταφράζεται ως μια δομική και όχι συγκυριακή αμφισβήτηση του ελληνικού λαού προς την πολιτική που άσκησε η ηγεσία της παράταξης και η στενή ηγετική ομάδα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ, η πολιτική αυτή «είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί η επαφή με την παραδοσιακή κοινωνική της βάση και τα βασικά της κοινωνικά της ερείσματα».

Ο κ. Κιουτσούκης, προτείνει την διεξαγωγή «εκτάκτου συνεδρίου αρχών και θέσεων» και προσθέτει, ότι απαιτείται «γενναία αυτοκριτική, και επιστροφή στις ριζοσπαστικές-κοινωνικά φιλελεύθερες αξίες της παράταξης».

Ζητά τέλος από τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ «να ανοίξει ο ίδιος τις διαδικασίες ακολουθώντας το παράδειγμα των προηγούμενων αρχηγών, χωρίς να στερείται του δικαιώματος υποβολής εκ νέου υποψηφιότητας εφόσον το επιθυμεί», προκειμένου να επιτευχθεί, όπως υποστηρίζει, «η ταχεία επανασυσπείρωση, ανασυγκρότηση και ανασύνθεση του κεντροδεξιού χώρου».

Κατά το παρελθόν, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ έχει έρθει επανειλημμένα σε σύγκρουση με την ηγεσία της ΝΔ και έχει διαγραφεί τρεις φορές από το 2011, από τα μητρώα του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: