slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκδηλώσεις στο Σαγκρί Νάξου για τον επαναπατρισμό της Ιεράς Λειψανοθήκης της Μονής Αγίου Ελευθερίου



Εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο στο Σαγκρί Νάξου για τον επαναπατρισμό της Ιεράς Λειψανοθήκης της Μονής Αγίου Ελευθερίου.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο με την υποδοχή της Λειψανοθήκης και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με τη μεταφορά των λειψάνων στον Άγιο Ελευθέριο Σαγκρίου. Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, για τη διευκόλυνση της μετακίνησης όσων επιθυμούν να μετέχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, λεωφορείο του ΚΤΕΛ θα πραγματοποιήσει ειδικά δρομολόγια.

Αναλυτικότερα ο δήμος αναφέρει: Ξεκινούν αύριο οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον επαναπατρισμό της Ιεράς Λειψανοθήκης της Μονής Αγίου Ελευθερίου στο Σαγκρί, ο οποίος επετεύχθη μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, της Τοπικής Κοινότητας Σαγκρίου και της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας.

Η υποδοχή της Λειψανοθήκης θα γίνει το Σάββατο στις 18:00, στον αύλειο χώρο του Ενοριακού Ναού Ταξιαρχών Σαγκρίου, όπου θα ακολουθήσει ο Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Την Κυριακή, μετά τη Θεία Λειτουργία, τα Ιερά Λείψανα θα μεταφερθούν στην Μονή Αγίου Ελευθερίου Σαγκρίου, όπου θα μιλήσει ο Δικηγόρος κ. Αθανάσιος Μαργαρίτης.

Για την διευκόλυνση της μετακίνησης όσων επιθυμούν να μετέχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, λεωφορείο του ΚΤΕΛ θα πραγματοποιήσει δρομολόγια από τη Χώρα προς το Σαγκρί με το εξής πρόγραμμα:
Σάββατο 7 Νοεμβρίου, 17:00 Αναχώρηση από το λιμάνι (μπροστά από το ΚΤΕΛ) με ενδιάμεση στάση στον Άγιο Νικόδημο και επιστροφή από το Σαγκρί μετά τον Εσπερινό.
Κυριακή 8 Νοεμβρίου, 8:00 Αναχώρηση από το λιμάνι (μπροστά από το ΚΤΕΛ) με ενδιάμεση στάση στον Άγιο Νικόδημο και επιστροφή στις 11:3

Δεν υπάρχουν σχόλια: