slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση του Τζιτζικώστα με νέους επιχειρηματίες

 
 Συνάντηση με 50 νέους επιχειρηματίες είχε χτες το βράδυ σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας, ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας άκουσε τους προβληματισμούς των νέων επιχειρηματιών για το επιχειρείν στη χώρα μας, ενώ ενημερώθηκε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας νέος άνθρωπος στην ίδρυση και λειτουργία μιας επιχείρησης.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας ανέλυσε μια σειρά από θέσεις του για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, χωρίς την οποία όπως είπε δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.

Συγκεκριμένα ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε σε τρεις πυλώνες ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας:

1.Φορολογικό περιβάλλον: Δεν μπορούμε να μιλάμε για νέα επιχειρηματικότητα χωρίς σταθερό φορολογικό περιβάλλον, το οποίο θα ευνοεί την επιχειρηματικότητα, χωρίς η υψηλή φορολογία να αποτελεί ισχυρό αντικίνητρο, όπως γίνεται σήμερα. Με τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης δυστυχώς, αντί να βελτιώνονται οι συνθήκες άσκησης της επιχειρηματικότητας, χειροτερεύουν δραματικά. Η φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων, στερεί κάθε δυνατότητα ανταγωνιστικότητας της χώρας και των επιχειρήσεών της στο σκληρό διεθνές περιβάλλον.

2.Δυνατότητες χρηματοδότησης επιχειρήσεων: Θα πρέπει επιτέλους να κλείσει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών από την κυβέρνηση, ώστε να μπορέσουν με τη σειρά τους τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να ενισχύσουν τη ρευστότητα των επιχειρήσεων, που εν μέσω κρίσης έφτασε στο ναδίρ. Είναι η άμεση λύση για να μπορέσουν να γίνουν επενδύσεις στη χώρα και να ενισχυθεί πρωτίστως και η εγχώρια επιχειρηματικότητα. Σήμερα ο νέος επιχειρηματίας βρίσκει κλειστές πόρτες, με αποτέλεσμα να μην του δίνεται καν η δυνατότητα να κάνει το πρώτο βήμα στην υλοποίηση μιας επένδυσης.

3.Κίνητρα για την επιχειρηματικότητα: Η χώρα δεν μπορεί να μένει επί περίπου δυο χρόνια χωρίς Αναπτυξιακό Νόμο. Η αγορά έχει στεγνώσει. Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης επίσης πρέπει να είναι η έναρξη του νέου ΕΣΠΑ, καθώς ήδη καθυστερεί επί δυο χρόνια. Το έχω επισημάνει κατ’ επανάληψη, αλλά δυστυχώς οι ρυθμοί μέχρι σήμερα είναι πάρα πολύ αργοί. Είναι αδήριτη ανάγκη η έναρξη ένταξης έργων ενίσχυσης των επιχειρήσεων στη νέα Προγραμματική Περίοδο (ΣΕΣ 2014 – 2020), προκειμένου να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης και να μπορέσουν οι νέοι άνθρωποι να δημιουργήσουν στην πραγματική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: