slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Όταν λέμε τέλμα το παλιό το εννοούμε με πλήρη « ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΉΡΙΑ νέα Διευθύνων Σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας η εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευησης υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Μαυρουδή


 Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης παύει η θητεία του νυν ΔΣ και του Διευθύνοντος Συμβούλου και ορίζεται:

Νέα Διευθύνων Σύμβουλος η εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευησης Αννα Μαυρουδή

α) Πρόεδρος η Αγγελική Δημητρακοπούλου , καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου

β) Αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Κέκος τ , καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.)

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Αργύρης Κυρίδης, καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Νικόλαος Φωτόπουλος, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Μαρία Παυλή – Κορρέ, υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς

Η θητεία των μελών του ανωτέρω Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής.

Στην αιτιολογία για την επιλογή της Αννας Μαυρουδή ο υπουργός Παιδείας αναφέρει ότι «μετά από εξέταση των βιογραφικών σημειωμάτων και των εκθέσεων στοχοθεσίας−οράματος για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, τα οποία υπεβλήθησαν εμπρόθεσμα από τους υποψηφίους για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ινστιτούτου, επιλέχθηκε η Άννα Μαυρουδή.



Αξίζει να αναφερθεί ότι η Κ.Μαυρουδή κατάγεται από την Κέα (Τζια), όπου έζησε για αρκετά χρόνια.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Ηνωμένο Βασίλειο στα πανεπιστήμια του Manchester και του Surrey, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Πολιτισμικές Σπουδές και στη Θεωρία Κριτικής.

Υπηρέτησε στην Κέα (Τζια) ως καθηγήτρια Αγγλικής στο Γυμνάσιο-Τάξεις Λυκείου Κέας και μετέπειτα ως διευθύντρια στο Επαγγελματικό Λύκειο. Έχει επίσης εργαστεί ως ελεύθερη επαγγελματίας, κάνοντας διερμηνεία και μεταφράσεις, αλλά και στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης στο Τμήμα Διεθνούς Συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας.

Παρακολούθησε εξειδικευμένα προγράμματα στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στα αντικείμενα «Δημόσια Διοίκηση και Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες», «Σχεδιασμός και Διαχείριση Συγχρηματοδοτούμενων Πράξεων» και σε «Ζητήματα που αφορούν τη νέα προγραμματική περίοδο Ευρώπη 2014-2020».

Στα επιστημονικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται ευρωπαϊκές πολιτικές εκπαίδευσης και κατάρτισης. Συμμετέχει ως συνεργάτης σε προγράμματα Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ενηλίκων.

Έχει διατελέσει Γραμματέας της Ά ΕΛΜΕ Κυκλάδων και είναι μέλος των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων. Ασχολείται με ζητήματα ισότητας των φύλων, εκπαιδευτικών ανισοτήτων και πολιτισμικής θεωρίας.

Είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας. Ήταν υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ το 2012, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος το 2010 στην περιφερειακή Ενότητα Κέας-Κύθνου με τους “Πολίτες Κόντρα στον Καιρό” και υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος το 2006 με την “Συν-Κυκλαδική”.

Από το βιογραφικό της Άννας Μαυρουδή , αναφέρει στην αιτιολογία ο υπουργός Παιδείας, συνάγεται ότι το εύρος και η εξειδίκευση των σπουδών της σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης καθώς και η εμπειρία της στον προγραμματισμό και υλοποίηση σχε− τικών προγραμμάτων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπε− δο, σε συνδυασμό με την εμπειρία της στην Δημόσια Διοίκηση, αποτελούν τον πλέον κατάλληλο συνδυασμό προσόντων για την συγκεκριμένη θέση.

Επιπλέον, τονίζει ο Νίκος Φίλης, στην έκθεσή της σχετικά με την στοχοθεσία και το όραμα του έργου και της λειτουργίας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ αποτυπώνονται με σαφήνεια αφενός η υφιστάμενη κατάσταση του Ινστιτούτου, αφετέρου αξιόλογες προτάσεις μέσω των οποίων μπορεί να βελτιωθεί και να αναβαθμισθεί η λειτουργία του φορέα, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: