slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ένας "Κυκλαδίτης" στη μάχη διεκδίκησης της προεδρίας στη ΝΔ


Ονοματολογίας συνέχεια στην αρένα της διεκδίκησης του προεδρικού θώκου της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή τη φορά φερόμενος ως  διεκδικητής είναι ένας "δικός μας" άνθρωπος.

Πρόκειται για τον βουλευτή της Α' Αθηνών, πρώην υπουργό δημοσίας τάξης και γνωστό παλαίμαχο μπασκετμπολίστα Βασίλη Κικίλια. Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται ότι έχει αρχίσει τις προσεγγίσεις σε μέλη της κεντρικής πολιτικής επιτροπής, προκειμένου να αποσπάσει τις απαραίτητες 50 υπογραφές και να καταθέσει την υποψηφιότητα του για την θέση του αρχηγού της κεντροδεξιάς παράταξης.

Παρότι έχει σχετικά μικρή θητεία σε Βουλή και κυβέρνηση (εξελέγη για πρώτη φορά τον Μάιο του 2012 και παρέμεινε υπουργός για έξι μόλις μήνες), θεωρείται ένα στέλεχος με αποδοχή από την κοινωνία λόγω του νεαρού της ηλικίας του και της επιτυχημένης κυβερνητικής του θητείας.

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι ο Βασίλης είναι κατά το ήμισυ Κυκλαδίτης, αφού η μητέρα του κατάγεται από την Σύρο.

Υπενθυμίζουμε πως η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιοτήτων στα αρμόδια όργανα του κόμματος είναι η Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εβδομάδα που μας έρχεται μας επιφυλάσσει ουκ ολίγες εκπλήξεις και το σκηνικό είναι τόσο ασταθές που τα πάντα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μερικές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: