slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέο σόου της Ζωής στη Βουλή με «πυρά» κατά Τσακαλώτου, Φλαμπουράρη και Φίλη


Προσωπικές επιθέσεις εναντίον του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Αλέκου Φλαμπουράρη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έκανε λόγο για στοχοποίηση με «νέο-αυριανικές» μεθόδους.

Η εκρηκτική Πρόεδρος της Βουλής, που βρέθηκε και εχτές στο «στόχαστρο» των Προέδρων της Βουλής για τη στάση που κράτησε τις τελευταίες ημέρες, άσκησε δριμεία κριτική εναντίον του Ευκλείδη Τσακαλώτου για το σχόλιο του έξω από το Χίλτον.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών το πρωί της Τρίτης είχε αναφέρει ότι η συμφωνία θα ψηφιστεί «Ζωής θελούσης».

Η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε ως απαράδεκτους τους υπαινιγμούς ότι όποιος αντιτίθεται στο «κατεπείγον» είναι σύμμαχος των εχθρών της χώρας.

«Πώς τολμάτε να αποδίδετε δόλο σε προέδρους επιτροπών της Βουλής και στην πρόεδρο της Βουλής που προσπαθούν να περιφρουρήσουν τη διαδικασία στη Βουλή;» είπε απευθυνόμενη στον κ. Τσακαλώτο. Την ίδια ώρα, ισχυρίστηκε ότι η εισαγωγή του νομοσχεδίου στη Βουλή ήταν ένας «αιφνιδιασμός» και πως δεν δόθηκε καμία εξήγηση από τον υπουργό Οικονομικών.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε ότι η τοποθέτηση της κ. Κωνσταντοπούλου δεν είναι τίποτα άλλο από μια «τακτική για να ροκανίσει το χρόνο»: «Δεν έχω κανένα λόγο να ροκανίσω το χρόνο, όπως κάνει η κ. Κωνσταντοπούλου. Όσοι θέλετε να ροκανίσετε το χρόνο για να πάμε σε δάνειο-'γέφυρα', να το κάνετε, εγώ δεν έχω σκοπό»

Όσον αφορά το σχόλιο έξω από το Χίλτον, ο κ. Τσακαλώτος ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για αστειάκι και πως δεν μπορεί να καταλάβει την έλλειψη χιούμορ.

«Πυρά» κατά Φλαμπουράρη και Φίλη

Η Πρόεδρος της Βουλής έστρεψε τα «πυρά» της και εναντίον του Αλέκου Φλαμπουράρη, εγκαλώντας τον για όσα είπε σήμερα το πρωί περί Φρόιντ και Μάρξ. Από το…μένος της κ. Κωνσταντοπούλου δεν σώθηκε ούτε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Μάλιστα, τον κατηγόρησε ότι πρωτοστάτησε στην προσπάθεια να συγκληθεί η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής χωρίς την ίδια.

Παράλληλα, επιτέθηκε και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη, τον οποίο κατηγόρησε ότι πρωτοστάτησε στην προσπάθεια να συγκληθεί η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, χωρίς την ίδια.Ο κ. Φίλης απάντησε ότι ο ισχυρισμός της κ. Κωνσταντοπούλου ότι στοχοποιείται δημιουργεί «μεγάλα θεσμικά προβλήματα». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ουδείς νομιμοποιείται να μιλάει ως αυθεντικός διερμηνευτής της ψήφου του ελληνικού λαού και τόνισε πως αν τεθεί ζήτημα δυσαρμονίας, τότε η απάντηση θα είναι ο ελληνικός λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: