slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΗΓΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΙΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ Απίστευτη επίθεση Τσίπρα σε Πλατφόρμα: Δεν είναι αριστερή επιλογή η λύση Λαφαζάνη


Απίστευτη επίθεση στην Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αποδόμησε ένα προς ένα τα επιχειρήματα της αριστερής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ δεν δίστασει να κατηγορήσει όποιον διαφωνήσει και καταψηφίσει, ότι θα υπηρετήσει το σχέδιο κύκλων που θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση.

«Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου να διατηρήσω τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΚΟ του ενιαία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας για να προσθέσει με έμφαση: «Αλλά ο καθένας έχει την ευθύνη να συνειδητοποιήσει ποιο πολιτικό σχέδιο υπηρετεί: Αυτό της ενότητας και διατήρησης της αριστερής κυβέρνησης; Ή το σχέδιο εκείνων που θέλουν να τη ρίξουν;».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους, ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους επικριτές του που βγαίνουν από τα αριστερά να πάρουν θέση: «Κάθε φορά κάνεις επιλογές ανάλογα με εναλλακτικές που έχεις μπροστά σου. Ας μου πει κάποιος αν υπάρχει πιο αριστερή επιλογή. Η μία επιλογή ήταν αυτή που έκανα με κριτήριο ότι έχω την ευθύνη, με κριτήριο το συμφέρον της χώρας και των λαϊκών τάξεων» είπε.


Πήγα παντού: Και Ρωσία και ΗΠΑ και στον κινέζο πρωθυπουργό. Κανένας δεν μου είπε προχώρα σε αυτή την επιλογή θα σε βοηθήσουμε».


Φρόντισε μάλιστα να ακυρώσει τα επιχειρήματα Λαφαζάνη και λοιπών της Αριστερής Πλατφόρμας για εναλλακτικά σχέδια και πηγές χρηματοδότησης:

«Η χώρα δεν έχει συναλλαγματικά αποθέματα για εθνικό νόμισμα. Πήγα παντού: Και Ρωσία και ΗΠΑ και στον κινέζο πρωθυπουργό. Κανένας δεν μου είπε προχώρα σε αυτή την επιλογή θα σε βοηθήσουμε».

Περιέγραψε μάλιστα τις συνέπειες της άτακτης χρεοκοπίας:
Δεν θα οδηγούσε μόνο σε κατάρρευση τραπεζών.
Θα μας ανάγκαζε να εκδώσουμε νόμισμα με δραματική υποτίμηση. Ενας συνταξιούχος με 800 ευρώ θα έπαιρνε 800 δραχμές και θα έβγαζε τρεις ημέρες αντί για ένα μήνα
Αυτοί που μετέφεραν τα χρήματά τους στο εξωτερικό - περίπου 250 δισ.ευρώ - θα έρχονταν και θα αγόραζαν τη μισή Ελλάδα.
Οι φτωχοί θα ζούσαν τραγικά και οι πλούσιοι ζωή και κότα.

«Δεν είναι αυτή αριστερή επιλογή» κατακεραύνωσε την Πλατφόρμα ο Πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε σε συνθήκες μη φυσιολογικές» και πως «σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες ο καθένας με βάση την ευθύνη του αναμετράται με τις ευθύνες του και την ιστορία». Οπως είπε «δεν βάζω το μαχαίρι στο λαιμό σε κανέναν, ούτε μπορώ να αναγκάσω να κάνει κάτι που δεν θέλει» αλλά πρόσθεσε σε αυστηρό τόνο: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να θέσει ζήτημα αν είναι η επιλογή μου που σέβεται τις αξίες της αριστεράς και της συλλογικής συνείδησης του λαού. Σε κανέναν!».

Για να καταλήξει: «Η ασφάλεια της ιδεολογικής καθαρότητας σε στιγμές κρίσης δεν υπάρχει. Οποιος πιστεύει ότι πρέπει να κάθεται στην καρέκλα και να δρέπει τις δάφνες του αριστερού και του υπέρμαχου της ιδεολογικής καθαρότητας, κάνει λάθος. Ο καθένας θα κριθεί με βάση τις επιλογές του».

Τέλος είπε πως δεν είναι στην κουλτούρα του οι διαγραφές αλλά πρόσθεσε πως σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν διαγράφει ο πρόεδρος, αλλά τα αρμόδια όργανα.

Πηγή: Απίστευτη επίθεση Τσίπρα σε Πλατφόρμα: Δεν είναι αριστερή επιλογή η λύση Λαφαζάνη | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/217233/apisteyti-epithesi-tsipra-se-platforma-den-einai-aristeri-epilogi-i-lysi-lafazani#ixzz3ftx03Ilf

Δεν υπάρχουν σχόλια: