slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑ!: Η Ζωή αρνείται να δώσει τα ταμειακά διαθέσιμα της βουλής στη κυβέρνησης


Αφορμή για νέα εσωκομματική αψιμαχία αλλά και πολιτική αντιπαράθεση με πρωταγωνίστρια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση αποτέλεσε η άρνηση της Προέδρου της Βουλής να δώσει τα ταμειακά διαθέσιμα του Κοινοβουλίου όπως έκαναν οι ΟΤΑ και οι υπόλοιποι φορείς γενικής κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ επεμβαίνει μέσω των social media του στο θέμα και αναφέρει: 
¨Ο κ. Βούτσης κατηγορούσε τους δημάρχους ότι δεν δίνουν τα αποθεματικά των ΟΤΑ γιατί «δεν θέλουν η κυβέρνηση να μακροημερεύσει».
Τώρα που δεν δίνει και η κα. ΠτΒ τα αποθεματικά, τι έχει να πει?¨


Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, το θέμα έγινε γνωστό στη χθεσινή εκρηκτική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ όπου ο Γιάννης Δραγασάκης έγινε δέκτης σκληρής κριτικής από στελέχη του κόμματος, αλλά και την Πρόεδρο της Βουλής για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους, αλλά και για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να υποχωρεί από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανταπέδωσε τα βέλη υπενθυμίζοντας στην κα Κωνσταντοπούλου την άρνησή της για τα ταμειακά διαθέσιμα.
Η Πρόεδρος της Βουλής δεν απάντησε αμέσως, αλλά αργότερα (όταν ο Γιάννης Δραγασάκης είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας) τονίζοντας ότι το Κοινοβούλιο δεν είναι το ίδιο με τους φορείς και πως αν η κυβέρνηση αντιμετώπιζε θέματα ρευστότητας και επιθυμούσε να πάρει τα διαθέσιμα της Βουλής θα έπρεπε να ακολουθήσει διαφορετική οδό. Βέβαια αν και η ίδια έθεσε θέμα διαδικασίας, ωστόσο ξεκαθάρισε πως και σε μια τέτοια περίπτωση θα ήταν και πάλι αρνητική.
γράφει το iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: