slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ! Περιμένει τη… βαθμολογία των θεσμών για να φέρει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο!

Προσθήκη λεζάντας

 Την έγκριση των δανειστών αναμένει η κυβέρνηση προκειμένου να φέρει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με όλα τα μέτρα και τις ρυθμίσεις που θα ανοίξουν την κάνουλα της χρηματοδότησης από τους θεσμούς.
Οι εργασίες του Brussels Group στην ουσία έχουν πάρει τη μορφή εξέτασης, γραμμή προς γραμμή, του νομοσχεδίου που ετοιμάζει η Κυβέρνηση και πάνω σε αυτό το κείμενο θα βασιστεί η όποια συμφωνία επέλθει με τους θεσμούς.
Ουσιαστικά πρόκειται για διαδικασία που αρχικά απέρριπτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα κατηγορούσε τις προηγούμενες κυβέρνησης ότι νομοθετούσαν κατόπιν αδείας και υπό τις εντολές τις τρόικας.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί τόσο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ όσο και ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ χθες και σήμερα με δηλώσεις τους κάνουν λόγο για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, εννοώντας χωρίς να το λένε τη διαδικασία που πλέον ακολουθείται. Την ίδια ώρα σημειώνουν ότι ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος για τελική συμφωνία αφού η κυβέρνηση, επικαλούμενη τις κόκκινες γραμμές, δεν θέλει να συμπεριλάβει ρυθμίσεις στο πολυνομοσχέδιο για θέματα όπως τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, τις συντάξεις και ζητήματα που άπτονται των ιδιωτικοποιήσεων.

http://www.crashonline.gr/%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BF%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%AD/

Δεν υπάρχουν σχόλια: