slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βαλαβάνη: Αύξηση του ΦΠΑ σε Μύκονο και Σαντορίνη

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη εντός της κυβέρνησης υπάρχουν σκέψεις για αύξηση του ΦΠΑ σε τουριστικά νησιά και όχι στην άγονη γραμμή.
Η κ. Βαλαβάνη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως «Υπάρχουν σκέψεις για τα νησιά. Δεν έχουμε καταλήξει. Όμως αν παραδείγματος χάρη Μύκονος και Σαντορίνη πάνε στο ίδιο καθεστώς με την Κρήτη, δεν θα πάθουν κάτι. Αυτό που πρέπει να προστατευθεί είναι η άγονη γραμμή».
Αναφερόμενη σε πιθανή αύξηση του ΦΠΑ σε ποτά και τσιγάρα, επεσήμανε πως στο θέμα των τσιγάρων υπάρχει πρόβλημα, καθώς οι ειδικοί φόροι έχουν ήδη φτάσει στο 88%. Η κ. Βαλαβάνη, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως «Υπάρχουν σκέψεις για τα νησιά. Δεν έχουμε καταλήξει. Όμως αν παραδείγματος χάρη Μύκονος και Σαντορίνη πάνε στο ίδιο καθεστώς με την Κρήτη, δεν θα πάθουν κάτι. Αυτό που πρέπει να προστατευθεί είναι η άγονη γραμμή».

Παράλληλα, απέκλεισε την αύξηση της φορολόγησης του πετρελαίου, λέγοντας πως η προηγούμενες αυξήσεις οδήγησαν σε περιβαλλοντική καταστροφή.
Για τα τεκμήρια είπε πως «Πλέον μπορούμε να δούμε τα έσοδα 10-15 χρόνια πίσω. Θα πάμε σε μέτρα έμμεσης απόδειξης», ενώ για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, που ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη, η αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε σχετικά με την αντίδραση των εταίρων πως «δεν ήθελαν ρύθμιση, ήθελαν δημιουργία φορολογικής συνείδησης, κάτι που είναι απολύτως θεμιτό».
Τέλος, μίλησε για το άδικο του υπάρχοντος φορολογικού συστήματος, το οποίο επιβαρύνει τους φτωχότερους, επισημαίνοντας πως «το φορολογικό σύστημα δεν είναι δίκαιο και είναι και ταξικό. Αν δεν το αλλάξουμε δεν έχουμε λόγο ύπαρξης ως κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: