slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Economist αποκαλύπτει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα… Πρόωρες εκλογές θα πραγματοποιηθούν…


Πρόωρες εκλογές εντός του 2015 και διατήρηση της… λιτότητας «βλέπει» για την Ελλάδα το βρετανικό περιοδικό Economist.Ειδικότερα, το βρετανικό περιοδικό εκτιμά πως ο εύθραυστος κυβερνητικός σχηματισμός – ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – αναμένεται να καταρρεύσει πριν το 2016 – έτος όπου ολοκληρώνεται η θητεία του τρέχοντος κυβερνητικού σχήματος.
Παράλληλα, ο Economist επισημαίνει πως η λιτότητα θα διατηρηθεί, παρά την ισχυρή παρουσία των αντικυβερνητικών κομμάτων στην ελληνική Βουλή...

«Οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες αντιτάσσονται στη λιτότητα, διαθέτουν ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη» παραδέχεται.
Ωστόσο, συμπληρώνει πως «η οικονομική πολιτική θα διατηρηθεί αμετάβλητη, πιστή στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας».
Όσον αφορά την επίδοση της ελληνικής οικονομίας, ο Economist εκτιμά πως εντός του 2014 η Ελλάδα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, της τάξης του +0,4%.





Μάλιστα, για την επόμενη πενταετία, αναμένει μία περαιτέρω εδραίωση της ανάκαμψης, καθώς η μέση ανάπτυξη για την περίοδο 2014 – 2015 εκτιμάται στο +2,8%.

Τέλος, όσον αφορά το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη, ο Economist διαπιστώνει μία ραγδαία συρρίκνωση του συγκεκριμένου ενδεχομένου, προειδοποιώντας ωστόσο πως «όσο διατηρείται η πολιτική αστάθεια, τα σενάρια περί Grexit δεν μπορούν να εξαλειφθούν».



πηγηhttp://www.hellas-now.com/2014/09/economist.html#sthash.GUVeDOpG.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: