slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απάντηση Γεώργιου Πουσσαίου στις δηλώσεις του Γ. Χατζημάρκου. Κύριο

Με έκπληξη πληροφορήθηκα τις δηλώσεις του νέου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου σε ηλεκτρονικό ενημερωτικό site (SYROSTODAY) σχετικά με την έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή.
Ειλικρινά για την αποκατάσταση της αλήθειας και σε ό,τι με αφορά αφού πρωτίστως συμφωνήσω μαζί του ότι πράγματι «οι 3,5 μήνες που μεσολάβησαν από τις εκλογές μέχρι και την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής είναι ένα μεγάλο διάστημα για την παράδοση και τη σωστή ενημέρωση», οφείλω να τονίσω ότι από την πλευρά μου το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η παρουσία μου ήταν καθημερινή και σε ετοιμότητα για ενημέρωση όπως και έπραξα άλλωστε προς τον εκλεγέντα Χωρικό Αντιπεριφέρειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη ανά πολύ συχνά χρονικά διαστήματα.


Σχετικά με την αναφορά του κ. Χατζημάρκου ότι «βρήκε άδεια γραφεία, χωρίς φακέλους, χωρίς ενημερωτικά έγγραφα ακόμη και από υπολογιστές» θέλω να υπενθυμίσω ότι για την Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων, οι υπηρεσιακοί φάκελοι αρχειοθετημένοι ανά θεματική και χωρική ενότητα βρίσκονται σε φοριαμούς στο χώρο εργασίας ενώ για τα πλέον φλέγοντα θέματα παραδόθηκαν στον κ. Λεονταρίτη σχετικά υπομνήματα για τα οποία προηγήθηκαν συναντήσεις με αναλυτική ενημέρωση.


Τέλος σε ότι αφορά στους υπολογιστές οφείλω να διευκρινίσω ότι αυτοί, τη τελευταία ημέρα της θητείας μου παραδόθηκαν στην αρμόδια Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυκλάδων κατόπιν σχετικής συνεννόησης προκειμένου να γίνει η απαραίτητη διαμόρφωση (format) και ήταν προς χρήση ακριβώς την επομένη ημέρα γεγονός που πλέον των υπαλλήλων γνώριζε και η Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας.



ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΟΥΣΣΑΙΟΣ

π. Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων





Γ. Χατζημάρκος: «Βρήκαμε πολύ χειρότερα τα πράγματα. Χειρότερα και από αυτά που φανταζόμασταν». - Καυστικός και με σκληρή κριτική προς την απερχόμενη περιφερειακή αρχή, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος. Τι δήλωσε στο syrostoday.gr, για τις πρώτες ημέρες της περιφερειακής του θητείας.

Μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, παραχωρεί τις πρώτες του δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ της Σύρου και συγκεκριμένα στο syrostoday.gr.

Ο κ. Χατζημάρκος είναι ιδιαίτερα καυστικός και έντονα επικριτικός τόσο για τα πεπραγμένα της απερχόμενης περιφερειακής αρχής, όσο και σε αυτά που παρέλαβε.

Όπως επισημαίνει, δυστυχώς έγινε μία τυπική παραλαβή, χωρίς ουσιαστική ενημέρωση τόσο από τον Γιάννη Μαχαιρίδη, όσο και από τους Αντιπεριφερειάρχες, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση που παρέλαβε είναι πολύ χειρότερη από αυτή που είχε φανταστεί.

Περιγράφοντας την κατάσταση, τόνισε ότι η νέα περιφερειακή αρχή, βρήκε άδεια γραφεία, εννοώντας των Αντιπεριφερειαρχών, χωρίς φακέλους, χωρίς ενημερωτικά έγγραφα, ακόμη και από υπολογιστές.

«Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από αυτή που φανταζόμασταν. Δεν έγινε καμίά ενημέρωση από τους υπεύθυνους της περιφερειακής αρχής. Λυπάμε πάρα πολύ για αυτό και από αυτό φαίνεται για το πως διαχειρίζεται την θέση ευθύνης που έχει. Είναι σύμπτωση που από όλη την περιφερειακή αρχή είχαμε μηδενική ενημέρωση για πολύ σημαντικά θέματα; Οι 3,5 μήνες για την παράδοση της περιφερειακής αρχής είναι ένα μεγάλο διάστημα για να μπορέσει να υπάρξει η σωστή ενημέρωση. Αντιθέτως είδαμε συμπεριφορές που επιβεβαίωσαν όλα αυτά που λέγαμε στην προεκλογική περίοδο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην έλλειψη της φορολογικής ενημερότητας, ρίχνοντας τα πυρά του και πάλι στις λάθος τακτικές της προηγούμενης περιφερειακής αρχής.

Τέλος, ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στο νέο ξεκίνημα της Περιφέρειας, κάτι για το οποίο ήδη όλοι εργάζονται πυρετωδώς. «Έχουμε όρεξη, πρόγραμμα, σχέδιο, κουράγιο και θα το βρείτε σε όλα τα στελέχη της παράταξής μας. Δυστυχώς όμως ξεκινάμε από το μηδέν. Είναι δύσκολη η επόμενη μέρα, αλλά είμαστε αισιόδοξοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: