Blogger Gadgets

slider

Το gmail του naxios

Στείλτε μας Ειδήσεις-Σχόλια-Παρατηρήσεις-Αρθογραφία Στο email - naxios.blogspot.com@gmail.com Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων Η φωνή της ΝΑΞΟΥ.

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Επανήλθε στα ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΑ πρωτοσέλιδα η Κυκλαδική (30/7) Mε στόχο την ΑΛΛΑΓΗ του κυκλοφοριακού

Η καλή εφημερίδα με το σημερινό  πρωτοσέλιδο της 30/7  ασχολείται με τα όσα συμβαίνουν από λίγους ...αγανακτισμένους κατοίκους της περιοχής στην προέκταση της Παπαρηγοπούλου. Θέλουμε να πιστεύουμε όμως ότι η καλή εφημερίδα από λάθος ξέχασε να αναφερθεί και στην γνώμη των πολλών κατοίκων της περιοχής .Όπως επίσης η καλή εφημερίδα ξέχασε να στηλίτευση τον απαράδεκτο Αλβανό που έβριζε σκιωτατα τα θεία  
Είχε που είχε τα χάλια της τα κυκλοφοριακά η πόλη της Νάξου ήρθε και η προσωρινή ρύθμιση στην προέκταση της
Παπαρηγοπούλου, πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, που ουσιαστικά κατάργησε την οδό Μέσης που διοχέτευσε την κυκλοφοριακή κίνηση προ το περίπτερο Ανδρώνη (πλησίον του Ιατρικού Κέντρου Ι. Πρωτονοτάριος) και μετέτρεψε την περιοχή την ευρύτερη του Αγίου Γεωργίου σε έναν λαβύρινθο δίχως αρχή και τέλος.
Χθες γύρω στις 7:30 δεκάδες κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν εκεί όπου εδώ και μερικές ημέρες τοποθετείται από τις 20:00 το «απαγορευτικό («Πόλη Κλειστή») Στις προθέσεις τους ήταν να μην........
τοποθετηθεί στο «απαγορευτικό», όμως ο εντεταλμένος του δήμου συνδημότης μας που λειτουργεί ως «προστάτης» του «απαγορευτικού» ήρθε και εγκατέστησε το σήμα στο συγκεκριμένο σημείο. Αμέσως παρενέβησαν κάποιοι επιχειρηματίες αλλά και κάτοικοι της περιοχής και τον υποχρέωσαν να απελευθερώσει τον δρόμο. Αυτό και έγινε για περίπου 5’. Ήταν η στιγμή που τα συνωστισμένα  - στοιχισμένα το ένα πίσω από τον άλλο αυτοκίνητα άρχισαν να χρησιμοποιούν και πάλι τον δρόμο που περνά μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου.
Ο εν λόγω υπάλληλος έσπευσε αμέσως στο Α.Τ., ζητώντας την συνδρομή του. Αυτό και έγινε. Μοτοσικλετιστής και ένας ακόμη συνάδελφος του κατέφθασαν στο κομβικό σημείο του δρόμου και εγκατέστησαν το σήμα στην ενδεδειγμένη θέση – σημείο, εφαρμόζοντας την απόφαση για την εν λόγω ρύθμιση που είχε λάβει προ καιρού το δημοτικό συμβούλιο Νάξου. «Εμείς, κάνουμε τη  δουλειά μου» ακούστηκαν να υποστηρίζουν τα στελέχη του Α.Τ. Νάξου. Που πρόσθεσαν: «Είναι μια απόφαση που πρέπει να εφαρμοστεί».
Σε λίγα λεπτά μέσα ο δρόμος είχε κλείσει από παντού αφού αλλοδαποί με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μηχανές μικρού και μεγάλου κυβισμού αλλά και ντόπιοι έκαναν μανούβρες επί του μπλοκαρισμένου από παντού οδοστρώματος στην προσπάθειά τους να απεγκλωβιστούν από το γενικό μποτιλιάρισμα.
Ούτε με το μίτο της Αριάδνης δεν μπορούσε κανείς να «ξεφύγει» από έναν δρόμο που «βούλιαζε» κάθε λεπτό που περνούσε όλο και πιο πολύ στις ρόδες!
Έκπληκτοι οι αλλοδαποί επισκέπτες του νησιού μας, ψιθύριζαν: «Και εμείς μαζί σας είμαστε». Απευθύνονταν στους κατοίκους της περιοχής…
Κατά γενική ομολογία η προσωρινή αυτή ρύθμιση είναι μια ρύθμιση που φέρνει τα πάνω – κάτω στην εν λόγω περιοχή. Είναι μια ρύθμιση που παραπέμπει στα περυσινά «επεισόδια» της Κοντολέοντος που μονοδρομήθηκε.
Αν μη τι άλλο και προ της γενικής κατακραυγής αυτό που πρέπει οι αρμόδιοι καθ’ ύλην του δήμου θα πρέπει να μας πουν τούτες τις δύσκολες καλοκαιρινές μέρες που το νησί μας «σηκώνει» πολύ κόσμο ποιος ο λόγος να δημιουργούνται τέτοια σκηνικά – σκηνικά της ντροπής. Υπάρχουν λόγοι που γίνονται αυτά τα πράγματα μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου. Αν ναι, τώρα που τέλειωσαν οι εκλογές, ας μας τους πουν… για να ξέρουμε. Για να μάθουμε – επιτέλους – γιατί «νέκρωσε» η Κοντολέοντος ένα χρόνο πριν και τώρα πάει να «νεκρώσει» και η εικονιζόμενη οδός αλλά και η Μέσης που μέχρι πρότινος οδηγούμε την κίνηση προς το περίπτερο Ανδρώνη.

7 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Νάξιε
που κατά καιρούς δημοσιεύεις ειρωνικά -στην καλύτερη περίπτωση- σχόλια για την ...αγραμματοσύνη του Γραμματέα της Ν. ΠΑΣΟΚ Σταματάκη-Δημητροκάλλη, δέξου και το δικό μου σχόλιο για την αγραμματοσύνη -ορθογραφία του σχολίου σου για το πρωτοσέλιδο της Κυκλαδικής!

http://naxios.blogspot.com είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε φίλε καλημέρα, στο σχόλιο σου κάνεις δυο λάθη ,πρώτον εμείς εδώ ποτέ δεν δημοσιεύσαμε ειρωνικά σχόλια για την ...αγραμματοσύνη του Γραμματέα της Ν. ΠΑΣΟΚ Σταματάκη-Δημητροκάλλη και δεύτερον ουδέποτε υπερηφανευτήκαμε για την ορθογραφία μας και ότι είμαστε γραμματιζούμενοι

Ανώνυμος είπε...

οπος παντα εφστοχως ο Νάξιως

Ανώνυμος είπε...

Επί του σχολίου τι έχεις να πεις (Η καλή εφημερίδα με το σημερινό πρωτοσέλιδο της 30/7 ασχολείται με τα όσα συμβαίνουν από λίγους ...αγανακτισμένους κατοίκους της περιοχής στην προέκταση της Παπαρηγοπούλου. Θέλουμε να πιστεύουμε όμως ότι η καλή εφημερίδα από λάθος ξέχασε να αναφερθεί και στην γνώμη των πολλών κατοίκων της περιοχής .Όπως επίσης η καλή εφημερίδα ξέχασε να στηλίτευση τον απαράδεκτο Αλβανό που έβριζε σκιωτατα τα θεία) κύριε Καθηγητά της γλωσσολογίας

Ανώνυμος είπε...

ΚΎΡΙΕ των 14.20 δεν είμαι καθηγητής της Γλωσσολογίας ούτε θα ήθελα να είμαι. Όσον αφορά στο σχόλιο της ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ, είναι φανερό ότι δεν συμφωνεί με την εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης και για το λόγο αυτό παρουσιάζει κατά τον τρόπο που σχολιάζει ο φίλος ΝΑΞΙΟΣ τις διαμαρτυρίες κάποιων πολιτών. Προσωπικά θεωρώ ότι ο Δήμος πρέπει να υπερασπιστεί τη μελέτη και να μην προβαίνει σε παρεμβάσεις που μπορεί να δίνουν την εντύπωση ότι υποκύπτει σε κάθε διαμαρτυρία.

Ανώνυμος είπε...

ΚΎΡΙΕ των 15:34 δεν είσαι καθηγητής της Γλωσσολογίας και ούτε θα ήθελες να είσαι. Άλλα αντί να σχολιάσεις η τα γραφόμενα στο πρωτοσέλιδο της Κυκλαδικής ή το σχόλιο του Νάξιου εσύ παριστάνεις τον καθηγητής της Γλωσσολογίας και τα χώνεις στο Νάξιο ότι δημοσιεύει ειρωνικά για την ...αγραμματοσύνη του Γραμματέα της Ν. ΠΑΣΟΚ Σταματάκη-Δημητροκάλλη, η για την αγραμματοσύνη -ορθογραφία του σχολίου του στο πρωτοσέλιδο της Κυκλαδικής.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΣΤΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΣΑΣ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΣΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ.
ΟΙ "ΛΙΓΟΙ" ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΠΟΛΛΟΥΣ" ΝΑΞΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΗΣΑΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ.
ΟΙ "ΛΙΓΟΙ" ΤΩΡΑ ΝΑΞΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΑΜΑΡΑ ΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΜΗΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ "ΛΙΓΟΙ Η ΠΟΛΛΟΙ" ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ.
ΑΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ ΤΟΤΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΣΤΟ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΕΛΙΕΡΗΣ