slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το φλερτ Μηλιού με τη χρεοκοπία θορυβεί τον ΣΥΡΙΖΑ


Tης Νίκης Ζορμπά
Το περίμεναν από τους Λαφαζάνηδες, το βρίσκουν από τον -μέχρι πρότινος- προεδρικό (και μάλιστα εκ δεξιών του Α. Τσίπρα), Γιάννη Μηλιό.

Στην Κουμουνδούρου εσχάτως, δυσφορούν με τις παρεμβάσεις του "τομεάρχη΄ οικονομίας του κόμματος, καθώς ο Γ. Μηλιός αφίσταται των ηγετικών επιλογών και αυτομολεί προς τα αριστερά. Ωστόσο χθες, στον ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε μάλλον τεταρταίος, με την αναφορά του στελέχους του στην ...




Ισλανδία και την Αργεντινή, ως ...χώρες- πρότυπα διαπραγμάτευσης.




Σε ραδιοφωνική του παρέμβαση ο κ. Μηλιός, ( ΒΗΜΑ) αφού πρόκρινε ως λύση για τα "κόκκινα" δάνεια τη διαγραφή όσων επιβαρύνουν δανειολήπτες χωρίς εισοδήματα, εμφανίστηκε και ιδιαιτέρως θετικός απέναντι στη διαπραγματευτική τακτική και στάση που ακολούθησαν χώρες, όπως η Ισλανδία και η Αργεντινή, οι οποίες... χρεοκόπησαν.




Συγκεκριμένα, ανέφερε επ αυτού: "Βεβαίως μπορείς να τα βγάλεις πέρα με τα μεγάλα τραπεζικά συμφέροντα", είπε, διευκρινίζοντας πως: "Η Ισλανδία το έδειξε. Θυμίζω ότι όταν η Ισλανδία φέρθηκε με το συγκεκριμένο τρόπο που φέρθηκε, δηλαδή υπέρ του συμφέροντος της κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι των funds, απέναντι σε συμφέροντα Βρετανικά και Ολλανδικά, τότε Βρετανία και Ολλανδία την έβαλαν σε ρήτρα τρομοκρατίας, και όμως δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι".




Διευκρίνισε δε πως: "Όλα τα ιστορικά παραδείγματα νομίζω πως δείχνουν ότι μπορείς να τα βγάλεις πέρα όταν στηριχτείς στο λαό και έχεις και την κρατική εξουσία, δηλαδή την κυβέρνηση".




Συγκεκριμένα δε για την Αργεντινή, η οποία βρίσκεται κι επισήμως σε καθεστώς χρεοκοπίας, ο κ. Μηλιός εμφανίστηκε ουδόλως αρνητικός στο ενδεχόμενο, δηλώνοντας ότι: "Παρότι η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη δυνατή, περιμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον. Οι εξελίξεις δεν προδιαγράφονται αυτή τη στιγμή".







Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: