slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Tα σχόλια του Αποστόλη...


Φιλώτι 30 - 07 - 2014
Οι... "έντιμοι" και ο "υπόκοσμος" του Ν. Μπαμπούνη!
Έγραψε μετά τις εκλογές ο... εντιμότατος κύριος Νικόλαος Μπαμπούνης, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού "Νησιώτικη Πολιτεία" με επικεφαλής τον κ. Νικ. Μαϊτό, απευθυνόμενος στο συνδυασμό του Δημάρχου Μανώλη Μαργαρίτη:
"Το να κλείνει κάποιος τα μάτια στην πραγματικότητα ορεινέ αξιώτη, δεν άκουσες, δεν είδες τίποτε παρανομίες, μαύρο πολιτικό χρήμα, λαμογιές... ποιοι να συνεργαστούν; οι έντιμοι με τον υπόκοσμο; εκτός αν όλα αυτά τα θεωρείς φυσιολογικά"....
Και συνεχίζει και τελειώνει με άλλα ευτράπελα και φανταστικά συμπεράσματα!
Αυτά έγραψε λοιπόν λίγο μετά τις εκλογές, χωρίς ακόμη παρά την... παράκλησή μας να ανακαλέσει ή να διευκρινήσει ποιούς συγκεκριμένα θεωρεί "υπόκοσμο"! Προφανώς θεωρεί υπόκοσμο ολόκληρο το συνδυασμό.

Και καλά ο ίδιος μπορεί εν μέρει να απαλλάσσεται, αλλά από την ηγετική ομάδα του κ. Μαϊτού, δεν βρέθηκε ένας να τον προσγειώσει στην πραγματικότητα που όλοι στο Φιλώτι ξέρουνε και να του υποδείξει ότι τέτοια πράγματα δεν γράφονται; Ή μήπως νομίζει ότι στο Φιλώτι δεν ξέρουνε επειδή έχουν φιλότιμο; Και πόσο νομίζει ότι μπορεί να αντέξει αυτό το... φιλότιμο;
Εκτός και διαβάζοντας τις σχετικές ανακοινώσεις του Νικόλα Γ. Βασιλάκη πιστεύει - όπως ίσως και πολλοί άλλοι - ότι μόνο "εμείς" καταδικαζόμαστε και πληρώνουμε για ότι ακραίο λέμε και γράφουμε. Λες και εκείνος δεν καταδικάστηκε για κάτι ανάλογο. Απλώς το ποσό που δικάστηκα να πληρώσω εγώ ήταν 10.000 μεγαλύτερο από αυτό που δικάσηκε να πληρώσει εκείνος. Αλλά φυσικά αυτό δεν αναφέρεται στις ανακοινώσεις του Βασιλάκη. Όπως βεβαίως δεν αναφέρεται και το γεγονός ότι επειδή υπήρξε μια καθυστέρηση λίγων ωρών στη διαδικασία καταβολής των χρημάτων μεταξύ των δικηγόρων κ.κ. Πέτρου Μανδηλαρά και Στράτου Φουτάκογλου, ο Βασιλάκης προχώρησε σε αίτηση κατάσχεσης ακινήτου μου για 5.000 Ευρώ!
Προφανώς κανένας από τους υποψηφίους και τους ψηφοφόρους του κ. Νικ. Μαϊτού δεν ανήκει σε "υπόκοσμο". Αλοίμονο να είχαμε και στη Νάξο τέτοια περίπτωση!
Αλλά βρε παιδιά, όταν συμπληρώνατε τους συνδυασμούς δεν διαπιστώσατε ή δεν σας το υπέδειξε κάποιος, ότι με μερικούς υποψηφίους - λίγους είναι η αλήθεια - που είχατε μέσα στο Δημοτικό και στα Τοπικά Συμβούλια, εκμηδενίσατε και τις ελάχιστες έστω ελπίδες που θεωρητικά τουλάχιστον είχατε να κερδίσετε το Δήμο;
Και σκέπτεται ο κάθε δημότης που παρακολουθεί έστω και από... απόσταση τα του Δήμου: Φαντάσου τι θα ακούγαμε και τι θα βλέπαμε αν η "Νησιώτικη Πολιτεία" είχε κερδίσει τις εκλογές! Πώς λοιπόν να μην κερδίσει ο Μαργαρίτης;
Απόστολος Κ Ψαρράς.
********************************************
Φιλώτι 30 - 07 - 2014
Η Μαρίνα των... "ονείρων".
Μόνο ως ερμηνεία ονείρων μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει τα όσα αναφέρει στο σχόλιο για τη "διάνοιξη" αγροτικού δρόμου η κα Μαρίνα Λεοντίου, κάτι που συνήθως συμβαίνει όταν σχολιάζει απόψεις και ενέργειες άλλων!
Έγραψε λοιπόν η κα Λεοντίου τα παρακάτω απευθυνόμενη σε κάποιο σχολιαστή για παρόμοιο θέμα και παρά την παράκλησή μου να αποκαταστήσει την αλήθεια, δεν το έχει κάνει ως σήμερα:
"Είσαι άδικος (απευθυνόμενη στο σχολιαστή), οι ευθύνες είναι αποκλειστικά της Κοινότητας του χωριού μας, που με μία μπουλντόζα άνοιξε όλους τους αγροτικούς δρόμους χωρίς σχεδιασμό και μελέτες. Θύμα τους ο Αντώνης Παγίδας ή Μιχάλαρος του οποίου Δημοτικός Σύμβουλος έκανε μήνυση για παράνομη διάνοιξη δρόμου.
Στο δικαστήριο όμως αποδείχθηκε ότι το δρόμο είχε ανοίξει ο Πρόεδρος του χωριού και όχι ο Αντώνης. Δεν γνώριζε δηλαδή η δεξιά τι πράττει η αριστερά της.( Χιούμορ)!
Εν ολίγοις δεν ήξερε ο Δημοτικός Σύμβουλος ότι τον παράνομο δρόμο άνοιξε ο Πρόεδρος του χωριού και δει δικός του άνθρωπος... Έλεος..."
Αφού παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι από την τελευταία παράγραφο, ακόμη και με "γνώση" της... πασοκικής γλώσσας ουδείς μπορεί να βγάλει κάποιο νόημα, κι αφού αναρωτηθεί τι το ήθελε το καθαρευουσιάνικο "δει" (δη;) και δεν έγραφε ένα "μάλιστα", αναρωτιέται πότε έγιναν όλα αυτά στο Φιλώτι με τον Αντώνη Παγίδα (του Μιχάλαρου) και δεν πήρε άνθρωπος... είδηση!
Διότι:
- Κανένα αγροτικό δρόμο του χωριού μας δεν άνοιξε η κοινότητα "με μια μπουλντόζα" χωρίς σχεδιασμό και μελέτη.
- Κανένας Δημοτικός Σύμβουλος δεν έκανε ποτέ μήνυση στον Αντώνη Παγίδα για παράνομη διάνοιξη δρόμου.
- Κανένα δικαστήριο δεν έγινε για τέτοιο θέμα, άρα ουδέποτε "αποδείχθηκε ότι το δρόμο τον είχε ανοίξει ο Πρόεδρος και όχι ο Αντώνης".
Όλα λοιπόν ελεεινά ψέματα, αποκυήματα της... εκπαιδευμένης φαντασίας της και ούτε... μισή αλήθεια!
Και ζητά από πάνω και... "Έλεος"...! Από ποιον άραγε και γιατί;
Επειδή στο Φιλώτι που ζούμε, όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε και βεβαίως μαθαίνουμε αλλά και βλέπουμε όλα όσα συμβαίνουν δημοσίως, μήπως - λέω μήπως - θα έπρεπε η κα Λεοντίου να είναι πιο προσεκτική όταν αναφέρεται σε πράξεις άλλων, όταν μάλιστα τα όσα λέει και κυρίως τα όσα γράφει είναι βγαλμένα από τη φαντασία της και δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα;
Διότι και οι... παλαιοημερολογήτες είναι φανατικοί, αλλά έχουν και κάποιο όριο! Βεβαίως είναι δικαίωμά της να κάνει και να λέει ότι θέλει, αλλά ας μη βασίζεται και τόσο πολύ στην... ανωτερότητα εκείνων που συκοφαντεί, γιατί κι αυτή κάπου τελειώνει.
Ούτε όλα διαγράφονται με μια θεατρινίστικη "συγνώμη αν σε στενοχώρησα" στο καφενείο, έτσι για τα μάτια του κόσμου, για να... επανέλθει αργότερα με το ίδιο ύφος. Γνωρίζει νομίζω ακόμη καλά, ότι μερικά πράγματα δεν ξεμπερδεύονται με μια τέτοια "συγνώμη".
Απόστολος Κ. Ψαρράς

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού η κοινότητα όπως λένε, δεν άνοιξε ΚΑΝΕΝΑ αγροτικό δρόμο, αυτονόητο είναι και έχει δίκιο ο κ. Ψαρράς να γράφει ότι
- Κανένα αγροτικό δρόμο του χωριού μας δεν άνοιξε η κοινότητα "με μια μπουλντόζα" χωρίς σχεδιασμό και μελέτη.Νομίζω ότι αυτά που λέγονται είναι ψέματα, οπότε είμαι σίγουρος ότι ο κ. Ψαρράς θα τους διαψεύσει γράφοντας σαν απάντηση στους -συκοφάντες- όλους τους αγροτικούς δρόμους στο Φιλώτι και τις αντίστοιχες μελέτες με τις οποίες ανοίχτηκε ο καθένας νόμιμα. Το περιμένουμε και τότε εσείς οι παραπάνω που ελαφρά την καρδία τον ελέγχετε θα πρέπει να του ζητήσετε συγνώμη. Διαφορετικά δεν -δικαιούσθε- ούτε να ομιλείτε ούτε καν να σχολιάζετε τα εις βάρος σας κείμενα του, μέχρι να αποδείξει περίτρανα την αλήθεια.
Νικόλας Γ. Βασιλάκης

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΚΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΡΕΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΡΑΒΑΣΙΟΛΙΟΣ............

Νικόλας Γ. Βασιλάκης είπε...

Στο παραπάνω πρώτο σχόλιο του που αφορά τον Ν. Μπαμπούνη ο Α. Ψαρράς αναφέρει << Εκτός και διαβάζοντας τις σχετικές ανακοινώσεις του Νικόλα Γ. Βασιλάκη πιστεύει - όπως ίσως και πολλοί άλλοι - ότι μόνο "εμείς" καταδικαζόμαστε και πληρώνουμε για ότι ακραίο λέμε και γράφουμε. Λες και εκείνος δεν καταδικάστηκε για κάτι ανάλογο. Απλώς το ποσό που δικάστηκα να πληρώσω εγώ ήταν 10.000 μεγαλύτερο από αυτό που δικάστηκε να πληρώσει εκείνος >>. Επειδή πολλοί αναγνώστες του σχολίου όπως και εγώ δεν αντιλαμβανόμαστε σε ποιον αναφέρεται θα πρέπει αν του έχει απομείνει έστω και ελάχιστο ίχνος αξιοπρέπειας και σοβαρότητας να αναφέρει το ονοματεπώνυμο αυτού που υπονοεί και να μη συνεχίζει την εδώ και πολλά χρόνια ανήθικη δημοσιογραφική τακτική του να ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα και όποιον αυτή πάρει.